Eteläkarjalaisten osuuspankkien fuusio ei toteudu viiden pankin kokoonpanolla, Savitaipale haluaa jatkaa itsenäisenä, Parikkala yhä mukana neuvotteluissa — "Emme ole tilanteessa, jossa olisi pakko fuusioitua"

Neuvottelut maakunnallisen osuuspankin perustamisesta jatkuvat nyt Etelä-Karjalan, Luumäen, Parikkalan ja Simpeleen kesken.

Elena Liseytseva

Etelä-Karjalan osuuspankin toimitusjohtaja Petri Krohns toteaa, että Savitaipaleen vetäytymiseen ei liity dramatiikkaa. Neljän pankin fuusioitumisneuvottelut jatkuvat. Neuvotteluvaiheen arvellaan tulevan päätökseen alkusyksyllä.
Etelä-Karjalan osuuspankin toimitusjohtaja Petri Krohns toteaa, että Savitaipaleen vetäytymiseen ei liity dramatiikkaa. Neljän pankin fuusioitumisneuvottelut jatkuvat. Neuvotteluvaiheen arvellaan tulevan päätökseen alkusyksyllä.

Eteläkarjalaisten osuuspankkien fuusio ei toteudu kaavaillulla viiden pankin kokoonpanolla. Savitaipaleen osuuspankki on päättänyt vetäytyä pankkifuusioneuvotteluista.

Neuvottelut maakunnallisesta osuuspankin perustamisesta jatkuvat tästä eteenpäin Etelä-Karjalan, Luumäen, Parikkalan ja Simpeleen osuuspankkien kesken.

Savitaipaleen osuuspankki haluaa jatkaa toimintaansa itsenäisenä. Savitaipaleen poisjäänti ei vaikuta muiden pankkien osalta neuvottelujen etenemiseen.

Ei pakkoa fuusioitua

Savitaipaleen osuuspankin hallituksen puheenjohtaja Mika Kainusalmi kertoo, että päätös pankkifuusioneuvotteluista jättäytymisestä syntyi viime viikon lopulla hallituksen kokouksessa.

Kainusalmen mukaan Savitaipale päätti vetäytyä neuvotteluista, koska sillä on hyvät edellytykset jatkaa itsenäisenä pankkina.

— Fuusiossa ei sinänsä huolettanut mikään. Pankkimme on taloudellisesti ja toiminnallisesti hyvässä kunnossa ja nauttii omistaja-asiakkaiden luottamusta. Lunastamme asiakaslupauksen parhaiten toimimalla itsenäisesti samalla osuuspankin yhteisöllistä roolia edistäen. Emme ole tilanteessa, jossa olisi pakko fuusioitua, Kainusalmi perustelee.

Kainusalmi pitää tärkeänä sitä, että Savitaipale oli mukana fuusioneuvotteluissa.

— Neuvottelut eivät missään nimessä olleet hukkaan heitettyä työtä. Nyt tuli tarkasteltua useamman pankin kokoonpanolla pankkialan kehitystä ja sen vaikutusta meihin.

Etelä-Karjalan osuuspankin toimitusjohtajan Petri Krohnsin mukaan Savitaipaleen vetäytymiseen ei liity dramatiikkaa.

— Olemme olleet sillä ajatuksella, että neuvotteluissa voi olla halutessaan mukana tai lähteä pois, Krohns sanoo.

Neuvotteluja käyty kevään mittaan

Eteläkarjalaiset osuuspankit ovat neuvotelleet yhdistymisestä kevään mittaan.

Toukokuun lopulla pankkifuusioneuvotteluissa oli vielä mukana viisi eteläkarjalaista pankkia: Luumäen, Savitaipaleen, Etelä-Karjalan, Simpeleen ja Parikkalan osuuspankit.

Etelä-Karjalan osuuspankeista ainoastaan Lemin osuuspankki oli jo aiemmin jäänyt selvityksen ja neuvotteluiden ulkopuolelle.

Alkuvuodesta ilmeni, että viiden pankin yhdistymisellä voisi saada noin puolentoista miljoonan euron vuotuiset kulusäästöt. Säästöt toteutuisivat suurelta osin hallintoon ja viranomaisvalvontaan tarvittavien resurssien yhdistämisellä.

Uusimmat uutiset