Suur-Savon Osuuspankki sulkee Punkaharjun konttorin — Kaikkiaan 33 tehtävää loppuu OP Suur-Savossa, seitsemän henkilöä irtisanotaan

Pankki tiedotti yt-neuvottelujen vaikutuksista keskiviikkona.

Taru Hokkanen

Suur-Savon Osuuspankilla on 190 työntekijää ja 12 konttoria. Henkilöstön määräksi jää yt-neuvottelujen jälkeen 151 ja konttoreiden 10.
Suur-Savon Osuuspankilla on 190 työntekijää ja 12 konttoria. Henkilöstön määräksi jää yt-neuvottelujen jälkeen 151 ja konttoreiden 10.

Suur-Savon Osuuspankin päättyneet yt-neuvottelut johtavat seitsemän työsuhteen irtisanomiseen. Kaikkiaan 33 tehtävää loppuu pankissa.

OP Suur-Savon palveluksessa on neuvottelujen jälkeen 151 henkilöä.

Pankin 12 konttorista suljetaan kaksi. Punkaharjun ja Ristiinan konttoreiden toiminta päättyy marraskuun lopussa.

Toimitusjohtaja Jari Himanen kertoo tiedotteessa, että asiointi näissä konttoreissa on hiipunut jo usean vuoden ajan.

Konttoreiden sulkeminen ei edellytä asiakkailta toimenpiteitä. Esimerkiksi tili- ja lainanumerot säilyvät ennallaan.

Osassa jäljelle jääviä konttoreita aukioloajat muuttuvat joulukuun alussa.

—Kaupunkikonttoreidemme eli Savonlinnan, Pieksämäen ja Mikkelin konttoreiden palveluajat säilyvät ennallaan. Uudistamme Heinäveden, Juvan, Mäntyharjun ja Sulkavan konttoreiden kassapalveluaikoja. Haukivuoren, Hirvensalmen ja Puumalan konttoreiden kassapalveluajat ja aukiolopäivät muuttuvat, toimitusjohtaja Jari Himanen kertoo tiedotteessa.

Irtisanomisten määrä jäi enimmäisarviota pienemmäksi

Suur-Savon Osuuspankki aloitti syyskuun alussa yhteistoimintaneuvottelut. Niiden tavoitteeksi ilmoitettiin rakenteelliset uudistukset.

Alun perin yt-neuvottelujen arvioitiin johtavan enimmillään 40 henkilön irtisanomiseen sekä 25 henkilön työsopimuksen ehtojen muuttumiseen.

Suur-Savon osuuspankilla on 190 työntekijää. Pankilla on yli 120 000 asiakasta ja 12 konttoria.

Pankki on perustellut ratkaisuja palvelujen kysynnän ja konttoriasioinnin vähenemisellä perinteisellä toimialueella sekä palvelutarpeiden muutoksilla.

Markkinaosuutensa osuuspankki kertoo kuitenkin kasvaneen ja pankin tekevän kohtuullista tulosta. Toisaalta liiketoiminnan kasvun pohja kapenee väen maakunnassa vähentyessä.

Yt-menettely koski pankin koko henkilöstöä. Yt-neuvottelut eivät koske Suur-Savon OP-kiinteistökeskuksen henkilöstöä.