Trump viimeisessä väittelyssä: En välttämättä hyväksy vaalitulosta

Jotkut Trumpin kannattajat ovat uhanneet nousta kapinaan, jos Clinton voittaa.

JOE RAEDLE

Donald Trump on Etelä-Savon ja koko maailman puhutuin  hahmo tällä viikolla.
Donald Trump on Etelä-Savon ja koko maailman puhutuin hahmo tällä viikolla.

— Kerron teille sitten, republikaanien presidenttiehdokas Donald Trump sanoi vaalituloksen hyväksymisestä presidenttiehdokkaiden kolmannessa ja viimeisessä vaaliväittelyssä Las Vegasissa varhain torstaiaamuna Suomen aikaa.

— Haluan pitää jännitystä yllä.

Trump on viime päivinä toistellut, että vaalit varastetaan häneltä. Hän on kehottanut kannattajiaan menemään vähemmistöjen asuinalueille valvomaan, etteivät luvattomat äänestäjät pääse uurnille. Jotkut Trumpin kannattajat ovat jo uhanneet tarttua aseisiin, jos demokraatti Hillary Clinton valitaan.

Demokraatit ovat syyttäneet Trumpia vähemmistöjen pelottelusta. Republikaanipuolue ja Trumpin avustajat taas ovat vakuutelleet, että Trump kunniottaa vaalitulosta, vaikka häviäisi.

Clintonin mukaan Yhdysvaltain demokratia ei toimi niin, että häviäjä kiistää vaalituloksen.

—Joka kerta, kun asiat eivät suju Donaldin mielen mukaan, hän väittää, että järjestelmä on peukaloitu, Clinton vastasi väittelyssä. Hän muistutti, että Trump syytti huijausta myös häviöstään Iowan esivaaleissa, FBI:n sähköpostitutkimusten tuloksista ja siitä, ettei Trumpin tosi-tv-ohjelma voittanut Emmy-palkintoa yhtenä vuonna.

Lue koko Helsingin Sanomien juttu yön vaaliväittelystä tästä linkistä.

Ossi Tynkkynen

Ossi Tynkkynen

Kommentoidut