Savonlinnalaiset äiti ja tytär Barcelonassa — paikalliset kysyvät, miksi suurille kaduille edes pääsee autolla

Taru Mänttäri ja hänen äitinsä olivat matkalla La Ramblalle, mutta kääntyivät takaisin. He huomasivat helikopterit ja sireenit ruokaillessaan 500 metrin päässä iskupaikasta.

Andreu Dalmau

Barcelonan La Ramblalla tehtiin isku torstai-iltana noin kello seitsemän paikallista aikaa. KUVA: AOP

Savonlinnalaislähtöinen Taru Mänttäri oli äitinsä kanssa syömässä barcelonalaisravintolassa, kun he näkivät helikopterit ilmassa ja kuulivat ambulanssien ja poliisien sireenit.
—Tarjoilija kertoi meille iskusta ja katsoimme yhdessä hänen kännykästään, mitä on tapahtunut, Mänttäri kertoo Barcelonasta.

Mänttärit olivat illalla matkalla La Ramblalle, jossa isku tapahtui, mutta päättivät juuri ennen kadun alkua kääntyä takaisin päin ja ruokailla Pg. de Gracia -kadun varrella, noin 500 metrin päästä La Ramblasta.
— Kun saimme tietää iskusta, lähdimme nopeasti takaisin hotellille, joka ei ole kovin lähellä La Ramblaa.

Mänttäri kertoo, että La Ramblan suunnasta tuli paljon ihmisiä, jotka hädissään soittivat läheisilleen.
— Ihmiset ovat itkuisia ja surullisia. Täällä ei ole tapahtunut vastaavaa ja paikalliset miettivät, miksi suurille kaduille ja etenkin La Ramblalle edes pääsee autolla.

Mänttärit seuraavat tilannetta paikallisen television kautta. Tiedot myös Barcelonassa ovat ristiriitaisia. Ihmisiä on pyydetty pysymään sisätiloissa.
Mänttärit ovat olleet Barcelonassa maanantaista asti. Paluu takaisin koittaa huomenna perjantaina.

Anniina Jeskanen

Anniina Jeskanen

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.