Pasi Räsäsen resepti illan otteluun: tehokkuutta maalipaikoissa ja huolellisuutta pikkuasioissa

Jaakko Lantta palaa kokoonpanoon. Rasmus Hämäläinen ja Matias Pulli ovat sivussa. Ottelun jälkeisen lehdistötilaisuuden käytännöt uusiksi.

Tuija Pauhu

Kovaa kamppailupelaamista on odotettavissa tänäkin iltana kun SaPKo ja IPK iskevät yhteen Mestiksen kolmannessa puolivälieräottelussa.
Kovaa kamppailupelaamista on odotettavissa tänäkin iltana kun SaPKo ja IPK iskevät yhteen Mestiksen kolmannessa puolivälieräottelussa.

Mestiksen puolivälieräsarjoissa pelataan tänä iltana kolmannet osaottelut. SaPKo ja IPK lähtevät Talvisalon Mediatili Areenalla pelattavaan otteluun tasatilanteessa, kun molemmat ovat voittaneet kotiottelunsa.

SaPKo saa kokoonpanoonsa kahdesta ensimmäisestä ottelusta sivussa olleen Jaakko Lantan, joka tuo juonikkuutta ja kiekollista osaamista pässipaitojen hyökkäämiseen.

Lauantaisessa sarjan avausottelussa iskun saanut Rasmus Hämäläinen ei ole pelikuntoinen, kuten ei maanantaina IPK-hyökkääjän ulosajon arvoisen taklauksen seurauksena kaukalosta pois talutettu puolustaja Matias Pullikaan.

SaPKon päävalmentaja Pasi Räsänen ei sano maanantai-illan tappion jälkeen kokeneensa mitään mullistavia ahaa-elämyksiä oma joukkueen pelaamisen suhteen.

– Ei tässä mikään ole muuttunut tai muutu. Peli kestää edelleen 60 minuuttia tai enemmän. Koko ajan on oltava ytimessä, kun kaukalossa taistellaan senteistä ja milleistä. Jokaisen vaihdon tärkeys on muistettava, Räsänen painottaa.

Räsäsen mukaan runkosarjan kakkoseksi tulleen SaPKon leirissä ei ole ollut mitään haihatteluja, vaikka vastassa on seitsemänneksi sijoittunut IPK.

– Oli tiedossa, että vastustaja laittaa kaiken likoon. Meidän pelaaminen on ihan ok-tasolla. Maalipaikoissa meidän on oltava tehokkaampia ja kaikki pienet yksityiskohdat on tehtävä huolellisesti.

Sairaslistalaisten vammojen laadusta ollaan pudotuspelien aikana hissukseen. Räsäsen mukaan Pulli ei ole tällä viikolla peleissä mukana ja Hämäläisen kohdalla mennään päivä kerrallaan.

– Jokaisella on kova halu pelata näitä pelejä, joten ihan pikkuvammojen takia ei kukaan jää pois.

Uusi käytäntö lehdistötilaisuudessa

Lauantaina ottelun jälkeinen lehdistötilaisuus oli lämminhenkinen. Nyt SaPKon kotiottelun jälkeisiä käytäntöjä on laitettu uusiksi.

Pelin jälkeen kaukalon laidalla olevaan ”hikihaastattelupisteeseen" valmentajat tulevat eri aikaan: ensin vierasjoukkueen valmentaja Janne Sinkkonen ja hänen jälkeensä SaPKo-käskijä Pasi Räsänen.

Viimeisen pelin jälkeen molempien joukkueiden vastuuvalmentajat oavt samaan aikaan paikalla noin viisi minuuttia ottelun päättymisestä.

– Tämä on IPK:n kanssa yhdessä sovittu käytöntö. Valmentajien kommentit saadaan helpommin ja nopeammin Fanseatin lähetykseen, perustelee SaPKon toimitusjohtaja Petri Karppanen tehtyä linjausta.

Karppasen mukaan lauantain tapahtumillakin oli pieni vaikutus muutokseen.

– Tunteet pysyvät paremmin kurissa, kun valmentajat eivät ole paikalla yhtä aikaa.

SaPKo–IPK Talvisalossa tänään klo 18.30.

 

Uusimmat uutiset