Kuuden maalin Eetu Niskala uskoo kotikentän voimaan — "Hämeenkoskelaisilla menee kurat housuun kun näkevät, että katsomo on täynnä yleisöä"

Top Team pelaa lauantai-iltana toisen ottelun noususta salibandyn 2-divisioonaan ja ainoastaan voitto pitää unelman elossa.

Soila Puurtinen

Top Teamin puolustajalupaus Eetu Niskalan mielessä on risteillyt monenlaisia ajatuksia salibandytulevaisuutensa suhteen. — Paljon asioita selviää tämän viikonlopun aikana. Iso tekijä on se, millä sarjatasolla Top Teamin edustusjoukkue ensi kaudella pelaa.
Top Teamin puolustajalupaus Eetu Niskalan mielessä on risteillyt monenlaisia ajatuksia salibandytulevaisuutensa suhteen. — Paljon asioita selviää tämän viikonlopun aikana. Iso tekijä on se, millä sarjatasolla Top Teamin edustusjoukkue ensi kaudella pelaa.

Viime sunnuntaina Top Teamin Eetu Niskalalla oli pöljä päivä. 16-vuotias puolustaja täräytti peräti kuusi maalia, kun savonlinnalaiset aloittivat salibandyn 2-divisioonan nousukarsinnan Hämeenkoskella.

— Oli sellainen päivä, että kun osui oikeaan kohtaan, niin kaikki meni sisään. En edes kovin monta kertaa päässyt laukomaan, joten aika isolla prosentilla upposi. Toki tuuriakin oli mukana, muistelee lyseon lukion ensimmäistä luokkaa käyvä salibandylupaus.

3-divisioonan runkosarjassa Niskalan pistesaldo 17 ottelussa oli 5+4.

Niskala pelasi lauantaina kaksi B-junnujen peliä Turussa, josta siirtyi kolmen muun pelaajan kanssa sunnuntaiaamuna Hämeenkoskelle.

— Lauantaina vähän painoi jaloissa, mutta sunnuntaina ei tuntunut enää ennen peliä missään. Burger Kingin kautta mentiin peliin, Niskala naureskelee.

Pari viikkoa sitten Niskala kävi ”kehityskeskustelun” valmentaja Timo Käckin kanssa.

— Motivaation kanssa Eetulla ei ole ongelmia, vaan treenaamista pitää jopa jarrutella. Ajatus ja keskittyminen tahtovat välillä karkailla ja pelaamisen taso vaihtelee rajusti.

Keskustelun jälkeen Niskala huilasi yhdet treenit ja mietti asioita itsekseen.

— Illan aikana tulin siihen tulokseen, että minun on pakko parantaa. Tiedän itsekin, että jos fokus harjoituksissa ja peleissä ei ole sataprosenttinen, niin se näkyy ehkä enemmän kuin muilla pelaajilla. Pelini taso tippuu todella paljon.

Valmentaja kanssa asiasta on keskusteltu aikaisemminkin.

— Junnuissa Timo joutui vähän ärähtämäänkin.

Käckin mukaan poika vastasikin hienosti huutoon, josta osoituksena ne kuusi maalia KoDyn verkkoon.

— Sen suhteen ei ole enää ongelmaa. Rennosti vaan eteenpäin, Niskala sanoo.

Se on selvää, että mitään ei saa jäädä koppiin vaan kaikki jätetään kentälle. — Eetu Niskala

Niskalan tuplahattutempusta huolimatta sarjapaikastaan taisteleva Kosken Dynamo voitti ottelun maalein 10—8 ja otti ensimmäisen kiinnityksen. 2-divisioonapaikkaan vaaditaan kaksi voittoa.

Top Team oli toisessa erässä 5—1-tappiolla, mutta taisteli päätöserässä itsensä jo maalin päähän isännistä tilanteeseen 8—7.

— Ensimmäisen erän loppu vähän karkasi meiltä käsistä, kun karvaus epäonnistui. Toisessa erässä saatiin sitten hyvä draivi päälle, mutta voittoon asti se ei riittänyt, muistelee Niskala ottelun kulkua.

Toinen osaottelu pelataan tänään lauantaina Savonlinnan liikuntahallilla. Nuorella miehellä on vahva usko omaan joukkueeseen ja kotihallin voimaan.

— Hämeenkoskelaisilla menee kurat housuun kun näkevät, että katsomo on täynnä yleisöä.

Niskalan mukaan Top Team saa etua heille tutummasta parkettialustasta, jossa pallo käyttäytyy eri tavalla kuin matolla pelattaessa. Savonlinnassa kaukalo on myös isompi kuin Hämeenkoskella ja Käckin mukaan sekin hyödyttää Top Teamia.

Top Teamin on voittaakseen puolustettava avauspeliä paremmin.

— Vetojen blokkaaminen ja peittäminen on iso teema. Se on selvää, että mitään ei saa jäädä koppiin vaan kaikki jätetään kentälle, Niskala lupaa.

Jos Top Team ottelun voittaa, pelataan kolmas ja ratkaiseva koitos sunnuntaina Hämeenkoskella.

Top Team—Kosken Dynamo, salibandyn 2-divisioonan karsintaa Savonlinnan liikuntahallissa Heikinpohjassa lauantaina klo 19.30.

Uusimmat uutiset