Soutukoulu Sulkavalla keskiviikkoisin –  Opetus on maksutonta, eikä ennakkoon tarvitse ilmoittautua

Kalustona käytetään koronarajoitusten takia ainakin aluksi yksiköitä, vuorosoutuveneitä ja pariairokaksikoita.

Petri Vanhanen

Sulkavan Urheilijoiden soutujaoston puheenjohtaja Heikki Joskitt tietää kaiken tietämisen arvoisen puuveneistä ja niillä soutamisesta.
Sulkavan Urheilijoiden soutujaoston puheenjohtaja Heikki Joskitt tietää kaiken tietämisen arvoisen puuveneistä ja niillä soutamisesta.

Soutukoulu alkaa Sulkavan soutustadionilla huomenna keskiviikkona 3.6.

Sulkavan Urheilijat -41 on saanut Etelä-Savon Liikunnan myöntämän hankerahoituksen keskiviikkoiltaisin klo 18–19.30 järjestettävään puuvenesoutukouluun.

– Kaikki asiasta kiinnostuneet ovat erittäin lämpimästi tervetulleita, mutta kutsumme soutukouluun ennen kaikkea työttömiä ja lapsiperheitä, sanoo seuran puheenjohtaja Esa Repo tiedotteessa.

Kalustona käytetään koronarajoitusten takia ainakin aluksi yksiköitä, vuorosoutuveneitä ja pariairokaksikoita.

Myös kanootit, kajakit ja kesemmällä SUP-lauta ovat käytössä.

– Tavoitteena on saada ilman mitään aikaisempaa osaamiskynnystä kaikki kokeilemaan ja opettelemaan turvallista vesillä liikkumista. Harjoituksilla pyrimme oikean suoritustekniikan omaksumiseen. Myös soutu- ja melontainnostuksen kasvattaminen on tavoitteena, sanoo SU-41:n soutujaoston puheenjohtaja Heikki Joskitt.

Opetus on maksutonta, eikä ennakkoilmoittautumista tarvitse tehdä. Alle 14-vuotiailla on hyvä olla huoltaja mukana.

– Innostuksen kasvaessa ja taitojen niin salliessa on jatkossa mahdollista käyttää seuran veneitä omatoimisissakin harjoituksissa, Repo ja Joskitt sanovat.

Jos soutukouluun tulevalla on oma tai lainavene käytössään ja sen voi kuljettaa soutustadionille, niin sen voi tuoda mukanaan.

Soutukoulun lisäksi soutupitäjässä tapahtuu kesän aikana muutakin, vaikka Suursoudut jouduttiinkin koronaviruksen vuoksi perumaan.

Sulkavalta soudetaan tänä vuonna vuoden 2021 olympiakaupunkiin Tokioon, jonne on matkaa 11 334 kilometriä.

– Toivomme, että kaikki soutajat ja melojat merkitsisivät vesillä lihasvoimalla liikkumansa kilometrit soutulaskuriin, joka löytyy osoitteesta www.soutulaskuri.fi.

Kilometrien kartuttaminen edellyttää rekisteröitymistä soutulaskuriin ja sen jälkeen liikutut kilometrit voi syöttää sinne.

– Kaikki soutajat ympäri maailmaa ovat tervetulleita matkaamme kerryttämään kilometrejä, Repo kannustaa.

Lisätietoja soutukoulusta ja Tokio-haasteesta antavat Heikki Joskitt 0400 428646 ja Esa Repo 0400 893605.