STPS:n voittoputki katkesi Kotkassa sarjan kärkikamppailussa – "Tälläistä oli tänään tarjolla, ei auta selitellä"

Savonlinnalaiset jäivät ensimmäistä kertaa ottelussa maaleitta tällä kaudella.

Vili Väkeväinen

PeKan vire kotona oli liikaa Stepsille. Arkistokuva.
PeKan vire kotona oli liikaa Stepsille. Arkistokuva.

Kotkassa kamppailtiin lämminhenkinen ottelu jalkapallon Kolmosessa sunnuntai-iltapäivänä Arto Tolsa -areenalla. STPS ja Peli-Karhut saapuivat sarjan kärkiotteluun tasapisteissä.

Kumpikaan joukkue ei peruutellut ensimmäisellä puoliajalla, kamppailutilanteet ajettiin kovaa loppuun asti. Tuomari joutui rauhoittelemaan joukkueiden pelaajia hienoisella puhuttelulla, kun ottelua oli pelattu varttitunti.

STPS vaarallisimman tilanteen ensimmäisella puoliskolla tarjoili parivaljakko Marko Huttu ja Elmeri Marttinen. Hutun nosto linjan taakse tavoitti STPS:n tehoikkaimman hyökkääjän, mutta Marttisen kauden kuudes osuma jäi vielä odottamaan.

PeKa onnistui maalinteossa rangaistuspotkusta ennen taukoa lisäajalla, kun isäntien maalitykki Nico Pietiläinen laukoi pallon varmuudella maaliin. Pietiläinen oli ennen ottelua sarjan maalipörssin piikkipaikalla kymmenellä osumalla.

Sama mies onnistui toistamiseen heti toisen nelivitosen alkupuolella. STPS:n hienoisen nukahduksen johdosta 48. peliminuutilla Pietiläinen siirsi kotijoukkueen jo 2–0 johtoon.

– Toinen jakso starttasi hyvin, mutta nukahduksen ja maalin myötä alkoi olla hankalaa, kommentoi päävalmentaja Kai Niiranen ottelun jälkeen.

Taululla 3–0 kertoo sen, että kaveri oli parempi. — Kai Niiranen

Hieman normaalista poikkeavalla kokoonpanolla liikenteessä ollut STPS ei pystynyt esittämään parastaan Kotkassa sunnuntaina. Simo-Santeri Roivainen kärsii lievästä loukkaantumisesta, myös Hiski Ikonen ja Eetu Harmoinen puuttuivat rosterista.

– Tälläistä oli tänään tarjolla, ei auta selitellä. Taululla 3–0 kertoo sen, että kaveri oli parempi.

Loppulukemat 3–0 viimeisteli vaihdosta kentälle tullut Elmo Toivanen ottelun viimeisellä kympillä.

STPS:n pelit jatkuvat perjantaina 7. elokuuta Talvisalossa Kesämaa -areenalla kello 18:30, kun vastaan asettuu FC LaPa.

– Ei voida jäädä märehtimään tätä ottelua. Huomenna aloitetaan valmistautuminen perjantain otteluun, laitetaan työhaalarit niskaan ja ruvetaan hommiin.

Niiranen linjaa selkeäksi tavoitteeksi nopean paluun voittojen tielle.

– Talvisalon tekonurmi ja pienempi kenttä tuo oman mausteensa otteluun, mutta muuta ei tavoitella kuin kolmea pistettä.

Uusimmat uutiset

Kommentoidut