Tekeekö Antti Pulkkisen vasuri taas tuhojaan Kolmosen kärkikamppailussa? — STPS odottaa torstaina Kesämaa-areenan lehtereille sankkaa yleisöjoukkoa

Vastaan tulee savonlinnalaisten tavoin kaksi ensimmäistä otteluaan voittanut Ristiinan Pallo Mikkelistä.

Antti Varonen

Kun STPS saa vapaapotkun ja matkaa vastustajan maalille on parikymmentä metriä, niin Antti Pulkkinen on silloin elementissään. Tällä kaudella on syntynyt jo kolme osumaa vaparista.
Kun STPS saa vapaapotkun ja matkaa vastustajan maalille on parikymmentä metriä, niin Antti Pulkkinen on silloin elementissään. Tällä kaudella on syntynyt jo kolme osumaa vaparista.

Kahden tappiottoman joukkueen taisto nähdään torstaina Talvisalon Kesämaa-areenalla, kun kotijoukkue STPS saa vieraakseen Ristiinan Pallon Mikkelistä.

STPS on latonut kahdessa ensimmäisessä Kaakon Kolmosen ottelussaan peräti yksitoista maalia, mutta oma pääkin on vuotanut viiden maalin verran.

— Tehtyjen maalien määrä on hyvä, mutta meidän pitää jatkossa puolustaa paremmin. Noilla takaiskumäärillä teemme pitkällä tähtäimellä oman pelaamisemme liian vaikeaksi. Ri-Paa vastaan tavoitteemme on pitää oma maali puhtaana, STPS-valmentaja Tuomas Silvennoinen sanoo.

Viime kauden päätteeksi Ri-Pa putosi Kolmosesta, mutta uusi täydennysmenettelyn kautta sarjapaikkansa. Joukkue on täksi kaudeksi vahvistunut ja siitä osoituksena voitot sekä Kultsusta että Lappee JK:sta.

Torstai-iltapäivänä Talvisalon kentällä nähdään kaksi erilaista jalkapalloa pelaavaa joukkuetta. Ri-Pa yrittää suoraviivaisesti luoda painetta STPS:n päätyyn pitkillä palloilla ja ruokkia vaarallista Sami Kontulaista, joka teki puhtaan hattutempun edellisessä ottelussa.

— Ri-Pa osaa nollata vastustajan pelaamisen. Kärjessä Kontulainen on todella vaarallinen, Silvennoinen muistuttaa.

STPS tulee pitämään palloa ja pyrkii myös pitkiin pallonhallintajaksoihin. Silvennoinen onkin ollut tyytyväinen STPS:n pelin rakenteisiin.

— Se on ollut ajoittain todella hyvää. Parasta minun valmennusaikanani ja tulee paranemaan, kunhan saadaan alle enemmän yhteisiä kokemuksia.

STPS saa jalkeille liki parhaan mahdollisen kokoonpanon. Valtteri Similä, Niklas Turunen ja Sakari Huotari lienevät varmuudella sivussa, mutta vastapainoksi Teemu Pulkkinen, Rasmus Myllys ja Elmeri Marttinen avaavat kautensa keltamustissa.

— Varmaan aika samalla sapluunalla mennään kuin kahdessa aikaisemmassa ottelussa. Joona Nieminen on ollut hyvässä vireessä ja pelannee kärjessä. Puolustuslinjan koostumusta pohditaan viime hetkeen asti, Silvennoinen sanoo.

STPS on sopinut venäläismaalivahti Konstantin Sorokinin kanssa loppukaudesta, mutta pelilupa vielä puuttuu. Ri-Paa vastaan torjuntavastuun kantaa Matiya Matiya.

STPS odottaa Kesämaa-areenan lehtereille runsaslukuista yleisöjoukkoa.
Ottelun isäntänä toimii Itä-Savo, joka tarjoaa sadalle ensimmäiselle ilmaisen sisäänpääsyn peliin. Kaikki Savonlinnan alakoulut on myös kutsuttu mukaan kannustamaan kotijoukkuetta.

— Kun säänkin pitäisi olla erinomainen ja kotijoukkue pelaa hyvää futista, niin nyt jos koskaan kannattaa tulla katsomaan paikallista jalkapalloa, Teemu Pulkkinen heittää.


STPS—Ri-Pa, jalkapallon Kolmosta Talvisalon Kesämaa-areenalla torstaina 10.5. klo 15.