Mestistä pelataan tutulla systeemillä — Menestyksestä jaetaan ensi keväänä taas palkintorahaa

Suomen Cup pelataan ensi syksynä kolmannen kerran.

Imatralla juhlittiin muutama viikko sitten Mestiksen mestaruutta. Ketterä on kauden tuplamestari, sillä marraskuussa se voitti Suomen cupin finaalissa KeuPan.
Imatralla juhlittiin muutama viikko sitten Mestiksen mestaruutta. Ketterä on kauden tuplamestari, sillä marraskuussa se voitti Suomen cupin finaalissa KeuPan.

Mestiksen runkosarjassa pelataan ensi kaudella kahdentoista joukkueen nelinkertainen sarja (44 ottelua). Lisäksi pelataan kolmessa neljän joukkueen lohkossa kaksinkertaiset välisarjat. Kokonaisottelumääräksi tulee näin 50 ottelua.

Mestiksen runkosarja alkaa 27.9. ja päättyy 11.3. Uusi mestari on selvillä viimeistään 18.4.

SaPKon kanssa samassa B-välisarjalohkossa pelaavat Jokipojat, Ketterä ja Peliitat.

A-lohkon muodostavat KooVee, K-Vantaa, KeuPa ja TuTo. C-lohkossa pelavat Hermes, IPK, Hokki ja RoKi.

Mestiksen puolivälieriin pääsee entiseen tapaan kahdeksan joukkuetta. Välieriin ja finaaliin pääsyyn tarvitaan neljä voittoa. Mestiksen mestaruuteen vaaditaan neljä voittoa. Pronssi ratkeaa yhdellä voitolla.

Sijoille 9.—10. sijoittuneiden kausi päättyy runkosarjaan.

Runkosarjan kaksi viimeistä kohtaavat karsinnoissa Suomi-sarjan kaksi parasta paras seitsemästä -järjestelmällä.

Sarjapaikka kaudeksi 2020—21 vaatii Mestiksen lisenssiehtojen täyttämisen kaikkien seurojen osalta.

Mestiksen parhaille jaetaan ensi keväänä palkintorahaa yhden välivuoden jälkeen.

Palkintorahan jakoperusteet muuttuvat ja rahasummat ovat pienempiä kuin esimerkiksi SaPKon voitettua mestaruuden. Asian sinetöi lopullisesti Jääkiekkoliiton liittohallitus.

Jääkiekon Suomen cup pelattiin toissasyksynä 46 vuoden tauon jälkeen. Finaalissa TuTo voitti SaPKon ja viime marraskuussa cup-mestaruutta juhli Imatran Ketterä.

Kahden vuoden kokemuksista saadun palautteen perusteella Jääkiekkoliitto on päättänyt että Suomen cup pelataan myös tulevana syksynä.

Suomen cupin voittajalle maksetaan palkintorahaa 7 000 euroa ja toiseksi sijoittuneelle 3 000 euroa. Alustavasti on myös päätetty, että loppuottelu pelataan viime syksyn tapaan Karjala-turnauksen yhteydessä perjantaina 8.11. Hartwall Arenalla.