Roman Eremenko sai kahden vuoden kilpailukiellon dopingkärystä – syynä kokaiini

Kimmo Räisänen

Roman Eremenko sai kahden vuoden kilpailukiellon dopingkärystä – syynä kokaiini

Suomen miesten jalkapallomaajoukkueen tähtipelaaja Roman Eremenko, 29, on saanut tuomion Uefan kurinpitovaliokunnalta. Eremenko sai kahden vuoden kilpailukiellon. Hän antoi positiivisen dopingnäytteen 14. syyskuuta Mestarien liigan ottelussa. A-näyte osoitti jäämiä kokaiinista.

Eremenkon kilpailukielto katsotaan alkaneeksi 6. lokakuuta 2016, joten kilpailukiellon pysyessä voimassa vapautuisi hän siitä vasta lokakuussa 2018. Kurinpitovaliokunnan päätöksestä voi valittaa kolmen päivän sisällä päätöksen antamisesta.

Suomen Palloliitto oli pettynyt maajoukkuepelaajan toimintaan.

- Emme voi missään nimessä hyväksyä huumausaineiden käyttöä, tapahtui se missä tahansa. Olemme erittäin pahoillamme Roman Eremenkon toiminnasta. Vaikka tuomitsemmekin huumeiden käytön, täytyy myös muistaa asian yksilöä koskeva ulottuvuus. Mikäli Roman Eremenko tarvitsee tukea asioidensa kuntoon saamiseksi, olemme mukana auttamassa, Palloliiton pääsihteeri Marco Casagrande kertoi liiton tiedotteessa.

HS Ari Virtanen

Lue koko Helsingin Sanomien juttu tästä linkistä.

Osallistu keskusteluun

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.