East Volley lähtee ihmettä tekemään – "Enemmän kuin nappipelin se meiltä vaatii, jos sarjakärjen haluamme voittaa, mutta mahdotonta se ei ole"

Lentopallon miesten 1-sarjan ehdoton kärkijoukkue TUTO Volley tulee lauantaina Savonlinnaan.

Timo Seppäläinen

Viime kaudella TUTO Volleyn valmentaja Ruslan Zhbankov ja libero Henri Rajala olivat helisemässä East Volleyn kanssa Savonlinnassa pelatussa ottelussa.
Viime kaudella TUTO Volleyn valmentaja Ruslan Zhbankov ja libero Henri Rajala olivat helisemässä East Volleyn kanssa Savonlinnassa pelatussa ottelussa.

Suomen miesten jalkapallomaajoukkue on tehnyt Gijonin ihmeen Espanjassa ja keskiviikkoiltana Pariisin ihmeen Ranskassa.

Tekeekö East Volley Heikinpohjan ihmeen lauantaina, kun lentopallon miesten 1-sarjan kärkijoukkue TUTO Volley tulee kylään Savonlinnan liikuntahallissa pelattavaan otteluun?

– Ei se ihme pahitteeksi olisi, Eastin valmentaja Antti Pölönen naurahtaa, mutta muistuttaa, että mahdottomuus ei kärkijoukkueen kaataminenkaan ole.

– Mutta enemmän kuin nappipelin se meiltä vaatii, jos voittaa haluamme, valmentaja muistutti realismista.

Turkulaiset ovat olleet alkukaudesta 1-sarjan ehdoton kärkijoukkue. Viidestä pelistään se on voittanut kaikki ja kärsinyt ainoastaan yhden erätappion.

– TUTOlla on erittäin rutinoitunut joukkue, kun meillä on pääasiassa vasta-alkajia 1-sarjatasolla, Pölönen vertailee.

TUTOn riveissä on useita liigassa marinoituneita pelimiehiä kuten Ossi Rumpunen (353 liigapeliä), Tuomas Koppanen (316), Tuomas Siirilä (65), Antti Karttunen (180) ja Henri Rajala (269). Valmentajana on savonlinnalaisille hyvin tuttu Ruslan Zhbankov.

Pölösen mukaan TUTO on senkin puolesta kova joukkue, että jokaiselle osastolle löytyy kovia pelimiehiä.

– Pisteet ovat jakautuneet hakkureille, yleispelaajille ja keskitorjujille varsin tasaisesti. Passarin on helppo pyörittää peliä, kun ratkaisuvoima ei ole yhden osaston varassa.

East Volleyn tuloksentekovastuu sen sijaan on ollut pitkälti hakkuri Taavi Tuomisen harteilla. Lauantaina tarvitaan rutkasti tukea muiltakin.

– Sen puoleen tilanne näyttää pitkästä aikaa hyvältä, että tällä viikolla yhteisiä treenejä on takana normaalia enemmän ja pelaajatkin ovat päässeet harjoittelemaan terveinä.

Pölönen hakee tilastoista tukea omilleen.

– TUTOlle emme ole kotona 1-sarjassa hävinneet eli tilastot ovat meidän puolellamme, hän virnistää.

Viime helmikuussa East kukisti Heikinpohjassa runkosarjassa toiseksi sijoittuneen TUTOn varsin selvin lukemin 3–0 (25–19, 25–22, 25–20).

East Volley–TUTO Volley, lentopallon 1-sarjaa Savonlinnan liikuntahallissa lauantaina 14.11. klo 14.