Cupista tippuminen ei jäänyt harmittamaan SaPKo-leirissä: "Olimme koko pelin täysin vastaanottajia, emmekä ansainneet tuon enempää"

SaPKo menetti jälleen kahden maalin johdon, kun KeuPa eteni tasapelin turvin jatkoon Suomen cupissa.

Soila Puurtinen

SaPKon maalilla oli ottelussa paljon ruuhkaa, mutta maalivahti Nico Vikstén oli usein mies paikoillaan.
SaPKon maalilla oli ottelussa paljon ruuhkaa, mutta maalivahti Nico Vikstén oli usein mies paikoillaan.

SaPKon tie jääkiekon Suomen cupissa tyssäsi puolivälierävaiheeseen, kun se ei onnistunut kaatamaan KeuPaa perjantai-iltana Talvisalon Mediatili-areenalla. Ottelu päättyi 3—3 (2—0 , 0—1 , 1—2), ja tulos merkitsi keuruulaisten etenemistä välieriin.

SaPKo olisi jatkoon halutessaan tarvinnut ottelusta voiton varsinaisella peliajalla.

— Kaveri oli parempi, yksinkertaisesti, SaPKon päävalmentaja Pasi Räsänen totesi ottelun päätyttyä ykskantaa.

— He olivat raikkaammalla jalalla liikkeellä. Me emme olleet kummassakaan ottelussa sillä ilmeellä liikkeellä, mitä tämä joukkue pystyisi tarjoamaan.

Myös joukkueen kapteeni ja ottelun avausmaalin iskenyt Juuso Forsström oli samoilla linjoilla valmentajan kanssa.

— Olimme koko pelin täysin vastaanottajia, emmekä ansainneet tuon enempää. Olimme huolimattomampia ja hitaampia kuin KeuPa. En tiedä, miksi olimme niin lapasia.

Myös Forsström antoi kunniaa vieraiden paremmalle jalalle.

— He liikkuivat tänään paremmin, eikä me saatu kiekkoakaan lapaan. Olemme yleensä nopea ja hyvin syöttelevä joukkue, mutta niitä elementtejä ei näkynyt pelissä tänään.

SaPKo aloitti vahvasti, mutta KeuPa rynni jatkoon

Tänäänkin annoimme varmasti enemmän harhasyöttöjä kuin omille.
Ottelu mukaili keskiviikkoillan kamppailua Keuruulla.

SaPKo karkasi avauserässä kahden maalin johtoon, kun ensiksi Juuso Forsström karkasi keskialueen riistosta yksin läpi ja nosti kiekon etukulmasta KeuPa-vahti Samuli Tervon räpylän kautta maaliin. Minuuttia myöhemmin Eetu-Santeri Koivunen pisti Jaakko Lantan laukoman paluukiekon tyhjiin.

Kotijoukkue hallitsi peliä kiekollisesti, mutta oli ajoittain vaikeuksissa KeuPan korkean karvauksen kanssa. Sitä kautta vieraat saivat luotua myös parhaimmat maalipaikkansa. SaPKo-vahti Nico Viksténillä ei ollutkaan ongelmia päästä peliin mukaan, kun hänelle kirjattiin yhteensä 15 torjuntaa.

2—0-tappioasemassa toiseen erään lähtenyt KeuPa haki heti nälkäisenä kavennusta. Vieraat onnistuivat siinä erän toisella ylivoimalla, kun Jesse Pelamon syöttö löysi maalin eteen yksin unohtuneen Juuso Mörskyn.

Soila Puurtinen

Eetu-Santeri Koivunen pääsi maalin makuun KeuPaa vastaan.
Eetu-Santeri Koivunen pääsi maalin makuun KeuPaa vastaan.

Erä eteni vahvasti vieraiden hallinnassa, mutta Vikstén ei ollut helposti yllätettävissä. SaPKon hyökkäysyritykset jäivät erässä tylsiksi.

Kolmannessa erässä KeuPa karkasi johtoon varmoilla viimeistelyillä. Ensiksi Paavo Tyni pisti irtokiekon SaPKo-maaliin, kun erää oli kulunut viisi minuuttia. 2—3-johtomaali merkattiin syntyneeksi taas alivoimalla. Waltteri Lehtonen vei puhtaasti aloitusvoiton hyökkäysalueella, ja Arttu Likola pommitti kiekon maaliin.

Henri Keskilohko nostatti kotiyleisön toiveita iskemällä SaPKon tasoihin kahden miehen ylivoimalla. Joonas Toivasen poikkisyöttö maalin edestä löysi Keskilohkon mailan, ja tämä ohjasi kiekon maaliin.

SaPKolle tarjoutui vielä erän lopussa mahdollisuus nousta johtoon. KeuPan Jani Siekkinen otti rangaistuksen kampituksesta ja SaPKo-valmentaja Pasi Räsänen kutsui Viksténin vaihtoaitioon.

Paras paikka maaliin tuli paluun pässipaitaan tehneelle Tatu Vihavaiselle. Jaakko Lantan syöttö avasi Vihavaiselle tyhjän maalin, mutta veto kilpistyi eteen ehtineeseen KeuPa-puolustukseen.

Soila Puurtinen

Juuso Forsström ottaa ottelutauon vastaan tyytyväisenä.
Juuso Forsström ottaa ottelutauon vastaan tyytyväisenä.

Edessä puolitoista viikkoa tiukkaa harjoittelua

Räsäsen mukaan cupista tippumisen myötä ei päätä laiteta kuitenkaan pensaaseen, vaan keskittyminen siirretään vajaan kahden viikon päästä käynnistyvään Mestis-kauteen.

— Harjoitellaan, harjoitellaan. Nyt pääsemme harjoittelemaan ja palaveeraamaan rauhassa, joten tämä palvelee meitä ihan hyvin, hän päättää.

SaPKo ei pelaa ennen kauden alkua enää harjoitusotteluita, vaikka niitä tarjottaisiin. Joukkueella on edessään terävää harjoittelua ja hyvää lepoa, jotta se olisi parhaimmillaan sarja-avauksessa.

— Keskitytään nyt harjoittelemaan ja ryhdytään kasaamaan ylivoimia. Sitä kautta hiotaan omaa juttua.

Myös Forsström ottaa pelitauon tyytyväisenä vastaan.

— Nyt on hyvin aikaa treenata, ja katsoa oma peli kuntoon. Onhan meillä sitten 50 peliä aikaa laittaa myös siellä peli kuntoon.