Superpesiksessä pelataan kaksi ottelua vähemmän kausina 2019—20, joukkuemäärään ei kajota, mutta jatkosarjat jäävät historiaan — "Hieman pienempi ottelumäärä antaa lisää mahdollisuuksia suunnitella peluutusta, eikä vaadi niin laajaa reserviä"

Miesten superpesiksen joukkuemääränä pysyy 14. Naisten superpesiksessä pelataan 12 joukkueen kaksinkertainen sarja ja kaksi lisäottelua paikallispareina.

Jussi Lopperi

Pesäpallon pääsarjoissa palataan kahdeksan joukkueen suoriin pudotuspeleihin. Vielä tällä kaudella runkosarjan jälkeen pelataan seitsemän joukkueen ylempi jatkosarja ja alempi jatkosarja, jonka voittaja lunastaa viimeisen pudotuspelipaikan.

Markkinointitoimenpiteitä ja yhteistyökumppanuuksia on helpompi toteuttaa, kun runkosarjan otteluohjelma on heti kauden alussa tiedossa kokonaisuudessaan. — Mikko Huotari

Pesäpalloliiton johtokunta on vahvistanut miesten ja naisten pääsarjojen sarjajärjestelmät kahdelle seuraavalle kaudelle.

Superpesiksen nykyisenmalliset jatkosarjat jäävät historiaan kausina 2019—20 ja tilalle tulevat paikallislohkot. Runkosarjan jälkeen palataan suoraan kahdeksan parhaan pudotuspeleihin.

Miesten superpesiksen joukkuemääränä pysyy 14. Kaksinkertaisen sarjan ja paikallislohkojen jälkeen joukkuekohtaiseksi ottelumääräksi muodostuu 30.

— Tämä oli seurakokouksen lähes yksimielinen näkemys. Markkinointitoimenpiteitä ja yhteistyökumppanuuksia on helpompi toteuttaa, kun runkosarjan otteluohjelma on heti kauden alussa tiedossa kokonaisuudessaan, Pesäpalloliiton urheiluyksikön johtaja, Kiteen Pallon entinen pelinjohtaja Mikko Huotari kertoo tiedotteessa.

Urheilulliselta kantilta ajateltuna vain noin 30 prosenttia pelaajista oli kokoonpanossa kaikissa runkosarjan 32 ottelussa 2017.

— Hieman pienempi ottelumäärä antaa lisää mahdollisuuksia suunnitella peluutusta, eikä vaadi niin laajaa reserviä.

Viimeinen ei putoa suoraan, vaan kaksi viimeistä karsivat

Runkosarjan viimeinen ei putoa enää suoraan, vaan kaksi viimeistä pelaavat paras viidestä -ottelusarjan sarjapaikasta. Voittajan kausi jatkuu vielä superpesiskarsinnassa.

— Näin varmistetaan kilpailullinen oikeudenmukaisuus, Huotari sanoo.

Naisten superpesiksessä pelataan 12 joukkueen kaksinkertainen sarja ja kaksi lisäottelua paikallispareina.

Ottelumäärä on joukkuetta kohden 24. Kahdeksan parasta jatkavat ylempiin pudotuspeleihin.

Kaksi viimeiseksi jäänyttä joukkuetta pelaavat paras viidestä -ottelusarjan, jonka häviäjä putoaa ykköspesikseen ja voittaja jatkaa superpesiskarsintaan.