Helpotusta Toni Henttoselle ja ensimmäinen saunahattu loistopelin pelanneelle Karolus Kaarlehdolle

SaPKo pelasi Espoossa hyvää jääkiekkoa ottelun puoliväliin asti, mutta oli menettää kolmen maalin johtoaseman huolimattomuuttaan. Kasper Elo veivasi kuitenkin ratkaisevan niitin

Toni Henttonen palkittiin SaPKon parhaana pelaajana Espoossa.

Ottelun puolivälissä kaikki näytti hyvältä SaPKon kannalta Espoon perjantai-illassa. Matias Lainio päätti komean hyökkäyskuvion napakalla rannelaukauksella vieden pässipaidat jo turvallisen tuntuiseen 1—4 johtoon. Pässipaidat olivat pelanneet laadukasta jääkiekkoa ja viimeistelleetkin varsin tehokkaasti.

Hetken kuluttua Espoo Unitedin Olli Iisakka karkasi SaPKo-puolustajien välistä läpiajoon. Maalia nopea hyökkääjä ei onnistunut tekemään, kun Matias Pulli koukki miestä rangaistuslaukauksen arvoisesti. Iisakka lirutti rankkarin onnekkaastikin Karolus Kaarlehdon längistä maaliin ja kotijoukkue sai siitä piristysruiskeen.

Päätöserän alkajaisiksi Aleksi Järvinen toi EU:n jo maalin päähän ja pässipaidat oli ahdistettu seinää vasten.

Kasper Elo kuitenkin toi helpotusta vieraiden leiriin karkaamalla läpiajoon ja veivaamalla komeasti 3—5-osuman. Espoolaistaustaiselle hyökkääjälle maali oli vasta kauden toinen, mutta epäilemättä makea.

Ottelun viimeisen kymmenminuuttisen aikana SaPKo kerjäsi vielä verta nenästään ottamalla kolme pientä rangaistusta. Kaksi syöttöpistettä ottelussa kerännyt Kim Hirschovits hääri ylivoimapelin kapellimestarina, mutta SaPKo puolusti uhrautuvasti ja maalilla Kaarlehto torjui erinomaisesti. Kolmas ottelu ja kolmas voitto pässipaidassa Turusta lainatulle maalivahdille.

Yksi espoolaisten tuhlaajapojista oli SaPKon mestarijoukkueen kapteeni, kultakypärä Juuso Forsström.

SaPKon parhaana palkittiin maalin tehnyt ja Lainion osuman alustanut Toni Henttonen. 1—3-osuma meni sisään EU:n puolustajan mailan kautta.

— Paikkoja on ollut, mutta kun ei ole mistään uponnut, niin ajattelin tällä kerralla syöttää takatolpalla odottaneelle Teemu Lämsälle. Nyt sitten meni sillä tavalla sisään, Henttonen kertasi osumaansa, mutta ei myöntänyt, että hartioilla isoa apinaa istuisi.

— Välillä on ollut vähän tuskaista, mutta rennosti vaan eteenpäin. Hienoa kun Matiaskin sai pitkästä aikaa onnistumisen, viittasi ”Henu” ketjukaveriinsa.

SaPKon nelosketju aloitti myös uuden perinteen matkalla Espooseen.
Henttonen ja Lämsä ostivat taukopaikalta ison valkoisen saunahatun, joka annetaan pelin jälkeen joukkueen parhaaksi katsomalle pässipelaajalle. Espoon-illassa Henttonen ojensi hatun 33 laukausta torjuneelle Kaarlehdolle.

— Saunahattu-idea syntyi siitä, kun joukkueen kanssa on puhuttu, että otetaan hyvät löylyt kun mennään kaukaloon, Henttonen avasi pukukoppielämää.

SaPKon päävalmentaja Pasi Räsänen oli tyytyväinen avauserään, toisen erän maaleihin ja päätöserän uhrautuvaan puolustustaisteluun.

– Jostain syystä joukkue haluaa pistää pelit jännäksi ja tehdä sellaisia virheitä, joita ei kolmen maalin johtoasemassa yksinkertaisesti pitäisi tehdä. Ja kun ne vielä sattuvat kokeneelle kaartille, Räsänen tukisti.

Tänään SaPKo pelaa kotiyleisönsä edessä, kun Itä-Suomen kiertueella oleva Kokkolan Hermes tulee Savonlinnaan. Perjantaina Hermes hävisi Imatralla kovakuntoiselle Ketterälle.

Ottelu alkaa Talvisalon Mediatili Areenalla klo 17.

Näin pelattiin

1. erä: 5.29 0—1 Joona Monto (Kasper Piitulainen, Kalle Saramäki), 7.53 1—1 Jesse Ylönen (Kim Hirschovits, Aleksi Rutanen) yv, 9.21 1—2 Jaakko Lantta (Elmeri Laamanen) av.
2. erä: 22.29 1—3 Toni Henttonen, 33.51 1—4 Matias Lainio (Henttonen, Teemu Lämsä), 34.47 2—4 Olli Iisakka rl.
3. erä: 41.15 3—4 Aleksi Järvinen (Kai Lehtinen, Hirschovits), 46.31 3—5 Kasper Elo.
Torjunnat: Nico Viksten EU 7+5+4=16, Karolus Kaarlehto SaPKo 6+14+13=33.
Yleisöä: 478.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.

Lue kommentointiohjeet

Luetuimmat

Kommentoidut