Suurisydämiselle urheilumiehelle perustettiin muistorahasto Savonlinnaan – Olli Teijonmaan periaate oli, että liikunta kuuluu kaikille

Päivi ja Teuvo Niskala lahjoittivat 6000 euron alkupääoman viime keväänä edesmenneen Olli Teijonmaan muistorahastoon, jonka tarkoituksena on tukea juniori- ja nuorisoyleisurheilun harrastajia valmentautumisessa ja kilpailemisessa. Erityisesti tuetaan vähävaraisten perheiden lasten harrastusmahdollisuuksia.

Tuija Pauhu

Teuvo Niskala, Päivi Niskala, Teuvo Jäntti ja Juuso Teijonmaa tietävät, että Olli Teijonmaan sydän sykki kaikenlaiselle urheilulle.
Teuvo Niskala, Päivi Niskala, Teuvo Jäntti ja Juuso Teijonmaa tietävät, että Olli Teijonmaan sydän sykki kaikenlaiselle urheilulle.

Savonlinnan Riento on perustanut keväällä edesmenneen seuran puheenjohtaja Olli Teijonmaan muistorahaston paikallisten yrittäjien myötävaikutuksella.
6000 euron alkupääoman rahastoon on lahjoittanut kauppiaspari Päivi ja Teuvo Niskala.

Rahastoa kartutetaan vuosien 2017—2019 ajan 2000 euron suuruisella summalla vuosittain.

— Tunsin Ollin kanssa suurta sielujen sympatiaa ja olimme pitkäaikaisia kauppakumppaneita. Seurasin läheltä hänen kamppailuaan sairautta vastaan ja olen yhä syvästi järkyttynyt Ollin poismenosta, Teuvo Niskala sanoo.

Ajatus muistorahaston perustamisesta syntyi nopeasti ja helposti.

— Olli oli vilpitön urheilumies. Oli laji mikä tahansa, niin hän oli siinä mukana satasella.

Niskalan mukaan Olli Teijonmaa kantoi koko ajan enemmän ja enemmän huolta siitä, että urheilun kustannukset kasvavat ja monelle kynnys liikunnan harrastamiseen saattaa nousta liian korkeaksi.

Kaksitoista vuotta Riennon puheenjohtajana toimineen aktiiviliikkujan johtava periaate oli, että liikunta kuuluu kaikille.

— Hänen näkemyksensä oli, että raha ei saa olla esteenä lapsen liikuntaharrastukselle ja kilpaurheilulle. Kun liikunnan ilon ja riemun oppii jo nuorena, niin sen taitaa myös vanhana, Niskala sanoo.

Niskala toivoo, että suurisydämisen urheilumiehen tarina jatkuu muistorahaston muodossa.

— Vilpittömästi toivon kaikki halukkaat mukaan kartuttamaan rahastoa. Nämä rahat eivät jää urheilujärjestön byrokratian pyörittämiseen, vaan menevät lyhentämättöminä paikallisen urheilutoiminnan edistämiseen, Niskala painottaa.

Riennon varapuheenjohtaja Teuvo Jäntti uskoo, että rahaston karttuminen ei jää kolmeen vuoteen.

— Muutamia muitakin tulijoita näyttäisi olevan tulossa. Rahasto on erinomainen kunnianosoitus Ollin pitkälle ja ansiokkaalle työlle urheilun parissa, Jäntti sanoo.

Puoliso Jaana Rautio-Teijonmaa sekä lapset Johanna ja Juuso olivat hyvin liikuttuneita, mutta myös hyvin onnellisia siitä, että ystävät ja liiketuttavat yhdessä Riennon kanssa haluavat kunnioittaa Ollin muistoa perustamalla hänen nimeään kantavan muistorahaston.

— Surumme keskellä se antaa meille myös voimia. Ollin työ savonlinnalaisen liikunnan hyväksi saa näin hienon jatkon, josta me olemme hänen puolestaan ylpeitä.

Juuso Teijonmaa kiittää isäänsä siitä, että urheilusta ja liikunnasta tuli hänellekin elämäntapa.

— Monipuolinen harrastaminen on aina hyvä asia. Itsekin pelasin jääkiekkoa ja yleisurheilin samanaikaisesti. Jos harrastaa useita lajeja yhtäaikaa, niin kustannuksia kertyy, eikä niistä selviäminen ole aina helppoa hyvätuloisellekaan perheelle, Juuso muistuttaa.

25.7.2017 perustettuun rahastoon on mahdollista tehdä lahjoituksia ottamalla yhteyttä Savonlinnan Riennon puheenjohtajaan.

Muistorahaston tarkoituksena on tukea juniori- ja nuorisoyleisurheilun harrastajia valmentautumisessa ja kilpailemisessa. Erityisesti tuetaan vähävaraisten perheiden lasten harrastusmahdollisuuksia.

Rientoon kuuluva juniori tai nuori voi hakea rahastosta avustusta valmennuskuluihin, kilpailemiseen ja urheilutarvikkeiden hankintaan.

Avustusten hakuaika alkaa vuosittain 1.1. ja päättyy 31.10. Kirjallinen hakemus toimitetaan Riennon puheenjohtajalle. Tänä vuonna hakuaika kestää 30.11. saakka.

Muistorahastokomitea tekee päätöksen avustusten jakamisesta. Avustusta voi saada vuosittain yksi tai useampi urheilija.

Komiteaan kuuluvat Päivi ja Teuvo Niskala, Riennon puheenjohtaja, Jarmo Hirvonen, Matti Laamanen, yksi vuosittain valittava johtokunnan jäsen sekä seuran valmennusvastaava.

Uusimmat uutiset