Huh mitä menoa! —  SaPKolle kolme vieraspistettä perjantai-illan viihdenäytöksestä

Turussa nähtiin oivaa perjantai-illan huumaa. Mikko Lahtela sai kaivatun onnistumisen.

Tuija Pauhu

Tatu Vihavainen lopetti maalillaan TuTon pyristelyt.

— Ylivoimaisesti paras Mestis-ottelu, jonka olen tällä kaudella nähnyt.

Näin totesi Elisa Viihteen paikallinen selostaja SaPKon ja TuTon välisestä perjantai-illan ottelusta. Ja viihdettä punahousujen keskinäisessä todella nähtiinkin, numeroina ilmaistuna 6 maalin ja 93 jäähyminuutin verran. Voittajana poistui SaPKo lukemin 2—4 (1—0, 1—2, 0—2. Voiton myötä SaPKo ohitti juuri TuTon sarjataulukossa ja tarrasi kotietuun oikeuttavaan sijoitukseen.

— Vierasottelut ovat olleet meille pahoja tällä kaudella, mutta nyt olemme saaneet niihin ryhtiä ja kuria. Kopissa on nyt hyvä meininki, sanoi hiljattain jatkosopimuksen tehnyt SaPKon päävalmentaja Pasi Räsänen Elisa Viihteen haastattelussa.

— Kova kamppailu. Ehkä olimme parempia kolmannen erän lopussa, kun jaksoimme rutistaa omaa peliä, totesi puolestaan SaPKon kultakypärä Matias Lainio.

Avauserän jälkeen kotijoukkue johti 1—0, mutta SaPKo vastasi välittömästi toisen erän avausminuutilla, kun pässipaidoille aukesi tuikiharvinainen 2 vs. 0-hyökkäys. Niklas Salo pääsi tarjoilemaan Matias Lainiolle helpon maalin.

Turkulaiset menivät uudelleen edelle, kun kaksi sapkolaista kuluttivat yhtä aikaa jäähypenkkiä. Hiljattain pelikentille palannut Mikko Lahtela toi erän lopulla savonlinnalaiset taas tasoihin, saaden samalla kaivatun henkilökohtaisen onnistumisen.

Keskimmäisen erän viimeisten kolmen minuutin aikana peli eteni hitaasti, sillä tuomarin pilli soi vähän väliä jäähyjen merkeissä. Raitapaidat saivat myös erotella torikokouksia, joissa rystysetkin puhuivat. Erän loppusaldoksi jäi TuTolle 12 ja SaPKolle 18 jäähyminuuttia.

SaPKon 3—2-johtomaali kolmannessa erässä syntyi ylivoimalla, kun Ville Väinölän rannelaukaus upposi verkkoon. SaPKo pyöritti pakkopeliä viiden left-kätisen pelaajan koostumuksella. Teemu Lämsän hölmö korkea mailakaan ei kostautunut, vaan Tatu Vihavainen osui rannelaukauksellaan alanurkkaan, kun joukkueet pelasivat tasavajaalla.

Huomenna SaPKo matkustaa Vantaalle, jossa odottaa uusi tärkeä koitos Kiekko-Vantaata vastaan.

Luetuimmat