Petri Tuuva jatkaa Raimo Braggen työtä Kiteen Pallon pelinjohtajana — Vimpelin Perttu Ruuska löi KiPan syyslomalle.

Puheenjohtaja Veini Haapasalon mukaan Kiteen Pallossa tullaan tekemään töitä sen eteen, että kasaan saadaan joukkue, joka tulee jatkossa taistelemaan runkosarjassa sijoista 4—6.

Timo Seppäläinen

Raimo Braggen työt Kiteen Pallossa päättyivät tiistai-iltana Vimpelin Saarikentällä.
Raimo Braggen työt Kiteen Pallossa päättyivät tiistai-iltana Vimpelin Saarikentällä.

Kiteen Pallon saldoksi jäi yksi jaksovoitto Vimpelin Vedosta pesäpallon Superpesiksen puolivälieräsarjassa.

Tiistaina KiPa oli pakkovoiton edessä Vimpelin Saarikentällä, mutta se ei lopulta pystynyt millään tavoin horjuttamaan runkosarjan voittaneen Vedon marssia välieriin. Otteluvoitto Vedolle jaksoin 2—0 (5—2, 6—2) ja ottelusarja voitoin 3—0 vimpeliläisille.

Kentän herra ja hidalgo oli jälleen kerran ViVen Perttu Ruuska. 18-vuotias jokeritykki löi viisi juoksua. Kolmessa KiPa-kohtaamisessa Ruuskan kotiutussaldo oli hurja 1+12, kun koko Kiteen joukkue sai kolmessa pelissä lyötyä 17 juoksua.

Ottelu oli pelinjohtaja Raimo Braggelle viimeinen KiPassa. Kesken kauden kakkospelinjohtajaksi tullut Petri Tuuva ottaa päävastuun KiPan viuhkamiehenä.

— Jotkut ovat moittineet ”Ramia”, mutta minä en, eikä meidän johtokunta. Bragge on johtanut joukkueen kolmesti pudotuspeleihin, joten hän ei liene yksin syyllinen siihen, että pidemmälle ei ole päästy, KiPan puheenjohjtaja Veini Haapasalo sanoo.

KiPa on jämähtänyt pudotuspelipaikasta kamppailevaksi seuraksi, jonka eväät eivät riitä haastamaan terävintä kärkeä.

Haapasalo on tyytyväinen siihen, että omia junioreita on pystytty nostamaan edustusjoukkueeseen. Tällä kaudella esimerkiksi Elmeri Purmonen on ottanut paikkansa vakiokokoonpanossa.

— Valitettavasti materiaalimme ei vielä ole riittänyt tuon ylemmäksi. Tulemme kuitenkin tekemään töitä sen eteen, että saamme kasattua joukkueen, joka tulee taistelemaan runkosarjassa sijoista 4—6. Hanskoja ei ole seurassa heitetty käsistä, Haapasalo vakuuttaa.

Ensi kauden joukkuekin on jo hyvää vauhtia rakentumassa.

— Uusia sopimuksia on jo tehty, mutta ne julkaistaan vasta sitten, kun pelaajat ovat pelinsä tämän kauden osalta pelanneet.