SaPKon tämän illan vastustajalla IPK:lla on kolmen vaihtoehdon viikko: pudotuspelit, kesäloma tai karsintasarja

SaPKo-hyökkääjä Joni Seinelän kausi on ohi. KooVee-ottelussa loukkaantunut olkapää vaatii leikkaushoitoa.

Sami Aksila pääsee pienen tauon jälkeen mukaan Mestis-huumaan.
Sami Aksila pääsee pienen tauon jälkeen mukaan Mestis-huumaan.

Mestiksen runkosarjan toiseksi viimeinen kierros pelataan tänään ja panosta on sarjasijoituksia ajatellen jokaisessa ottelussa. Sarjataulukossa ainoastaan kolmanneksi sijoittuva Ketterä ja jumboksi jäävä KooVee voivat keskittyä jo jatkopeleihin; imatralaiset pudotuspeleihin ja tamperelaiset karsintasarjaan.

Pudotuspelien kotiedussa kiinni olevalla Paikallisella Pallokerholla on edessään hikinen iltapuhde Iisalmessa.

Tommi Miettinen korvasi Janne Sinkkosen päävalmentajana ja IPK on sen jälkeen noussut kamppailemaan jo toivottomalta näyttäneestä tilanteesta jopa pudotuspelipaikasta. RoKi on on kahdeksantena kolme pistettä iisalmelaisia edellä. Kiekko-Vantaa on yhdeksäntenä IPK:n kanssa tasapisteissä. 

Putoaminen pelaamaan sarjapaikasta on sekin mahdollista IPK:lle, sillä Peliitat vaanii sijalla yksitoista ainoastaan kahden pisteen päässä.

IPK:lla on siis kolme vaihtoehtoa: pelata pudotuspeleissä, aloittaa kesäloma perjantaina tai päättää kautensa karsintasarjassa KooVeen ja kahden Suomi-sarjajoukkueen kanssa.

SaPKo on voittanut IPK:n kaikissa kolmessa kohtaamisessa. Talvisalossa Sinkkosen valmentama IPK kaatui kahdesti murskalukemin 7—2 ja 8—2. Kankaan montusta pässilauma haki tammikuun lopulla voiton yhden maalin erolla.

IPK johti ottelua avauserän jälkeen 2—0, mutta kolmannen erän alussa SaPKo johti jo 2—5, kunnes IPK tuli kahdella ylivoimaosumalla maalin päähän.

SaPKo voi sijoittua runkosarjassa sijoille 4—6. Jos SaPKo tänään voittaa ja Jokipojat häviää Rovaniemellä RoKille, varmistavat savonlinnalaiset neljännen sijan sarjataulukossa. Jos SaPKo häviää ja Jokipojat sekä TuTo voittavat omat ottelunsa, on perjantain Ketterä-ottelussa paljon panosta. 

Illan ottelussa SaPKon maalilla jatkaa viikonloppuna Tampereella ja Lempäälässä ainoastaan kaksi osumaa selkänsä taakse päästänyt Nico Vikstén.

Puolustajista Antti Palojärvi on edelleen sivussa.

Tatu Vihavainen palaa kolmosketjuun Joonas Toivasen ja Jaakko Lantan rinnalle. Sami Aksila puolestaan nousee nelosketjuun flunssaisen Henri Keskilohkon paikalle.

Hyökkääjä Joni Seinelän kausi on ohi. KooVee-ottelussa loukkaantunut olkapää vaatii leikkaushoitoa.

Ottelu alkaa Iisalmella klo 18.30.

Uusimmat uutiset