Savonlinnan Riennolle jo kolme SM-mitalia Laitilassa

Mehtonen, Sallinen ja Laakso mitaleille Laitilan SM-viikonlopussa.

Sakari Kekki

Erno
Mehtonen (129) otti ensimmäisen SM-mitalinsa Laitilassa.
Erno Mehtonen (129) otti ensimmäisen SM-mitalinsa Laitilassa.

Savonlinnan Riennon Erno Mehtonen työntyi SM-hopealle 22-vuotiaiden 100 metrin loppukurotuksessa lauantaina Laitilassa.

Mehtonen nappasi ensimmäisen SM-mitalinsa lukemin 10,96. Lievään vastatuuleen juostun finaalin ykkönen oli Kalevan kisoissa viidenneksi sijoittunut Seinäjoen Seudun Urheilijoiden Aleksi Lehto ajalla 10,80.

— Kun näin aamulla lähtölistat, tiesin, että nyt on todella hyvät saumat. Eilenkin oli hyvä fiilis kropassa, Mehtonen kertoi.

Mehtonen pääsi alkuerissä ja välierässä helpolla säästellen silminnähden päivän kolmanteen juoksuunsa.

Mehtosen nilkka pyörähti marraskuussa ja tammikuun alkupuolella nilkka leikattiin.

— Viikko viikolta on kesällä tuntunut paremmalta ja luotin siihen, että täällä kulkisi, ensimmäistä vuottaan 22-vuotiaissa kilpaileva Mehtonen painotti.

Kerimäen Urheilijoiden Aleksi Sairanen juoksi välieriin, joissa oli lopulta kymmenes ajalla 11,48. Erä juostiin 1,3 metrin vastatuuleen.

 

Sallinen kuulassa kakkoseksi

Riennon Henna Sallinen työnsi odotetusti kuulan kakkoseksi 22-vuotiaissa. Selvä ennakkosuosikki Eveliina Rouvali piti pintansa voittaen ylivoimaisesti lukemin 14,97.

Sallinen piti tilastosijoituksensa raapien viimeisellä 14-metrisen tasalukemin 14,00.

— En ole tyytyväinen työntöihin. Tekniikka meni viime viikolla sekaisin. Olisikohan mennyt, kun työnnettiin alipainoisella kuulalla. Vasen puoli ei toiminut yhtään. Työnnöt kaatuivat vasemmalle, eikä niihin saanut tehoja, Sallinen harmitteli.

Kiekossa Sallinen oli perjantaina kuudes. Sallinen heitti kirkkaasti kauden parhaansa 44,76.

— Treeniin nähden kiekko meni hyvin. Tosi paljon huonompikin olisi voinut tulos ja sijoitus olla. Pari treeniä tein tässä viikolla ja olin pari kisaa aiemmin tällä kaudella heittänyt, näillä näkymin Mehtosen tavoin kauttaan vielä muun muassa ensi viikonlopun Baltian ja Pohjoismaiden 22-vuotiaiden mestaruuskisoissa jatkava Sallinen huomautti.

Sakari Kekki

Henna Sallinen työnsi odotetun SM-hopean.

Laakso tyytyväinen mitaliin

 

Petra-Sofia Laakso juoksi ensimmäisen ulkoratojen SM-mitalinsa. Laakso oli kolmas perjantaina 19-vuotiaiden 100 metrin aitafinaalissa ajalla 14,20.

Laakson kesää haittasi kevättalvella havaittu veneluun rasitusmurtuman esiaste, joka on pitänyt lajiharjoittelun kesän mittaan minimissä.

Silti ennätysvauhtiin ja MM-kisoihinkin kohonnut Laakso säilytti kuntonsa loppukesään.

— Alkuerän juoksu herätti vähän epäilyksiä ja jalan oireilu siinä sivussa myös. Finaalissa sain pitkästä aikaa hyvän flow’n päälle. Sopiva jännitys tuntuu toimivan juoksuun, Laakso kommentoi.

Laakso oli tyytyväinen mitaliin.

— Alku oli hyvä ja lopussa oli enemmän tekemisen meininkiä alkuerään verrattuna. Vaikka viimeiseen aitaan otti vähän kolhua, niin muuten oli ehjä juoksu.

Roosa Rissanen juoksi alkuerissä reilusti oman ennätyksensä ollen lopputuloksissa 15:s ajalla 16,38.

Korkeudessa Rissanen sivusi ennätystään 150, joka riitti sijaan yhdeksän. Etti Mehtonen oli 11:s ylitettyään 140.

Sakari Kekki

Riennon Petra-Sofia Laakso avasi ulkoratojen SM-mitalitilinsä.

Diallo lähellä ennätystä

 

Mouctar Diallo juoksi vain kuuden sadasosan päähän ennätyksestään 19-vuotiaiden 100 metrin alkuerissä 1,4 sekuntimetrin vastatuulessa.

Ajan 11,86 juossut Diallo sijoittui 15:nneksi nostaen sijoitustaan kuudella ennakkotilastoista. Välieräpaikka jäi 14 sadasosan päähän.

Rikkonaisen harjoituskauden läpikäynyt Netta Salo juoksi 22-vuotiaiden alkuerissä 1,8 sekuntimetrin vastaisessa 12,96 ja oli 17:s.

Sandra-Sofia Kosonen juoksi 19-vuotiaiden 400 metrillä sijalle 16 ajalla 1.00,62.

Iida Mäkelä hyppäsi 19-vuotiaiden pituuskarsinnassa ensimmäisellään 4,94 kahden muun hypyn mennessä yliastutuksi. Tulos riitti sijaan 19. Finaaliin mentiin tuloksella 5,22.

Kerimäen Urheilijoiden Muusa Makkonen heitti 19-vuotiaiden keihäässä sijalle 12 tuloksella 34,34.

Liukkonen palasi mitalikantaan

 

Juvan Urheilijoiden Joonas Liukkonen palasi SM-kisojen mitalikantaan. Liukkonen pinkoi 19-vuotiaiden 100 metrin pronssia ennätyksellään 11,12.

Liukkonen voitti 14-vuotiaana hopeaa 300 metrillä Raisiossa 2014 ja 16-vuotiaana pronssia 100 metrillä Kajaanissa 2016.

Liukkoselle tehtiin huhtikuussa 2017 aortan kaaren laajennus korkeiden verenpaineiden vuoksi.

— Siinä meni toipuessa kolme kuukautta. Sitten pikku hiljaa alettiin koventaa harjoittelua ja talvella pääsi tekemään jo täysillä, Liukkonen taustoitti.

Liukkonen jätti myös toisen lajinsa jalkapallon ja keskittyi täysillä pikajuoksuun. Liukkosta valmentaa entinen pituushyppääjä, juvalainen Jarno Tenhunen, joka hyppäsi parhaimmillaan 7,31 ja oli Kalevan kisoissa viides vuonna 2009.

Samaan tiimiin meni 19-vuotiaissa kaksi mitalia, kun Polvijärven Urheilijoiden Santeri Örn voitti ylivoimaisesti lukemin 10,82.

— Meillä on kyllä hyvä ryhmä. Yhdessä on treenattu pääasiassa Tanhuvaarassa ja Juvalla, Juvalla asuva Liukkonen kertoi.

Uusimmat uutiset