SVS:n kaksikon komea päätös tennisvuodelle — Juho-Eric Biggs sai turnausvoitostaan palkinnoksi matkan Barcelonan ATP-turnaukseen

Savonlinnan Verkkopalloseuran Juho-Eric Biggs voitti ja Lassi Vepsäläinen oli kolmas Cinia JGP -kauden huipentaneessa lopputurnauksessa.

Timo Seppäläinen

Savonlinnan Verkkopalloseuran Lassi Vepsäläinen (vas.) on 12-vuotiaiden 
rankingissa Suomen kuudenneksi paras. Seurakaveri Juho-Eric Biggs 
puolestaan on 15-vuotiaiden rankingykkönen ja 16-vuotiaissa listan 
kolmas.
Savonlinnan Verkkopalloseuran Lassi Vepsäläinen (vas.) on 12-vuotiaiden rankingissa Suomen kuudenneksi paras. Seurakaveri Juho-Eric Biggs puolestaan on 15-vuotiaiden rankingykkönen ja 16-vuotiaissa listan kolmas.

Savonlinnan Verkkopalloseuran Juho-Eric Biggs ja Lassi Vepsäläinen päättivät tenniskautensa komeasti Cinia Junior Grand Prix -sarjan huipentaneessa Masters-turnauksessa johon kutsuttiin kauden aikana parhaiten menestyneet 10-, 12-, 14- ja 16-vuotiaat.

Biggs voitti Turun Jarkko Nieminen Areenalla 16-vuotiaiden kaksinpelin ja Vepsäläinen oli 12-vuotiaiden turnauksen kolmas.

Liikkuminen on avaintekijä tenniksessä. Kaikki lähtee jaloista. — Juho-Eric Biggs

Juho-Eric voitti viikonlopun aikana kaikki viisi otteluaan. Tiukimman vastuksen antoi Indrek Soome, joka kaatui finaalissa erin 3—6, 6—3, 6—2. Alkulohkossa kaksikko väänsi myös tiukan kolmieräisen, joka sekin kääntyi savonlinnalaisen eduksi.

Masters-voittajat saivat palkinnoksi matkan seuraamaan Barcelonan ATP-turnausta ensi huhtikuussa.

— Varmaan reissulla on mahdollisuus päästä lyömäänkin, mikä on tietysti hyvä juttu, kun massakausi Suomessa lähestyy. Enemmän se on kuitenkin turistireissu. Toivottavasti nähdään hyviä pelejä, Biggs sanoo.

Biggs on varsin tyytyväinen pian päättyvään tennisvuoteensa.

— Kokonaisuutena peli kulki ihan hyvin. Viime syksy meni loukkaantumisesta toipuessa, mutta kausi lähti hyvin käyntiin, kun olin toinen Kuopion turnauksen A-luokassa. Siitä peli lähti vielä paranemaan. Masters-voittoon on tietysti hyvä lopettaa.

Biggs saavutti SM-mitaleja sekä kaksin- että nelinpelissä ja pääsi mittaamaan taitojaan myös ulkomaan kentillä. Yksi kesän kohokohdista oli 16-vuotiaiden EM-kisat Venäjällä.

— Hyvä kokemus, vaikka tulos ei kummoinen ollutkaan.

Talvisalon koulun ysiluokkalainen on tänä syksynä pelannut myös I-divisioonaa SVS:n joukkueessa.

— Kaksinpelissä on tullut hyviä onnistumisia ja Mäkäläisen Teron kanssa ollaan otettu hyviä päänahkoja nelinpelissä. Kovia vastustajia vastaan pelaamisesta on ollut selvästi hyötyä junnupeleissä. Varsinkin verkkopeli on kehittynyt. Turussa en montaa virhettä verkolla tehnyt.

Tulevan vuoden ohjelma on vielä avoin. Maajoukkueen ohjelma julkistetaan näinä päivinä ja se antaa tietyt suuntaviivat.

— Alle 18-vuotiaiden ITF- ja Tennis Europe -turnaukset sekä SM-kisat tietysti ovat ohjelmassa. Ulkomaillakin on turnauksia ainakin Virossa ja Ruotsissa. I-divarissa lähdetään varmistamaan sarjapaikkaa ensi kaudeksi.

Biggs sanoo haastaneensa jo tänä vuonna hyvin rankingissa yläpuolella olleita pelaajia.

— Ensi vuonna olisi sitten tarkoitus ottaa useampia voittoja.

Nuorella pelaajalla kehityskohteita riittää jokaisella osa-alueella.

— Fysiikan kanssa on aina tekemistä. Myös liikkumiseen kentällä pitää kiinnittää jatkossa enemmän huomiota kun pituutta on tullut lisää. Liikkuminen on avaintekijä tenniksessä. Kaikki lähtee jaloista.

Lassi Vepsäläinen pelasi Turun lopputurnauksessa neljä ottelua, joista voitti kaksi. Ikäluokan kärkikaksikko Felix Alopaeus ja Oskari Paldanius olivat vielä liian kovia kantoja Vepsäläisen kaskessa.

— Lyöntien varmuudessa on vielä eroa heidän edukseen. Ratkaisevissa pisteissä he ovat myös kovempia. Vasen ranne on ollut kuukauden verran kipeä, joten siihen nähden pelit sujuivat ihan hyvin.

Lassi pitää peruslyöntejä vahvuuksinaan. Suurimmat parannuskohteet löytyvät syötöstä ja fysiikasta.

Vepsäläinen kuuluu Biggsin tavoin maajoukkuevalmennettaviin, joten Kellarpellon koulun kutosluokkalaisen viikonloput menevät aika pitkälti tenniksen ehdoilla. Leireillä hän on saanut oppia muun muassa Jarkko Niemiseltä.

— Luennoilla on tullut mielenkiintoisia asioita. Nieminen tietää todella paljon huipputenniksestä. Pallottelemaankin olen hänen kanssaan päässyt, Lassi sanoo.

Biggs käy pari kertaa kuukaudessa Helsingissä teholeireillä, jossa on päässyt pelaamaan Niemisen kanssa.

— Kyllä siinä hyvän hien saa ja hyvää lyöntitreeniä. Nieminen on edelleen todella kovassa kunnossa, joten pallo tulee aika kovaa ja varmasti takaisin. Takkiinhan siinä tietysti tulee, mutta aika hyvin saan Jarkkoakin välillä liikuteltua.

Biggsin taidot ovat jo sillä tasolla, että Savonlinnassa pelikaverit alkavat loppua.

— Teron kanssa saan hyviä pelejä, ja pari kertaa olen hänet jo voittanutkin. Molarin veljekset ja Max Mäkäläinen ovat myös kehittyneet hyvin, joten sieltäkin saa vastusta. Teholeireillä saan sitten tasaväkisiä pelejä oman ikäisteni kanssa.

Molemmat kehuvat valmentajaansa Tero Mäkäläistä.

— Terolla on hyvä tietämys ja osaaminen tenniksessä. Savonlinnassa olosuhteet lajin harrastamiseen ovat hyvät, Juho-Eric ja Lassi sanovat.