"Ei ehkä ihan paras peli meiltä" — SaPKo nappasi kotivoiton Peliitoista tiistai-illan vauhdikkaassa ottelussa

SaPKo johti avauserän jälkeen ottelua jo kahdella maalilla, mutta Peliitat kiipesi kuitenkin tasoihin. Ottelu ratkesi lopullisesti vasta viimeisillä sekunneilla, kun Rasmus Hämäläinen iski tyhjiin lukemiksi 4—2.

Tuija Pauhu

SaPKon kultakypärä Rasmus Hämäläinen oli mukana jälleen kotijoukkueen maaleissa vahvasti, kun hän teki maskia Elmeri Laamasen avauserän osumaan sekä viimeisteli loppunumerot 4—2:een.

SaPKo nappasi kauden neljännen voittonsa Heinolan Peliitoista tiistaina, kun se otti 4—2-kotivoiton Talvisalon Mediatili Areenalla.
— Ei ehkä ihan paras peli meiltä. Vauhdikkaasti mentiin ottelussa päästä päähän välillä, mutta silti riittävän hyvä peli, että pystyttiin voittamaan, yhden maalin ja yhden syöttöpisteen ottelussa napannut SaPKo-puolustaja Elmeri Laamanen pohti ottelun jälkeen.
SaPKo johti avauserän jälkeen ottelua jo kahdella maalilla, mutta Peliitat kiipesi kuitenkin tasoihin. Ottelu ratkesi lopullisesti vasta viimeisillä sekunneilla, kun Rasmus Hämäläinen iski tyhjiin lukemiksi 4—2.

SaPKon kokoonpano oli muuttunut jälleen hieman sitten lauantain Hermes-pelin, kun puolustuksen apuna olleet liigalainat TPS:n Tarmo Reunanen ja Porin Ässien Teemu Vuorisalo pelasivat tiistaina omien seurojensa paidoissa Liigassa. Lähes kaksi kuukautta sivussa olleen Matias Pullin piti tehdä puolestaan paluu tositoimiin, mutta puolustaja oli viime hetkillä pudonnut pois kokoonpanosta.

Tuija Pauhu

Kasper Piitulainen onnistui jälleen maalin teossa, kun hän iski voittomaaliksi jääneen 3—2-osuman toisessa erässä.


Avauserän jälkeen vaikutti siltä, että SaPKo lipuu varmaan kotivoittoon. Joukkue johti ottelua jo 2—0, eikä vierailla näyttänyt olevan mitään jakoa.
Ottelun avausmaalin rakensivat Kalle Saramäki ja Niklas Salo. William Mäkisen pitkä avaus tavoitti onnekkaasti Salon, kun Peliitat-puolustus kompuroi siniviivalla. Väkkärämäinen hyökkääjä pääsi tarjoilemaan Saramäelle vapaan paikan, ja tämä iski tilanteeksi 1—0.
Laamanen pääsi iskemään samaan erään kauden kolmannen maalinsa, kun puolustajan veto siniviivalta yllätti Peliitat-vahti Sami Väliharjun. Hämäläinen teki maalissa hyvän maskin.

Toisessa erässä SaPKon oma peli hyytyi täysin, ja Peliitat käytti sen hyväkseen. Ensiksi Valtteri Lipiäinen kavensi tarkalla takanurkkakudillaan, ja viisi minuuttia myöhemmin Niko Kivelä nosti heinolalaiset 2—2:een.
Erän edetessä kotijoukkue löysi jälleen pelivirettään, ja nousi takaisin johtoasemaan. Väliharju ei saanut suljettua Laamasen vetoa viivasta, ja Kasper Piitulainen iski SaPKon 3—2-johtoon kauden yhdeksännellä maalillaan.

Tuija Pauhu

Peliitat-puolustus joutui olemaan tiistaina tarkkana ketterän Jaakko Lantan kanssa.

SaPKolle tarjottiin päätöserässä useita paikkoja ratkaista peli lopullisesti, mutta joukkue tuhlaili paikkojaan. Pässipaidat tarjosivat mahdollisuutta myös vierasjoukkueelle, kun Teemu Lämsä heitti kiekon katsomoon minuutti ennen kolmannen erän päätöstä. Peliitat haki tasoitusta ilman maalivahtia, ja se koitui SaPKon onneksi, kun Hämäläinen iski loppulukemat 4—2:een.
— Tuli pieniä nukahduksia siinä, ja kaveri pääsi aika helpoilla tasoihin. Kolmannessa erässä kuitenkin jaksoimme paremmin, ja paransimme peliä. Lisäksi puolustimme viisikkona paremmin, puolustaja Laamanen pohti voiton syitä.
Peliittojen pelitapa on ollut syksyn aikana aika yksinkertainen, sillä se on luottanut paljon suoraviivaiseen pelaamiseen. Vaikka joukkue ei ole aivan yhtä organisoitunut kuin moni muu joukkue, ei se Laamasen mukaan tee Peliitoista muita hankalampaa vastusta.
— Heidän taktiikkansa on, että heitetään pitkää ja hyökkkäätä tekee paljon hommia. Mutta sen kun tietää, mitä tulee vastaan, niin on helppoa pelata.
Laamanen on pelannut tehokkaasti syksyn aikana, mutta erikoista syytä siihen ei ole.
— Mieli on virkeenä niin pelikin luistaa. Ja kyllähän sen pitääkin ryhtyä uppoamaan, kun kaikissa maaleissa on saanut hyökkääjiltä hyvää tukea, puolustaja kertoo.

Poikkeuksellisesti tiistaina pelattu Mestis-kierros oli Suomi 100 -kierros, ja sen myötä myös Talvisalossa muistettiin itsenäisyyspäivää.
Ottelun avauskiekon kävi pudottamassa sotaveteraani Martti Repo apunaan varusmies ja SaPKo-juniori Oliver Myllys. Lisäksi ennen ottelua Joonas Asikainen esitti Maamme-laulun. Lisäksi SaPKon joukkue kävi tiistaiaamuna laskemassa seppeleen Talvisalon hautausmaalla sankarivainajien muistomerkille.

Tuija Pauhu

Ottelun avauskiekon tiputti sotaveteraani Martti Repo.
Joonas Asikainen esitti ottelua ennen Maamme-laulun.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.

Lue kommentointiohjeet