Linnanneidot päästetään Savonlinnassa irti torstai-iltana

Linnanneitokierros: Järjestäjiltä tarkka suunnitelma osallistujien, yhteistyökumppaneiden ja esiintyjien turvallisuuden takaamiseksi.

Petri Vanhanen

Linnanneitokierros on normaalisti järjestetty toukokuussa, mutta koronan vuoksi se siirrettiin tänä vuonna syyskuulle.
Linnanneitokierros on normaalisti järjestetty toukokuussa, mutta koronan vuoksi se siirrettiin tänä vuonna syyskuulle.

Naisten kuntoilutapahtuma Linnanneitokierros järjestetään torstaina 17.9. tuttuun tapaan Savonlinnan torilla.

Mikkelissä vastaava Ruusukävely-tapahtuma peruttiin kaupungin koronatilanteen vuoksi, mutta Etelä-Savon Liikunta päätti laittaa Savonlinnassa linnanneidot liikkeelle.

– Olemme saaneet sellaisia toiveita, että Linnanneitokierros järjestettäisiin, kun niin moni tapahtuma on koronan vuoksi peruttu. Kyse on kuitenkin ulkoilmatapahtumasta, jossa turvavälit ja muut rajoitukset on helppo toteuttaa, Liisa Haikonen ESListä sanoo.

Järjestäjät ovat tehneet tarkan suunnitelman osallistujien, yhteistyökumppaneiden ja esiintyjien turvallisuuden takaamiseksi.

– Alkujumppaan sekä tuotekassien jakoon on tehty järjestelyitä, joiden avulla minimoimme ylimääräisiä kontakteja ja ruuhkien syntymistä, Haikonen sanoo.

Käsidesiä on torialueella useammassa paikassa ja kasvomaskia voi käyttää halutessaan. Sosteri suosittelee niiden käyttöä yleisötapahtumissa.

Tapahtumaan on vuosittain osallistunut 500–850 naista ja vuonna 2004 osallistujia oli peräti 879.

Noihin lukuihin ei torstai-iltana päästäne, mutta Haikosen mukaan hyvä tapahtuma saadaan aikaiseksi pienemmälläkin porukalla.

Ilmoittautua voi ennakkoon keskiviikkoon asti Savonlinnan Prisman infopisteeseen. Myös paikan päällä Savonlinnan kauppatorilla voi vielä ilmoittautua ennen starttia.

Ohjelma alkaa Savonlinnan kauppatorilla klo 17.30 Savonlinnan musiikki- ja tanssiopiston nuorten ja aikuisten kisaryhmien esityksellä.

Klo 17.45 on vuorossa Kristalli Sportin ohjaajien vetämä alkujumppa ja kierroksella lähdetään klo 18.

Linnanneidoilla on valittavinaan yhdeksän ja viiden kilometrin pituiset reittivaihtoehdot Savonlinnan keskustan maisemissa. Järjestäjän juomapiste löytyy matkalta ja maalialueelta.

Linnanneitokierros järjestettiin ensimmäisen kerran vuonna 1996, jolloin tapahtuman järjestäjänä oli Jarmo Hirvonen yhteistyökumppaneineen. Vuonna 2002 järjestelyvastuu siirtyi Etelä-Savon Liikunnalle.

Uusimmat uutiset