Savonlinnan Hannolanpellossa luvassa tasokkaat totoravit lauantaina — Yksi illan kohokohdista on Tuli-Karkelon ja Tapio Kukkosen viimeinen startti kotiradalla

Kuninkuusravien kolmonen Camri vetää suomenhevosten päälähdön esittelyn.

Anu Leppänen

Kaksi kertaa kuningatarkilpailussakin mukana ollut Tuli-Karkelo on kantavana Camrista, mutta kilpailee vielä lauantai-iltana kotiradallaan Savonlinnan Hannolanpellossa.

Savonlinnan Hannolanpellossa järjestetään lauantai-iltana tasokkaat kesäravit.

— Ehkä aiempina vuosina on ollut nimekkäämpiä yksittäisiä tähtiravureita, mutta tämän vuoden ravit ovat yleistasoltaan kovimmat mitä meillä on ollut, Itä-Savon Hevosystäväinseuran puheenjohtaja Tapio Kukkonen myhäilee.

Kukkonen nostaa esimerkiksi lämminveristen päälähdön, jossa on puolenkymmentä 76-tason ravuria.

24 000 euron palkintopottikin on verrattain muhkea lauantairaveihin verrattuna. Kukkosen mukaan vastaavissa raveissa jaetaan normaalisti noin 12 000 euron potti.

— Varsakunkku-karsinta nostaa rajusti palkintopottia. Lähdön voittajalle on luvassa 3000 euroa. Olemme halunneet jelpata uutta kilpailua käyntiin, Kukkonen sanoo.

Kukkonen kehuu Savonlinnan seudulta mukaan lähteneitä yhteistyökumppaneita, sillä Hippoksen palkintotuki on alle puolet kokonaissummasta.

— Ilman hyvä tukijoita tällaisten ravien järjestäminen olisi mahdottomuus.
Itä-Savon hevosystäväinseura on onnistunut aina hyvin järjestelyissään, joten hyvämaineista tapahtumaa on ollut kenties helpompi myydä sponsoreille.

— Monet ensi kertaa tänne tulleet ovat yllättyneet miten hieno rata meillä täällä on. Tämä vetää vertoja monelle kesäradalle.  Viime vuonna kallistettiin kaarteita ja täksi kesäksi on uusittu radan pintaa. Tupamäen Risto sanoi jo viime vuonna, että täällä voisi laskea ilman kenkiä kaikilla hevosilla.

Kukkosen mukaan radan pinta laitettiin tänä kesänä periaatteessa kokonaan uusiksi.

— Paljon sinne upposi materiaalia ja oli meiltä iso rahallinen panostus. Toivotaan, että sijoitus kantaa eteenpäin ja laji pysyy seudulla elinvoimaisena.

Timo Seppäläinen

Lauantairavit ovat viime vuosina koonneet Hannolanpeltoon tuhannen molemminpuolin olevan katsojamäärän.

Totoravit ovat houkutelleet Hannolanpeltoon 900—1200 katsojaa.

— Tällainen tapahtuma kun on vain kerran kesässä ja yleisöä on se tuhat henkeä, niin onhan tunnelma hieno, Kukkonen tunnelmoi.

Kukkosella on kesäravien järjestämisen ohella lauantai-iltana myös kilvanajoa. Hän ilmoitti suomenhevosten ykkössarjaan peräti kolme valmennettavaansa, joista itse ohjastaa siitosuralle siirtymässä olevaa Tuli-Karkeloa. Tallikavereista Vennelmon Varmaa ohjastaa Sami Vehviläinen ja Setelisottiisia Janne Manninen.

— Tuli-Karkelo todettiin Camrista kantavaksi viime sunnuntaina. Viimeisiä kertoja ajellaan kilpaa ennen kuin käydään mammailemaan, Kukkonen sanoo.

Elokuun illassa Savonlinnassa ajetaan kymmenen ravilähdön lisäksi ponilähtö, joka starttaa klo 16.50. Ensimmäinen totoravilähtö ajetaan klo 17.36.

Hannolanpellossa on myös Camri ja Jorma Konnu. Kuninkuusravien kolmonen vetää suomenhevosten päälähdön (7) esittelyn.

Kukkonen nostaa hevosista esiin nimet Exuberance, Mellakka, Callex ja Rebel Rapid.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.

Lue kommentointiohjeet

Kommentoidut