SaPKolle uusia nimiä valmennukseen sekä norjalaisverta puolustukseen – Kasassa nyt 22 sopimuspelaajaa ensi kaudelle

SaPKo-päävalmentaja Pasi Räsänen saa tiimiinsä ensi kaudelle mukaan apuvalmentajaksi Mikko Kapasen sekä maalivahtivalmentajaksi Jari Laukkasen.

Tommi Laakso pelaa pässipaidassa myös ensi kaudella.
Tommi Laakso pelaa pässipaidassa myös ensi kaudella.

SaPKo julkaisi perjantaina viisi uutta sopimuspelaajaa ensi kaudelle sekä täydennystä valmennustiimiinsä.

Uusina niminä penkin takana ensi kaudella nähdään Mikko Kapanen sekä Jari Laukkanen.

Kapanen on SaPKon kasvatti, ja hän pelasi SaPKossa juniorina. Siirryttyään valmennuspuolelle hän oli useamman vuoden Lappeenrannassa SaiPan junioreiden valmennuksessa. Parilla viime kaudella hän kävi haistelemassa valmentamista ulkomailla Saksassa ja viime kaudella Norjassa Stavangerissa.

Jari Laukkanen on myös SaPKon omia kasvatteja ja peliurallaan torjunut aina A-nuoriin saakka SaPKossa. Pari kautta hän on ollut mukana A-nuorten maalivahtivalmennuksessa, ja nyt vastuulla on sekä edustuksen ja A-nuorten maalivahdit.

Pelaajien puolella joukkue täydentyi neljällä tutulla ja yhdellä uudella nimellä.

Ensi kaudella SaPKossa nähdään muutaman vuoden tauon jälkeen myös ulkomaalaisvahvistus, kun 20-vuotias norjalaispuolustaja Even Myreng Kjellesvik saapuu Savonlinnaan kesän jälkeen. Pelaaja on pelannut lähes koko uransa Stavangerissa ja saapuu Savonlinnaan Kapasen viime kauden kontaktien kautta. Hän on pelannut lähes kaikissa Norjan ikäkausimaajoukkueissa. Suomesta ja Savonlinnasta puolustaja hakee selkeää nostetta uralleen.

Porin Ässistä lainasopimuksella pässipaitaan kesken viime kauden saapunut hyökkääjä Tommi Laakso jatkaa Savonlinnassa tulevalla kaudella SaPKon omana sopimuspelaajana. Laakso harjoittelee kesän Ässien mukana, mutta saapuu Savonlinnaan kesän päätteeksi.

SaPKon luottopuolustajiin viime kaudella kuulunut 23-vuotias Ville Tiitinen jatkaa myös Savonlinnassa ja vahventaa merkittävästi SaPKon puolustusosastoa. Toistaiseksi 151 Mestiksen runkosarjan ottelua pelannut Tiitinen aloittaa toisen kautensa Savonlinnassa.

Viime kaudella A-junioreissa pelannut hyökkääjä Jere Kuivisto jatkaa SaPKossa sopimuspelaajana. 21-vuotias Rantasalmella syntynyt Kuivisto on pelannut koko ikänsä SaPKossa ja alkuajat RU:ssa.

Kuluneen kauden SaPKon A-junioreissa pelannut maalivahti Juho Ahopelto jatkaa SaPKossa ja leventää joukkueen maalivahtiosastoa. SaPKolla on Ahopellon mukaantulon myötä 2 omaa sopimusmaalivahtia KooKoon lainavahti Oskari Salmisen lisäksi.

Näiden sopimusten myötä SaPKolla on tulevalle kaudelle 22 omaa pelaajasopimusta.