SaPKolta ei uusia ohjeita ottelutapahtumaan – "Tässä vaiheessa varaudumme kaikkeen, mutta mitään muutoksia ei ole tehty"

Sosterin alueella todettiin keskiviikkona uusi koronavirustartunta. SaPKon tapahtumavastaavan Kari Ruuskasen mukaan ainakaan vielä torstaina ei muuttunut tilanne ole vaikuttanut toimintaan.

Tuija Pauhu

SaPKo jakoi katsojille kasvomaskit viime lauantain kotiavauksessa. Vielä tuolloin monikaan ei ottanut maskia käyttöön.
SaPKo jakoi katsojille kasvomaskit viime lauantain kotiavauksessa. Vielä tuolloin monikaan ei ottanut maskia käyttöön.

Sosterin alueella todettu koronavirustartunta ei ole aiheuttanut SaPKossa muutoksia otteluun saapuvien katsojien ohjeistukseen. Joukkue pelaa perjantaina kauden toisen kotiottelunsa, kun Heinolan Peliitat saapuu vieraaksi Talvisaloon.

Seuran tapahtumavastaavan Kari Ruuskasen mukaan ainakaan vielä torstaina ei muuttunut tilanne ole vaikuttanut toimintaan.

– Tässä vaiheessa varaudumme kaikkeen, mutta mitään muutoksia ei ole tehty. Toki jos tilanne muuttuu, niin silloin reagoimme heti, hän kertoo.

SaPKo on noudattanut muiden Mestis-seurojen kanssa yhteistyössä laadittua turvallisuusohjeistusta. Ohjeissa muistutetaan muun muassa turvaväleistä, hyvästä käsihygieniasta sekä suositellaan vahvasti kasvomaskien käyttöä.

Jo ennen keskiviikon tartuntaa Sosteri tiedotti tarkennetusta ohjeesta tapahtuman järjestäjille, jonka mukaan tapahtumiin tulee laatia kirjallinen suunnitelma tartuntojen ehkäisemiksi. SaPKon ohjeet Sosteri hyväksyi jo ennen kauden alkua.

Myös liigaseuroissa on reagoitu tartuntamäärien kasvuun ympäri maata. JYP tiedotti torstaina, että se edellyttää kaikilta katsojilta kasvomaskia perjantaina pelattavassa kauden avausottelussa Jyväskylässä. Muissa seuroissa suositellaan maskeja.

Ruuskasen mukaan SaPKossa jatketaan maskien suhteen edelleen Mestikseltä tulleilla ohjeilla.

– Ketään ei voi pakottaa käyttämään maskia, mutta meidän tulee tarjota kaikille mahdollisuus sen käyttöön. Eli jatkamme maskien jakoa, kuten olemme tehneet aiemmissa peleissä.