Eastilla ja PaU:lla sama vastustaja viikonloppuna — "Saatan käydä Savonlinnassa skouttaamassa"

Oulunsalon Vasama vierailee viikonloppuna Savonlinnassa ja Parikkalassa.

Tuija Pauhu

Viime lauantaina paikallispelissä vääntäneet East ja PaU pelaavat tulevana viikonloppuna kotikentillään.
Viime lauantaina paikallispelissä vääntäneet East ja PaU pelaavat tulevana viikonloppuna kotikentillään.

East Volley ja Parikkalan Urheilijat jatkavat urakkaansa lentopallon miesten 2-sarjassa viikonlopun kotiotteluilla. Molemmat saavat vastaansa oulunsalolaisen OsVan, joka vierailee lauantaina Savonlinnan OKL-hallilla ja jatkaa siitä sunnuntaiksi Parikkala-halliin.

Eastin pullat ovat hyvin uunissa, sillä ennen viikonloppua se löytyy jatkopaikkaan oikeuttavalta toiselta sijalta. Pelit jatkuvat kuitenkin vielä maaliskuun lopulle saakka, ja taistelu kärkipaikoista on tasaista.

— Peliä pitää saada vielä kokonaisvaltaisesti eteenpäin, toteaa Eastin pelaajavalmentaja Jaakko Hakulinen.

Viime ottelussa PaU:ta vastaan joukkueen torjuntapeli ei miellyttänyt Hakulista. Etenkin laidoilta vastustaja pääsi rokottamaan liikaa.

Paikallispelistä sivusta olleen Hakulisen ääni on vielä puhelimessa hieman käheä. Muuten joukkueen terveystilanne on hyvä flunssakaudesta huolimatta.

— Oma kunto ei ole vielä paras mahdollinen, mutta uskoisin olevani lauantaiksi kunnossa.

Mahdollinen oma poissaolokaan ei Hakulista huolettaisi, sillä Taavi Tuominen paikkasi häntä mainiosti hakkurina PaU:ta vastaan. Tämä tuo Eastin peluutukseen lisää vaihtoehtoja.

Sampo-ottelua lukuun ottamatta meillä on ollut jokaisessa ottelussa mahdolli-suudet.Sami Muukkonen

Sijoitus ei pilaa fiilistä

PaU löytyy jatkosarjan viimeiseltä sijalta kahden pisteen kera. Sarjasijoitus ei ole pelaajavalmentaja Sami Muukkosen mukaan kuitenkaan vaikuttanut joukkueen tunnelmiin, sillä jo lähtökohtaisesti sarjaan lähdettiin haastajana ilman jatkopyrkimyksiä. Mutta vaikka tarkoituksena on lähinnä nauttia kovatasoisista peleistä, olisi myös pisteitä voinut kertyä tähän asti enemmänkin.

— Sampo-ottelua lukuun ottamatta meillä on ollut jokaisessa ottelussa mahdollisuudet. Etenkin Himangassa ja Ylivieskassa olisi pitänyt voittaa. Eikä se ollut kaukana Savonlinnassakaan.

Peukaloaan potevan Lauri Mölsän pelaaminen sunnuntaina on epävarmaa, ja lisäksi PaU menettää kolme pelaajaansa abiristeilyrientoihin.

East on kohdannut OsVan jo kertaalleen jatkosarjan aikana. Silloin tuli vieraissa tappio viisieräisessä kamppailussa, joka oli Eastin kannalta kaksijakoinen. Välillä savonlinnalaiset hallitsivat, ja välillä taas olivat itse viennissä.

Hakulinen pitää OsVaa vahvana joukkueena, mutta parin viikon takainen tappio johtui hänen mukaansa enemmän Eastin omista lähtökohdista.

— Meillä oli loukkaantumisten ja sairastumisten vuoksi vähän outo kuusikko kehissä, ja kyseessä oli kahden pelin pitkä viikonloppu, Hakulinen muistelee.

PaU ei ole OsVaa vielä kohdannut, mutta Muukkoselle heidän valmentajansa sekä suuri osa pelaajista ovat tuttuja pelikentiltä. Joukkueena OsVa on kuitenkin hänelle vielä arvoitus.

— Saatanpa käydä lauantaina Savonlinnassa skouttaamassa, Muukkonen kaavaili.