Urheiluseurat esittäytyvät Savonlinnan kauppatorilla — Avajaiset tänään!

Urheiluseurojen toritapahtuma avataan tänään.

Timo Seppäläinen

Urheiluseurat esittäytyvät Savonlinnan kauppatorilla — Avajaiset tänään!

Paikalliset urheiluseurat esittelevät toimintaansa Savonlinnan kauppatorilla päivittäin seuraavan kahdeksan päivän aikana aina kello 17— 19. Kyseessä on Unelmat liikkeelle Savonlinnan torilla” -tapahtuma, ja sen avajaiset nähdään tänään maanantaina.

Haastattelijana avajaisissa toimii Kalle Husso Etelä-Savon Liikunnasta, ja seuroista esittelyvuorossa ovat Nojanmaan Nopsa, Savonlinnan voimistelu ja liikunta (SaVoLi), Savonlinnan Shukokai Karate, sekä tanssiseura SaTSa. Esittelyjen lisäksi ohjelmaan sisältyy toiminnallisia liikuntarasteja. Toritapahtumat kuuluvat Suomen satavuotisjuhlavuoden ”Unelmat liikkeelle” -liikuntaohjelmaan.

Aloite yhteiseen toimintaan tuli seuroilta itseltään.
— Tämä on osa uudenlaista toimintakulttuuria, jossa seurat toimivat yhteistyössä yli lajirajojen, kertoo Etelä-Savon Liikunnan puheenjohtaja Mari Makkonen.

Etelä-Savon maakuntaliitto myönsi ”Unelmat liikkelle — Savonlinna liikkuu” -hankkeelle 4500 euron tuen, jolla katetaan muun muassa toritapahtuman järjestelykulut. Näin ollen järjestelyt ovat itse seuroille maksuttomia.
Hankkeen kautta rakennetaan matalan kynnyksen lajikokeilua, jossa jokaisella on mahdollisuus kokeilla uusia lajeja maksutta ilman lisenssiä ja seuran jäsenyyttä.

Torilla on mahdollista kerätä myös rasteja seurojen itse ideoimaan kuntokorttiin. Vuoden alusta voimassa olleen kuntokorttikampanjan tavoitteena on kerätä 100 rastia eli 100 tuntia liikuntaa vuoden 2017 aikana muun kuin oman lajin parissa. Tunteja on päässyt keräämään savonlinnalaisen seurojen harjoituksissa ilmaiseksi. Kaikkien kuntokorttinsa 5.12. mennessä palauttaneiden kesken arvotaan palkintoja.

Savonlinnan talousalueen urheiluseurat esittäytyvät Savonlinnan kauppatorilla 19.— 29.6. päivittäin kello 17— 19.

Osallistu keskusteluun

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.