Nuorille Leijonille MM-kultaa dramaattisessa finaalissa

AOP/Christian J Stewart

Suomen nuorten jääkiekkomaajoukkue voitti viime yönä USA:n MM-finaalissa. Arkistokuva

Suomen nuorten jääkiekkomaajoukkue voitti MM-kultaa dramaattisessa finaalissa USA:n Vancouverissa viime yönä.

Jos voittomaalin pelin toiseksi viimeisellä minuutilla tehnyt Kaapo Kakko sankari, sitä oli myös maalivahti Ukko-Pekka Luukkonen. Hän pelasi mahtavan ottelun, kunnes hanskat ja mailat lensivät ilmaan Vancouverin alkuillassa.

— Aika tyhjä olo, pojat olivat upeita. Kyllä uskoimme tähän, tämä ryhmä uskoi, päävalmentaja Jussi Ahokas sanoi Ylen kenttähaastattelussa.

Nuoret Leijonat johti 2—0, kun kolmatta erää oli pelattu kuusi minuuttia. Alexander Chmelevski kavensi vain 61 sekuntia myöhemmin ja reilut kolme minuuttia Suomen johdon jälkeen olikin ottelu tasan 2—2 Josh Norrisin maalilla. Maailmanmestaruus varmistui Suomelle Kakon rystynostolla vain 1.26 ennen loppua.

Ennen kisoja Nuorten Leijonien joukkue ei näyttänyt suurelta MM-ehdokkaalta, mutta joukkue sai NHL:n ja farmin puolelta osuvat vahvistukset.

Nuorille Leijonille Pohjois-Amerikka oli synkkä paikka ennen tätä. Kisojen historiassa vain kolme kertaa Suomi oli saanut pronssia Atlantin tuolla puolen. Suomen edelliset nuorten maailmanmestaruudet ovat vuosilta: Tshekkoslovakiasta 1987, kotikisoista 1998, Ruotsista 2014 ja uudelleen kotikisoista 2016.

Jääkiekkoliitto on ilmoittanut, ettei Suomessa järjestetä virallisia mestaruusjuhlia. 

Juttu HS.fi:ssä.