Ex-SaPKo-kapteeni ratkaisi voiton Espoo Unitedille Talvisalossa — SaPKon ja EU:n kohtaaminen venyi voittolaukauskilpailuun

SaPKon ja Espoo Unitedin lauantainen jännitysnäytelmä venyi voittolaukauskilpailuun.

Antti Varonen

SaPKon ja Espoo Unitedin välinen ottelu oli lauantaina tiukkaa vääntöä. Kuvassa SaPKon Rasmus Hämäläinen ja Espoo Unitedin Victor Westermarck.
SaPKon ja Espoo Unitedin välinen ottelu oli lauantaina tiukkaa vääntöä. Kuvassa SaPKon Rasmus Hämäläinen ja Espoo Unitedin Victor Westermarck.

SaPKo ja Espoo United tarjoilivat lauantai-illan jännitysnäytelmää Talvisalon Mediatili Areenalla, missä joukkueet kamppailivat pisteistä.

Ottelu käynnistyi tunnustellen, ja ensiminuuteilla peli aaltoili päädystä päätyyn.

Erässä nähtiin paljon virheitä ja sen myötä myös tukku puolikkaita maalipaikkoja. Mutta vaikka sekä SaPKon maalivahti Roope Urpolahti että EU:n Nico Viksten pomputtelivat kiekkoa vuorotellen, ei kumpikaan joukkue saanut kiekkoa verkkon perukoille.

SaPKon parhaat maalintekopaikat syntyivät joukkueen ykkösketjulle, kun Mikko Lahtela, Niklas Salo ja Kasper Elo loivat useamman hyvän tekopaikan.

Toisessa erässä EU meni johtoon Aleksi Rutasen ylivoimaosumalla. Ex-SaPKo-kapteeni Juuso Forsström tarjoili Rutaselle tarkan lättysyötön takakulmalle, ja tällä oli helppo työ siirtyy joukkueensa johtoon.

Päästyään johtoasemaan keskittyivät vieraat tiiviseen viisikkopuolustamiseen. Kotijoukkue joutui tekemään paljon töitä maalipaikkojensa eteen, ja useat savonlinnalaislaukaukset pysähtyivät espoolaismuuriin.

Aivan erän viimeisillä hetkillä Toni Henttonen kilautti kiekon ylärimaan. Sen lähemmäksi maalintekoa ei kotijoukkue erässä päässyt.

Ottelun kolmannessa erässä SaPKo pääsi hallitsemaan ja tulostakin syntyi. Mikko Lahtela vei kotijoukkueen tasalukemiin ajassa 56.16 Matias Pullin esityöstä.

Varsinaisella peliajalla ottelun voittajaa ei kuitenkaan pystytty ratkaisemaan, joten seuraavaksi yritettiin jatkoaikaa.

Jatkoaika sujui nopeasti ilman tilastomerkintöjä ja voittajaa haettiin aina voittolaukauskilpailusta saakka.

Kaksi pistettä ja otteluvoiton nappasi Espoo United ratkaisijanaan savonlinnalaisille tuttuakin tutumpi Juuso Forsström.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.