Talvisalon harjoitusjäähalli kohoaa myötätuulessa — Rakentaminen etenee aikataulussaan, halliin tulossa neljä pukukoppia

Talvisalon harjoitusjäähalli saa toivotut neljä pukukoppia. Hallin rakentaminen etenee aikataulussaan. Seinät pystytetään ensi viikolla.

Tuija Pauhu

Talvisalon harjoitusjäähalli 13.3.2018
Talvisalon harjoitusjäähalli 13.3.2018

Talvisalon jäähallin takana etenevä harjoitusjäähallin rakentaminen sujuu aikataulussaan kertoo Savonlinnan Jäähalli Oy:n toimitusjohtaja Markku Pöllänen.

Hallin liimapuurunko on jo pystyssä, ja tällä viikolla vuorossa on betonisokkelielementtien asentaminen.

— Ensi viikolla edessä on ulkoseinäelementtien asennus, ja sitä seuraavalla olisi vesikatteen vuoro, hallin työmaakokouksesta juuri vapautunut Pöllänen kertoo tyytyväisenä tiistaina.

— Niiden jälkeen alkaakin sitten viimeistely, johon kuuluvat muun muassa pinnat, katteet sekä sisätäytöt. Vielä silloinkin on paljon työtä edessä, vaikka ulospäin näkyvä rakentaminen hidastuu.

Neljä pukukoppia tulee sittenkin

Hyvin edenneen rakentamisen lisäksi Pölläsellä oli kerrottavaan myös muita hyviä uutisia, kun harjoitusjäähalliin saadaan paljon toivotut neljä pukuhuonetta.

Alkuperäisistä suunnitelmista karsittiin pukuhuoneiden määrä kahteen kustannussyiden takia. Kuitenkin Savonlinnan kaupungin valtuusto liitti päätökseensä lisätakauksesta toiveen neljästä pukuhuoneesta. Nyt toiveeseen vastataan.

— Alkuperäisissä suunnitelmissa oli halliin tarkoitus tehdä pieni väestösuoja. Nyt on kuitenkin tehty sopimus, että hallin henkilöstö voi tarvittaessa käyttää Talvisalon koulun suojaa. Sen rakentamatta jättämisestä säästyy sen verran, että voimme rakentaa kaikki neljä pukuhuonetta, Pöllänen kertoo.

Rakentamisen ensivaiheilla ei ole vielä tullut vastaan ikäviä yllätyksiä, vaan pikemminkin positiivisia. Esimerkiksi maarakennustyö sujui ennakoitua helpommin.

— Maapohja ei ollut niin hankala ja vaikea kun pelkäsimme. Etukäteen ei tiedetty mitä sieltä tulee vastaan, mutta kaivanto olikin täytetty asiallisesti, eikä muutamaa isompaa kivilohkaretta suurempia ongelmia tullut vastaan, Pöllänen kertoo.

Kevään haasteelliset kelitkään eivät ole hidastaneet hyvin käyntiin lähtenyttä rakentamista.

— Maarakennustyöt saatiin suunnitelmien mukaisesti loppuun juuri sopivasti ennen helmikuun kovimpia pakkasia, eivätkä ne päässeet tekemään kiusaa. Ja nyt liimapuurakenteiden asennusten aikaan on ollut myös hyvät ilmat. Se, että lämpötila laski plussan puolelle ei tietenkään ole mukavaa, mutta jos nyt taas pakastuu, niin se olisi hyvä keli asennella seiniä, hän jatkaa pohtien tulevaa.

Harjoitusjäähallin on määrä olla valmis tämän vuoden lokakuussa. Pääurakasta vasta Lehto Group -konserniin kuuluva Rakennusliike Koivukoski Oy.