Jännitysnäytelmähän siitä taas tuli - SaPKo menetti kahden maalin johtonsa, mutta oli parempi voittolaukauskisassa

SaPKolla oli jo "turvallinen" kahden maalin johto, mutta se ei riittänyt vaan rovaniemeläiset tekivät kaksi osumaa ilman maalivahtia pelatessaan.

Tuija Pauhu

Toni Henttonen oli hetken aikaa ottelun voittomaalin tekijä, mutta RoKi taisteli itsensä tasoihin 2,5 sekuntia ennen loppua.
Toni Henttonen oli hetken aikaa ottelun voittomaalin tekijä, mutta RoKi taisteli itsensä tasoihin 2,5 sekuntia ennen loppua.

SaPKon viiden kotiottelun putki päättyi lauantaina jälleen kerran jännitysnäytelmään. Kolme sarjapistettä oli jo tulossa kotijoukkueelle, mutta RoKi teki kaksi osumaa ilman maalivahtia. 3-3-tasoitus syntyi ainoastaan 2,5 sekuntia ennen loppua.

Jatkoajalla molemmilla oli erinomaiset paikat ratkaista ottelu. Jaakko Lantta laukoi läpiajonsa päätteeksi kiekon ylärimaan ja Tatu Vihavainen neppasi vastaavassa tilanteessa kiekon niukasti ohi yläkulmasta.

Kun maaleja ei tullut, haettiin ratkaisu voittolaukauskisasta. Se oli maalivahtien näytöstä. Ensimmäinen täysosuma nähtiin vasta seitsemännessä parissa. Siinä Vihavainen löysi tilaa Rasmus Reijolan hanskakäden ylänurkasta. Aleksi Poikola kuitenkin tasoitti puntit.

Seuraavassa parissa Matias Lainio ujutti kiekon reipasvauhtisen kuljetuksen päätteeksi ohi Reijolan. Kun Vikstén torjui Poikolan toisen yrityksen pääsi kotijoukkue juhlimaan kahta pistettä.

Ottelun avausmaali syntyi erän jälkimmäisellä puoliskolla.

SaPKo-puolustaja Jimi Kuronen vapautti mainiolla syötöllä Lainion nokikkain RoKi-vahti Reijolan kanssa. Ensimmäisen yrityksen isokokoinen ja erinomaisen ottelun pelannut Reijola torjui, mutta Lainio pelasi tilanteen loppuun asti ja nosti kiekon takayläkulmaan.

2-0-osuma syntyi toisen erän loppuhetkillä. Joonas Toivanen voitti aloituksen satanolla ja Teemu Lämsä latasi limpun tolpan kautta ohi Reijolan.

Hetkeä aikaisemmin Ville Väinölä oli kokeillut saman tolpan kestävytyttä kotijoukkueen pelattua ylivoimalla.

RoKikin sai erässä kiekon ohi SaPKon maalilla työvuoron saaneen Nico Viksténin. Tyylipuhdas sisäsyrjäpotku ei hämännyt erotuomaristoa ja osuma hylättiin ilman videotarkistusta.

Erässä nähtiin myös SaPKon "pakollinen" loukkaantuminen. Kuronen talutettiin maalinedushässäkän jälkeen verta vuotavana pukukopin puolelle. Korva otti sen verran pahasti osumaa, että mies vietiin paikkailtavaksi ensiapuun.

Viime peleistä tutuksi tulleen kaavan mukaan RoKi tuli kolmannessa erässä maalin päähän, kun Turkka Pumpanen sipaisi kiekon ohi Viksténin.

Seuraavassa vaihdossa RoKin ranskalaispuolustaja Fabien Bourgeois otti jäähyn kiinnipitämisestä eikä SaPKon jättänyt tilaisuutta hyödyntämättä. Toni Henttonen latasi Väinölän ja Vihavaisen esityöstä 3-1-osuman.

RoKi laittoi kaiken likoon kolme ja puoli minuuttia ennen loppua ottamalla maalivahdin vaihtoaition puolelle. Uhkapeli kannatti ja Gabin Ville juhli SaPKon maalin edessä 3-2-osumaa ajassa 56.53.

Pitkämatkalaiset saivat uutta uskoa ja kun kotijoukkue ei saanut kiekkoa tyhjään maaliin tasoitti Julius Hermonen ottelun ainoastaan 2,5 sekuntia ennen täyttä aikaa.