Loukkaantumiset eivät lannista SaPKo-hyökkääjä Teemu Lämsää

Loukkaantumiset ja lainapestit tekivät SaPKo-hyökkääjä Teemu Lämsän viime kaudesta vaikean. Se ei kuitenkaan syönyt hyökkääjän intohimoa jääkiekkoa kohtaan.

Tuija Pauhu

TPS:n kasvatti Teemu Lämsä kertoo viihtyvänsä Savonlinnassa. Paimiosta kotoisin oleva hyökkääjä kertoo kaupungin muistuttuvan kotipaikkakuntaansa. — Täällä on sopivan leppoisa tunnelma, hän toteaa,

Viime kausi ei ollut Teemu Lämsän kausi. Useat loukkaantumiset pilkkoivat kautta, jonka lisäksi hän pelasi neljän eri joukkueen paidassa neljässä eri sarjassa. TPS:n sopimuspelaajana hyökkääjä pelasi omassa seurassaan Liigassa kolme ja CHL:ssä kaksi ottelua sekä A-nuorten SM-sarjassa kuusi ottelua. Ensimmäisenä polvivamma piti hänet poissa peleistä syksyllä pari kuukautta. Sen jälkeen lämäri mursi sormen, ja sairaslomaa oli jälleen tiedossa.
Joulun alla tie toi jo toisena talvena perättäin Savonlinnaan lainalle.
Lämsä joutui kuitenkin helmikuussa osaksi Liigan keväistä tyhjennysmyyntiä, ja TPS lainasi pelaajakaupan ohessa hyökkääjän SaiPaan. Ensimmäisessä pelissä lappeenrantalaisten paidassa hyökkääjä sai jalkaansa viiltohaavan, joka tulehtui lopulta niin, että pelejä tuli tilille SaiPassa vain kuusi.
Vaikka kevät loppui Lappeenrannassa lyhyeen, palasi Lämsä loppukaudeksi takaisin pässipaitaan. Ja loppu oli historiaa, vaikka mestaruusjuhlissa Lämsä esiintyi käsikipsissä, kuinkas muutenkaan.
— Mestaruus teki mielelle tosi hyvää, vaikka viimeiset pelit jouduinkin katsomosta katsomaan. Onneksi oli kuitenkin kaverilla [Joona Montolla] myös käsi kipsissä, niin oli joku jonka kanssa nostaa pokaalia, välieräottelussa Espoo Unitedia vastaan kätensä murtanut hyökkääjä naurahtaa.

Vastoinkäymiset eivät lannista

Kahtena edellisenä talvena TPS:stä lainasopimuksella Savonlinnassa pelannut hyökkääjä myöntää, ettei elämä lainana ole helppoa.
Viime kautta kaikkine loukkaantumisine ja lainoineen hän kuvailee henkisesti raskaaksi.
— Ei se ole pelaajalle hyväksi, ei kenenkään kuuluisi sellaista kokea, mitä jouduin viime talvena kokemaan. Omaa paikkaa tai roolia ei löytynyt, ja on koko ajan vähän hukassa.
— Mielestäni olisi parempi, että pelaaja joka on siinä ja siinä, että pääsee pelaamaan Liigassa, pistettäisiin lainaan esimerkiksi Mestikseen ja annettaisiin siella pelata. Se on vaikeaa pomppia edes takaisin.

Soila Puurtinen

Teemu Lämsä on saanut tällä kaudella tilillee 11 ottelussa neljä tehopistettä (1+3).

Vastoinkäymiset eivät kuitenkaan ole syöneet Lämsän intohimoa jääkiekkoa kohtaan. Kausi oli taistelua niin henkisesti kuin fyysisesti, mutta silti hän jaksoi tehdä töitä.
— Eihän yksi loukkaantuminen ole vielä mitään, sitä vaan motivoi itsensä treenaamaan ja pääsee takaisin kuntoon. Mutta sitten kun tulee heti perään uusi, se syö miestä. Mutta sellaista urheilu on.
— Kun sitten sivussa ollessa kävi katsomassa kavereiden pelejä, tuli fiilis, että vitsit, mäkin haluun. Palo tähän hommaan on vaan niin suuri.
Itsensä mielestä loukkaantumisissa on syynä niin huono onni kuin oma pelitapa.
— Olen vähän sellainen pelaaja, joka menee joka väliin, hän hymähtää.

Lämsän kausi käynnistyi vasta lokakuussa

Lämsä pelasi tämän kauden ensimmäisen ottelunsa Ketterää vastaan revanssiviikonlopun toisessa ottelussa. Alkukaudella harjoitusottelussa saatu polvivamma piti hyökkääjän sivussa lähes kaksi kuukautta.
Hankalan alkukauden jälkeen peli-ilo loistaa hyökkääjän kasvoista, kun tämä kertoo nauttivansa pelaamisesta juuri nyt.
— Onhan se hankalaa, kun kaikki muut ovat pelanneet koko alkukauden eikä itse ole vielä yhtään, ja sitten hyppääkin yhtäkkiä mukaan. Minua on kuitenkin auttanut joukkuehenki, ja joukkueeseen on ollut helppo tulla takaisin. Tietää ja tuntee kaverit, ja niihin voi luottaa.

Lämsä on viime peleissä muodostanut toimivan kolmikon yhdessä Toni Henttosen ja Matias Lainion kanssa. Keskushyökkääjä jakaakin kunniaa laitureilleen.
— Heidän kanssaan on helppoa, pystyy keskustelemaan ja sopimaan asioista. Rentoja ja hyviä tyyppejä ovat muutoinkin. Heidän kanssaan on hyvä ja helppo pelata.

Soila Puurtinen

Lämsä (12) kehuu yhteistyötä Toni Henttosen ja Matias Lainion kanssa.

Tänään vastassa oma kasvattajaseura

Tänään SaPKon vieraaksi Talvisalon Mediatili Areenalle saapuu Lämsän kasvattiseura TUTO. Kohtaaminen on joukkueiden ensimmäinen tällä kaudella runkosarjassa. Joukkueet pelasivat kuitenkin syksyllä Suomen cupin finaalissa, jonka turkulaiset veivät 4—1.
Lämsä odottaa innolla TUTOn kohtaamista. Hän kuvailee illan vastusta taitavaksi ja liikkuvaksi joukkueeksi.
— Hauskaa pelata omaa kasvattajaseuraansa vastaan. Siellä on tuttuja vastassa. Paljon pitää ottelussa tehdä töitä, ja pyrkiä pitämään heidän hyvin liikkuvat hyökkääjänsä tiukasti kurissa. Vauhdikas peli on varmasti tulossa, hän ennakoi.

SaPKo—TUTO Hockey, jääkiekon Mestistä Talvisalon Mediatili Areenalla tänään kello 18.30.