Ajon taival ylemmässä jatkosarjassa ei alkanut ilman kommelluksia — Kukaan ei tullut avaamaan ovia saliin, ottelu siirrettiin naapuriin ja oli lopulta ohi tunnissa savonlinnalaisten hyväksi

Salivaikeuksia huolimatta Ajo onnistui pelaamaan ehjän ja tasaisen ottelun joka osa-alueella ylemmän jatkosarjan avausottelussa Tapanilan Erää vastaan.

Tuija Pauhu

Savonlinnan Ajo aloitti ylemmän jatkosarjan mehukkaalla ryöstöllä.
Savonlinnan Ajo aloitti ylemmän jatkosarjan mehukkaalla ryöstöllä.

Savonlinnan Ajo avasi lentopallon naisten 2-sarjan ylemmän jatkosarjan puhtaalla 0—3 (16—25, 16—25, 20—25) -voitolla Tapanilan Erästä sunnuntaina Helsingissä.

Vuoden avausottelu ei kuitenkaan alkanut ilman kommelluksia. Molemmat joukkueet olivat oikealla pelipaikalla oikeaan aikaan, mutta kukaan ei tullut avaamaan ovia Maatullin koulun saliin.

Tapanilan Erällä oli kuitenkin ottelun kanssa samaan aikaan alkamassa salivuoro muutaman kilometrin päässä Suutarilan monitoimitalolla, ja peli päätettiin siirtää sinne.

Kun joukkueet vihdoin pääsivät perille, saatiin ottelu käyntiin tunnin alkuperäisestä aikataulusta myöhässä.

Ja noin tunnin päästä tuosta Ajo oli jo varmistanut täyden pistepotin.

— Todella hyvä startti meiltä tähän vuoteen, joukkueen valmentaja Anssi Gröhn totesi.

Savonlinnalaisilla oli otteluun lähtiessä pieniä kokoonpanohuolia, sillä flunssa-aalto riivaa joukkuetta. Joukkueelta puuttuivat sunnuntaina muun muassa molemmat liberot, kun Juulia Jäppinen oli taistelemassa 16-vuotiaiden tyttöjen maajoukkueen kanssa paikasta EM-kisoihin ja Henna Konnu joutui jäämään kotiin kipeänä.

Niinpä paikalla pelasi ensimmäistä kertaa Neea Husu saaden valmentajalta kehut otteistaan.

— Meillä oli tänään hyvä syöttö, vastaanotto toimi kuten myös torjunta. Tasainen hyvä esitys koko joukkueelta, valmentaja kertoi.

Pitkälle kotimatkalle savonlinnalaiset saivat evääksi runsaasti suklaakohvehteja hyvitykseksi salisekoilusta.

— Loppu hyvin, kaikki hyvin, Gröhn totesi.