Ei ollut KeuPasta SaPKon voittajaksi runkosarjassa – Päävalmentaja Pasi Räsänen vaatii vieläkin parempaa

Viikonloppuna Teemu Lämsä katseli jäähypenkiltä kolmea vastustajan tekemää ylivoimaosumaa, mutta iski nyt KeuPaa vastaan kaksi maalia.

Tuija Pauhu

Tommi Laakson ranne on puhunut ja SaPKo siirtynyt 2  -0-johtoon.
Tommi Laakson ranne on puhunut ja SaPKo siirtynyt 2 -0-johtoon.

Ei ollut KeuPasta SaPKon voittajaksi Mestiksen runkosarjassa tällä kaudella. Keskiviikkona pässipaidat ottivat neljännen voittonsa keskisuomalaisista ja kolme tärkeää sarjapistettä lukemin 4–2 (2–0, 1–1, 1–0).

Joukkueet poistuivat kentältä kättelemättä, mutta siihen ei liittynyt minkäänlaisia tunnekuohuja, vaan joukkueille on annettu influenssa-aikana ohjeet olla kättelemättä.

Tuija Pauhu

5779923.jpg

SaPKo-hyökkääjä Teemu Lämsälle keskiviikko antoi aiheen leveään hymyyn.

Viikonloppuna mies katseli jäähypenkiltä kolmea vastustajan tekemää ylivoimaosumaa, mutta iski nyt KeuPaa vastaan kaksi maalia.

Voittomaaliksi jäänyttä 3–1-osumaa sentteri kuvaili työmiesten maaliksi.

Even [Myreng Kjellesvik] ajoi hyvin sisään ja hakattiin siitä ripari sisään.

4–2-maali syntyi tyhjään KeuPa-maaliin.

– Yritin vain huitaista kiekkoa sinne päin ja joskus käy näin, että se menee sisään.

Tuija Pauhu

Pasi Räsänen piiskaa suojattejaan parempiin suorituksiin kun kevättä kohti mennään.
Pasi Räsänen piiskaa suojattejaan parempiin suorituksiin kun kevättä kohti mennään.

SaPKon päävalmentaja Pasi Räsänen oli tyytyväinen pisteisiin, mutta ei SaPKon pelaamiseen.

– Ei oltu taaskaan siellä ytimessä. Pitää poikien kanssa taas jutella miten tätä peliä pitää oikeasti ruveta pelaamaan. Syöttöhasseilla lahjoitettiin kaverilla laatupaikkoja. Etäisyydet kasvoivat ja viisikot repeilivät. Aamulla on ison palaverin paikka, Räsänen lupasi.

Tuija Pauhu

5779916.jpg

Joskus tulee jäähyjä ja joskus tulee maaleja. — Teemu Lämsä

Lämsä oli samaa mieltä siitä, että korjattavaa riittää, mutta muistutti siitä totuudesta, että hyvä joukkue pystyy voittamaan huonollakin pelillä.

Lämsä kehui KeuPaa hyvin liikkuvaksi ja taitavaksi joukkueeksi, mutta uskoi fyysisyyden ja kamppailupelaamisen kääntäneen vaakakupin SaPKolle keskinäisissä kohtaamisissa.

Viime viikonlopun tapahtumat Lämsä on jo unohtanut.

– Totta kai se otti päähän katsella jäähyaitioista vastustajan tekemiä maaleja, mutta se on peliä. Joskus tulee jäähyjä ja joskus tulee maaleja. Onneksi tänään niitä jälkimmäisiä.

Tuija Pauhu

KeuPan päävalmentaja Niko Eronen ihmetteli oikeudenjakajien ratkaisuja.
KeuPan päävalmentaja Niko Eronen ihmetteli oikeudenjakajien ratkaisuja.

KeuPan päävalmentaja Niko Eronen harmitteli erotuomareiden ratkaisuja ottelun viime hetkillä.

– Oranseilla nauhoilla varustetut kaverit ottivat vähän liikaa roolia. Meillä oli varmaan neljä ja puoli äijää kentällä, mutta tuomarit näkivät niitä olleen kuusi ja antoivat siitä meille kakkosen. Harmittaa pirun pirun paljon poikien puolesta.

Tuija Pauhu

5779914.jpg

SaPKon kultakypärä Matias Lainio on kadottanut maalijyvänsä. Keskiviikkoinen oli jo viidestoista peräkkäinen ottelu ilman maalia. Edellisen kerran kultakypärä osui maaliin 30.11. Heinolassa Peliittoja vastaan.

Vaikka taiturilaiturin maalijyvä onkin ainakin hetkellisesti kateissa, napsuvat syötöt kuitenkin tarkasti pelikavereiden lapoihin. Keskiviikkona pistetili karttui kahdella alustuksella.

Tuija Pauhu

5779922.jpg

Pitkään loukkaantuneena olleen, mutta viime aikoina pelaamaan päässeen SaPKon Eetu Anderssonin epäonni jatkuu. Vielä aamulla puolustaja oli merkitty pelaavaan kokoonpanoon, mutta illan kamppailua mies seurasi katsomosta.

SaPKon joukkueenjohtaja Pekka Lindénin mukaan torstaina ollaan jatkon suhteen viisaampia.Lauantaina SaPKo jatkaa kotipeliensä sarjaa kun Tampereen KOOVEE tulee Talvisaloon.

Näin pelattiin

1. erä: 3.42 1–0 YV Atte Karppinen (Matias Lainio, Juuso Walli), 7.12 2–0 Tommi Laakso (Aleksi Varttinen, Bernard Isiguzo).

2. erä: 23.45 2–1 VT Janne Kumpulainen (Joel Järvenpää, Samuel Valkeejärvi), 33.20 3–1 VT Teemu Lämsä (Matias Lainio, Even Myreng Kjellesvik).

3. erä: 50.44 3–2 Oskari Kalajanniska (Olli Aitola, Juho Koivusaari), 59.52 4–2 AV, TM Lämsä.

Torjunnat: Oskari Salminen SaPKo 11+7+8=26, Niko Parkkinen KeuPa HT 8+11+5=24 (pois: 59.24–59.52)

Jäähyt: SaPKo 3 x 2 min + 1 x 10 min Tommi Laakso, KeuPa HT 4 x 2 min.

Yleisöä: 748.