Heti ensimmäinen startti toi Savonlinnan Ratsastajien Pehkoselle sinisen ruusukkeen Operagamesin avauspäivänä – "Se oli oikein hyvä, eikä jäänyt paljoa parannettavaa"

Jenna-Jasmin Pehkonen ja Hallo-Croket van Puyenbroeck starttasivat 120 cm tason luokkaan aivan viimeisten joukossa ja selvittivät radan ilman virhepisteitä. Aika riitti toiseen sijaan, joka oli lopulta myös ratsukon sijoitus.

Vili Väkeväinen

Jenna-Jasmin Pehkonen ja Hallo-Croket van Puyenbroeck saivat suitsiin sinisen ruusukkeen perjantaina.
Jenna-Jasmin Pehkonen ja Hallo-Croket van Puyenbroeck saivat suitsiin sinisen ruusukkeen perjantaina.

Operagames-viikonloppu käynnistyi perjantaina Vuohimäen ratsastuskeskuksella heti kotiyleisön kannalta iloisesti. Järjestävän seuran Savonlinnan Ratsastajien Jenna-Jasmin Pehkonen nappasi heti toisesta luokasta sinisen ruusukkeen hevosellaan Hallo-Croket van Puyenbroeck.

Pehkonen starttasi 120 cm tason luokkaan aivan viimeisten joukossa ja selvitti radan ilman virhepisteitä. Aika riitti toiseen sijaan, joka oli lopulta myös ratsukon sijoitus. Voiton luokasta vei Ratsastusseura Ainon Madis Morna ja Mr Polyvood vajaan sekunnin nopeammalla ajalla.

Pehkoselle kisojen ensimmäinen rata jätti jossiteltavaa, vaikka hän olikin suoritukseen tyytyväinen.

– Se oli oikein hyvä, eikä jäänyt paljoa parannettavaa. Siihen nähden, että olemme edellisen kerran käyneet kisoissa lokakuussa, niin tämä oli oikein hyvä.

– Mutta jos joku pitää nostaa esiin, niin yksi kaarre meni vähän pitkäksi, ja siinä kului aikaa. Jos se olisi ollut sujuvampi, aikakin olisi ollut parempi, hän harmitteli luokan jälkeen.

Pehkonen aloittaa kisakautensa poikkeuksellisen kevään jälkeen juuri kotikisoista tänä viikonloppuna. Poikkeuskevään jälkeen ratsastuksen ulkokisakausi käynnistyi muutoinkin vasta kesäkuussa.

Avauskisaan Pehkonen lähtikin ennen kaikkea tunnustelemaan hevosen tuntumaa.

– Tunnen sen jo niin hyvin, että se voi olla super hyvä, jos kaikki on kunnossa. Sen kanssa mennään pitkälti fiiliksen mukaan.

Siihen nähden, että olemme edellisen kerran käyneet kisoissa lokakuussa, niin tämä oli oikein hyvä. — Jenna-Jasmin Pehkonen

Pehkosen ratsu Hallo-Croket van Puyenbroeck on 13-vuotias ruuna, jota ratsastaja kehuu erinomaiseksi kilparatsuksi, joka nauttii esiintymisestä. Sen katsojat saivat nähdä myös perjantaina, kun ratsu ei halunnut seisoa paikoillaan palkintojenjaossa.

– Se tilanne on tälle aivan oma maailmansa. Se tietää mistä siinä on kyse, ja tykkää olla esillä, Pehkonen naurahtaa.

Vili Väkeväinen

Viimeisten joukossa luokkaansa startannut Pehkonen ja Hallo-Croket van Puyenbroeck tekivät puhtaan radan 120 cm:n luokassa. Aika riitti lopputuloksissa toiseen sijaan.
Viimeisten joukossa luokkaansa startannut Pehkonen ja Hallo-Croket van Puyenbroeck tekivät puhtaan radan 120 cm:n luokassa. Aika riitti lopputuloksissa toiseen sijaan.

Yli puolen vuoden tauon jälkeen kisaaminen maistui Pehkoselle.

– Olihan se ihan mahtavaa päästä kisaamaan pitkästä aikaa. Ja oli mukava huomata, että hevonenkin on noin hyvässä kunnossa, vaikka olemme tauon aika hypänneet suhteellisen vähän.

Viikonlopun aikana ratsukolla on tarkoitus osallistua joka päivä yhteen luokkaan. Lauantaina Pehkonen osallistuu 130 cm tason luokkaan ja sunnuntaina 110 cm:n luokkaan. Pehkosen mukaan tarkoitus on jatkaa samalla suunnitelmalla, jolla ratsukko lähti perjantaihinkin.

– Me mennään edelleen fiiliksen mukaan. Jos tuntuu hyvältä, niin minä yritän parhaani, ja tiedän, että myös hevonen tekee sen saman, Pehkonen kertoo.

Perjantaina Vuohimäellä kisattiin kaikkiaan viisi luokkaa. Päivän pääluokassa kisattiin 130 cm:n tasolla. Luokan voiton vei Kaarinan Kenttäratsastajien Jenna Yrjövuori ja Graal.

Operagames-viikonloppu jatkuu Vuohimäen ratsastuskeskuksella tänään ja huomenna. Lauantain pääluokka, joka on kisan nimikkoluokka (140 cm), alkaa kello 14.30. Sunnuntaina kisataan GP-luokka (145+150 cm) kello 15.30.