Onko SaPKo saanut luistimet jäänpintaan Ilves-voiton jälkeen, kun Hokki tulee tänä iltana vastaan Suomen cupissa? — Kapteeni-Forsström vakuuttaa, että takki auki ei peliin lähdetä

SaPKolla on takanaan kolme harjoitusottelua, joista jokaisesta käsiin on jäänyt voitto. Jokipojat on kaatunut kahdesti, ja keskiviikkona pässipaidat yllättivät Ilveksen Talvisalossa 4—3 voittolaukauskisan jälkeen.

Soila Puurtinen

Joni Seinelä (vas.) on tehnyt tehopisteen SaPKon jokaisessa harjoitusottelussa ja sekös sai kapteeni Juuso Forsströmin suun vehnäselle.
Joni Seinelä (vas.) on tehnyt tehopisteen SaPKon jokaisessa harjoitusottelussa ja sekös sai kapteeni Juuso Forsströmin suun vehnäselle.

SaPKo aloittaa tänään Suomen cupin, kun sen vieraaksi Talvisalon Mediatili-areenalle saapuu Kajaanin Hokki. SaPKolle peli on ensimmäinen cup-ottelu tänä syksynä, kun Mestis-joukkueet tulivat mukaan vasta 3. pelikierrokselle.

Suomi-sarjassa pelaava Hokki sen sijaan on pelannut kaksi cupin peliä. Kajaanilaisjoukkue eteni 2. kierrokselta jatkoon kaatamalla SoKin suvereenisti 11—2 ja Likin 7—0.

SaPKon kanssa samassa lohkossa olevat Hokki ja Riemu aloittivat 3. kierroksen puolestaan keskiviikkona. Hokki vei ottelun 8—3. Voitosta huolimatta kajaanilaisten leirissä ei oltu tyytyväisiä peliin.

— Tulokseen olen tottakai tyytyväinen, mutta meidän pelaaminen ei ollut sitä, mitä olisimme halunneet. Syöttäminen oli huolimatonta heti alussa ja hyökkäyspäähän lähtöjä aavisteltiin, vaikka piti vielä puolustaa. Voitto on aina voitto, mutta hyvin sekava peli meiltä, joukkueen valmentaja Jukka Niiranen totesi seuran verkkosivuilla.

— Savonlinnassa meidän pitää olla nöyrä ja kurinalainen, mitä me emme tänään olleet koko pelin aikana. Jokainen tietää tilanteen, eikä meillä ole motivointivaikeuksia siihen otteluun, hän jatkaa.

Kotijoukkue SaPKolla on takanaan kolme harjoitusottelua, joista jokaisesta käsiin on jäänyt voitto. Jokipojat on kaatunut kahdesti, ja keskiviikkona pässipaidat yllättivät Ilveksen Talvisalossa 4—3 voittolaukauskisan jälkeen.

Voitto liigajoukkueesta teki hyvää joukkueen itseluottamukselle.

—Treeneissä huomasi, että kaikki olivat täynnä positiivista energiaa. Voitto antoi varmasti uskoa omiin kykyihin, SaPKon kapteeni Juuso Forsström kertoo.

Hyökkääjälle itselleen peli oli ensimmäinen puoleen vuoteen ja viikon flunssan jälkeen, joten pelaaminen oli vielä ajoittain hakemista, mutta oman joukkueen onnistuminen lämmitti kapteenia.

— Tasapäin pystyimme kuitenkin kamppailemaan ison osan ajasta ja saimme luotua paljon maalipaikkoja. Olimmehan me välillä helisemässä, mutta Nico [Vikstén] otti maalilla hyvin kiekkoa kiinni. Ei me paljoa perässä kuitenkaan oltu.

Forsströmin mukaan joukkueella on voitosta huolimatta jalat maassa, kun se kohtaa Hokin. Kapteeni huomauttaa, että kyseessä on kuitenkin Suomi-sarjan kärkijoukkueita ja perinteikäs Mestis-seura.

— Ei me takki auki lähdetä peliin. Vaikka Suomen cupissakin panos on pieni, kyllä me kotiyleisön edessä lähdetään voittamaan.

Lauantaina SaPKo matkustaa puolestaan Riemun vieraaksi Jyväskylään.

Tänään debyyttinsä pässipaidassa tekee TPS:n puolustaja Eetu Pylkkänen.

Matias Lainio on myös toipunut flunssasta pelikuntoiseksi.

SaPKo tänään

Maalivahdit: Urpolahti (Vikstén)

Puolustajat: Marva-Väinölä, Pylkkänen-Andersson, Tiitinen-Holopainen

1. ketju: Lainio-Lahtela-Karppinen

2. ketju: Koivunen-Forsström-Henttonen

3. ketju: Seinelä-Toivanen-Keskilohko

4. ketju: Lantta-Lämsä-Rauvola

13. hyökkääjä: Sami Aksila

SaPKo—Hokki (Kajaani), jääkiekon Suomen cupia Talvisalon Mediatili-areenalla tänään kello 18.30. Otteluun on vapaa pääsy.