Kitee laittoi Vimpelin ahtaalle, mutta eväät eivät riittäneet voittoon asti

Kiteeläisten kausi on katkolla jo keskiviikkona, kun joukkueet kohtaavat Vimpelin Saarikentällä.

Jukka Rasimus

Vimpelin Vedon jokeri Janne Mäkelä palkittiin hallitsevan mestarin parhaana pelaajana tiistaina Kiteellä.

Kiteen Rantakentällä nähtiin todellinen trilleri toisessa puolivälierässä Kiteen Pallon ja Vimpelin Vedon välillä. KiPa pisti hallitsevan mestarin todella ahtaalle, mutta Veto otti lopulta kotiutuslyöntikilpailussa toisen kiinnityksen välieräpaikkaan lukemin 1—2 (4—3, 2—7, 1—1, 0—2).
Ottelun alku oli kiteeläisille vaikea. Kolmannen aloittavalla ykköspalkittu Antti-Jussi Toropaisen kunnari tyhjään kenttään käänsi suunnan. Toropaisen kunnarin jälkeen KiPa sai hengen päälle ja Robert Tallbacka iski pelin 2—0:aan saattelemalla Toropaisen tuplajuoksun arvoisesti kotiin.
Rumputulta jatkoi Simo Rahunen kotiuttamalla Ville Kotron ja sivävuoron kruunasi kakkospalkittu Sami Partanen juoksuttamalla Topi Hurskaisen kotipesän turvaan.
— Toropaisen kunnari oli anteeksiantamaton ulkopelivirhe. Vaikka miehellä on loistava lyönti, niin se ei saa mennä läpi, kun se tiedetään, Vedon pelinjohtaja Sami-Petteri Kivimäki harmitteli.

Vieraat eivät kuitenkaan antaneet helpolla periksi, vaan ykköspalkittu Janne Mäkelä toi vimpeliläiset kahden juoksun päähän kotiutuksillaan kolmannen ja neljännen tasoittavalla. Perttu Ruuska löi pelin jo 4—3:een, mutta viimeiset yritykset KiPan ulkokenttä kesti.
Tauon jälkeen Mäkelä vei Vimpelin johtoon heti ensimmäisessä vuorossa, mutta Hannes Pekkinen löi KiPan tasoihin jo tasoittavalla.
Toisen aloittavalla Vimpeli onnistui kahdesti kotiutuksissaan, mutta tähän KiPa ei vielä taipunut. Partanen löi Hurskaisen kolmannen tasoittavalla kotiin..
Viimeisen aloittavalla vieraat kuitenkin repivät eron neljällä kotiutuksella niin suureksi, ettei KiPa pystynyt enää vastaamaan ja edessä oli supervuoro.
— Ensimmäinen jakso oli meiltä hyvä, mutta harmittaa, että toisella jaksolla annettiin vastustajalle ensin räpylästä apuja ja sitten heillä alkoi sattua lyönti keppiin, Toropainen mietti.

Supervuorossa vierailijat pääsivät johtoon halvasti vapaataipaleella, mutta tämäkään ei lamaannuttanut kiteeläisiä. Veli-Matti Sigvart iski KiPalle täydellisen alun tasoittavalla kiertämällä kunnarin tyhjään kenttään. Tästä seuranneet kotiutuspaikat eivät kuitenkaan tuoneet Kiteelle voittojuoksua ja ratkaisua jouduttiin hakemaan kotiutuslyöntikilpailusta.
Vimpeliltä onnistuivat kotiutuskisassa Puputti sekä Ruuska ja kun KiPa jäi omalla vuorollaan nollille, pääsivät vimpeliläiset juhlimaan toista otteluvoittoa.
— Vaikkei ollut paljon yleisöä, oli erittäin hyvä tunnelma ja sieltä saatiin herätystä tähän peliin, Kivimäki pohti.
— Nyt ei ole paljon aikaa nollata tätä. Keskiviikkona ollaan ahtaassa paikassa, mutta samanlaisessa tilanteessa on oltu tällä kaudella jo useamman kerran, KiPan pelinjohtaja Raimo Bragge totesi.

Jarmo Pesonen

Jarmo Pesonen

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.