Riennon Arttu Härköselle SM-kultaa moukarissa – Kerimäen Urheilijoiden Aapo Turtiainen ja Santtu Rautio myös mitaleille

Riennon seivästytöt parikilpailun hopealle.

Sakari Kekki

Savonlinnan Riennon Arttu Härkönen moukaroi 17-vuotiaiden Suomen mestariksi ennätystuloksellaan.
Savonlinnan Riennon Arttu Härkönen moukaroi 17-vuotiaiden Suomen mestariksi ennätystuloksellaan.

Savonlinnan Riennon Arttu Härkönen pyöräytti odotetun Suomen mestaruuden Pedersöressä käytyjen 16–17-vuotiaiden SM-kisojen ensimmäisenä kilpailupäivänä.

Härkönen oli 17-vuotiaiden moukarin ykkönen uudella ennätyksellään 69,38, mutta himoittu 70 metrin ylitys jäi vielä saavuttamatta.

– Ekalla sain hyvän tuloksen ja sitten meni verkkoon ja yksi niukasti yliastuttu oli yli 70 metrin. Pari moukarikisaa on vielä tiedossa tälle kaudelle, Härkönen tuumi.

Härkönen myönsi, että asetelma kisaan ei ollut paras mahdollinen, sillä SM-kisoissa ei nyt tehty perinteistä nuorten Ruotsi-ottelukarsintaa ja rientolainen oli lisäksi ennakkoon lähes viisi metriä edellä tilastokakkosta Lauri Hirvelää, joka heitti hopean ennätyksellään 64,65.

– Joka kisa on kuitenkin uusi, eikä kukaan ole voittanut mitään ennen kisaa, Härkönen muistutti.

Härkösen viikonlopun ohjelmaan kuuluvat vielä lauantain kiekko ja sunnuntain kuula.

– Rennoin mielin haen niistä omia ennätyksiä. Vähän viime vuotta enemmän olen niitä nyt ennättänyt harjoittelemaan.

Sakari Kekki

Miska Käyhkö juoksi kuutossijan 17-vuotiaiden 400 metrillä.
Miska Käyhkö juoksi kuutossijan 17-vuotiaiden 400 metrillä.

Miska Käyhkö paransi 400 metrin finaalissa ennätystään 0,14 sekuntia lukemiin 53,08 ollen lopputulosten kuudes. Viides sija jäi seitsemän sadasosan päähän.

Kai Yin paransi 16-vuotiaiden seipäässä ennätystään 20 senttiä ja oli lopputuloksissa 11:s.

Emma Halonen jäi ennätysajallaan 13,54 11 sadasosan päähän 24 parhaan välieristä 16-vuotiaiden 100 metrin alkuerissä. Halosen loppusijoitus oli 26:s.

Joni Jäntti

Aapo Turtiainen yllätti itsensäkin 14-vuotiaiden 1500 metrin esteiden hopeallaan.
Aapo Turtiainen yllätti itsensäkin 14-vuotiaiden 1500 metrin esteiden hopeallaan.

Parikkalan Urheilijoiden Tara Saikkonen heitti viidenneksi 17-vuotiaiden kiekossa. Saikkonen tempaisi uudet ennätyslukemat 40,54.

Kerimäen Urheilijoiden Aapo Turtiainen järjesti jättiyllätyksen Naantalissa käydyissä 14–15-vuotiaiden SM-kisoissa.

Turtiainen paransi 14-vuotiaiden 1500 metrin esteissä ennätystään 45 sekuntia ja juoksi hopean vain 0,31 sekuntia voitosta jääneenä uusin piiriennätyslukemin 4.46,31.

Ei ollut todellakaan odotettavissa tällainen parannus. — Aapo Turtiainen

– Ei ollut todellakaan odotettavissa tällainen parannus, vaikka aiemmassa ennätyskisassani en kyennyt ihan täysipainoiseen suoritukseen, kun kisa oli pian 800 metrin kisan jälkeen, Turtiainen myönsi.

Turtiainen oli koko kisan ajan kärkikahinoissa ja kääntyi loppusuoralle ensimmäisenä. Tilastoykkönen Loimaan Leiskun Hannu Sjöblom kiri kuitenkin lopussa ohi.

– Ajatus oli kyllä, että lähden keulan mukaan yrittämään. Kesät menevät enemmän juosten ja talvet hiihtäen, Turtiainen kuvaili lajivalikoimaansa.

Santtu Rautio (vas.) ja Aapo Turtiainen pitivät komeasti yllä Kerimäen Urheilijoiden mainetta nuorten SM-kisoissa Naantalissa.
Santtu Rautio (vas.) ja Aapo Turtiainen pitivät komeasti yllä Kerimäen Urheilijoiden mainetta nuorten SM-kisoissa Naantalissa.

Seurakaveri Santtu Rautio otti pronssin 14-vuotiaiden 300 metrin aidoissa. Rautio juoksi omat ennätyslukemat 43,60. Tasaisessa kilpailussa kulta ja hopea voitettiin ajoin 43,26 ja 43,53.

– Teknisesti olisi voinut olla parempikin juoksu. Rytmit eivät aitojen välissä ihan sopineet ja meni vähän sipsuttamiseksi. Juoksukaan ei ollut ihan herkintä ja hyydyin aika paljon.

– Eilen tein ensimmäisen treenini 300 metrin aitoihin koskaan ja olin aiemmin juossut kaksi kilpailua. Jatkossa voisi panostaa tähän enemmän. 400 metrin aidat ja 400 metrin sileäkin houkuttavat jatkossa.

Moona Malinen oli 14-vuotiaiden keihäässä 17:s tuloksella 35,52.

Annika Luukkainen

Riennon 14-vuotiaiden tyttöjen seiväskaksikko Jemina Nikkanen ja Essi Nurmela voittivat Naantalissa parikilpailun hopeaa.
Riennon 14-vuotiaiden tyttöjen seiväskaksikko Jemina Nikkanen ja Essi Nurmela voittivat Naantalissa parikilpailun hopeaa.

Riennon 14-vuotiaiden tyttöjen seiväskaksikko Jemina Nikkanen ja Essi Nurmela voittivat Naantalissa parikilpailun hopeaa. Molemmat hyppäsivät uudet ennätyksensä ja nousivat kahdeksan parhaan joukkoon.

Nikkanen oli seitsemäs lukemin 270 ja Nurmela kahdeksas samalla tuloksella. Nikkanen paransi ennätystään kymmenen ja Nurmela 20 senttiä.

– Alussa oli vähän ongelmia, mutta sitten lähti kulkemaan. Sijoitus oli aika lailla sitä mitä odotinkin, mutta olisi voinut mennä huonomminkin, Nikkanen kertoi.

Nurmelalle kahdeksas sija oli suuri yllätys.

– En alkukisan perusteella olisi uskonut. Juoksu ei alussa kulkenut, mutta sain sen sitten toimimaan. Ei jännittänyt niin paljon, mitä kuvittelin, ensimmäisissä SM-kisoissaan Nikkasen tavoin kisannut Nurmela totesi.

Vielä viime kaudella Rientoa edustanut Joensuun Katajan Isko Kovanen otti hopeaa 14-vuotiaiden moukarissa lukemin 47,92.