OperaGamesin GP-luokka tarjosi jälleen jännitystä katsojille — Backlund pääsi yllättämään Granrothin viikonlopun pääluokassa

Hattel Ridersin Sanna Backlund nappasi ratsullaan Elano OperaGamesin GP-kilpailun voiton sunnuntaina tehtyään ainoana kaksi puhdasta rataa.

Soila Puurtinen

Sanna Backlund palasi takaisin OperaGamesin voittajaksi vuosien tauon jälkeen.

Hattel Ridersin Sanna Backlund palasi vuosien tauon jälkeen voittajaksi OperaGamesin pääluokassa, kun hän nappasi sunnuntaina GP-luokan voiton Vuohimäen ratsastuskeskuksella.

Backlund ja Elano tekivät ainoana ratsukko 145-tason estekorkeudella ratsastetulla perusradalla nollatuloksen ja pääsivät näin ratsastamaan uusinnan viimeisinä.

Siellä kovimman haasteen heitti lauantaina OperaGames-luokan voittoa juhlinut ja Backlundin seuratoveri Susanna Granroth Leopoldolla. Toiseksi viimeisenä radalle tullut Granroth ratsasti 150-tason esteillä nollatuloksen päivän nopeimmalla ajalla, mutta se ei riittänyt voittoon. Backlund ratsasti ratansa varmistellen nollaa ja nappasi voiton.

— Olen ollut tänä keväänä GP-sarjassa kärjen tuntumassa, mutta voitto vielä puuttui. Tänään pääsin yllättämään meidän ”Suskin”, Backlund naurahtaa nyökätessään kohti vieressä istuvaa Granrothia.

Sunnuntaiseen voittoon vaadittiin onnistumista ennen kaikkea hevoselta. Backlund kuvailee ratsuaan Elanoa kyvykkääksi, mutta koko radan ratsastettavuuden kanssa on ollut ongelmia. Sunnuntaina palaset loksahtivat paikoilleen.

— Hevonen on kehittynyt selkeästi viimeisten kuukausien aikana. Se tsemppaa tosi hyvin, ja on helppo ratsastaa. Vaikka hevosella olisi hyvä hyppy, jos ratsastettavuus ei toimi, on vaikeaa pitää koko rata kasassa, Backlund kertoo.

Nollan ensimmäisellä radalla ratsastanut Backlund kertoo lähteneensä varmistelemaan toiselle kierrokselle, vaikka Mikael Forsten muistutti häntä parin vuoden takaisesta uusinnasta. Tuolloin varmisteluista huolimatta Backlundille tuli uusinnassa tiputus, ja Forsten nappasi voiton.

Tällä kertaa hän ei antanut sen toistua.

— Ei minulla ollut paineita lähteä radalle. Totta kai jokainen toivoo, että itse voittaisi. Tiesin kuitenkin, että vaikka Suski oli heti perässä, muihin oli kaulaa enemmän, ja jompi kumpi meistä nappaisi todennäköisesti voiton.

Soila Puurtinen

Sanna Backlund ja Elano tekivät ainoana ratsukkona kaksi puhdasta rataa GP-kisassa.

Toiseksi kisassa tullut Granroth oli sijoitukseensa tyytyväinen.

— Mokasin itse vähän perusradalla, jonka myötä hevonen (Leopoldo) kuumeni ja tuli liian lähelle sarjaa, eikä selvinnyt ensimmäisestä esteestä, hän harmitteli.

Lauantaina voittoa juhlinut ratsukko palkittiin GP-luokan päätteeksi koko kisaviikonlopun parhaana ratsukkona.

— Tämä oli kovempi viikonloppu, kun mitä olemme hypänneet koko kauden aikana. Kolme päivää putkeen ja kaksi rataa per päivä, mutta hevonen jaksoi todella hyvin, Granroth kehui.

Soila Puurtinen

Susanna Granroth ja Leopoldo palkittiin viikonlopun parhaana ratsukkona.

Kolmanneksi luokassa sijoittui Hyvinkään Urheiluratsastajien Ville Kulkas ja Nepton.