Torilla tavataan! — Urheiluseurat esittäytyvät yleisölle

Savonlinnan seudun urheiluseurat esittelevät toimintaansa toritapahtumissa ensi maanantaista alkaen.

Soila Puurtinen

Torilla tavataan! — Urheiluseurat esittäytyvät yleisölle

Savonlinnan urheiluseurat kokoontuivat eilen maanantaina viidennen kerran järjestetyn seuraillan merkeissä. Tällä kertaa tapahtuman järjestäjävuorossa oli Kerigolf.
Asialistan päällimmäiseksi nousi kesäkuun lopulla Savonlinnan torilla järjestettävä ”Unelmat liikkeelle Savonlinnan torilla” -tapahtuma, joka kuuluu Suomen satavuotisjuhlavuoden ”Unelmat liikkeelle” -liikuntaohjelmaan. Savonlinnan talousalueen urheiluseurat esittäytyvät yhdessä torilla toiminnallisten liikuntarastien kera. Aloite yhteiseen toimintaan tuli seuroilta itseltään.
— Tämä on osa uudenlaista toimintakulttuuria, jossa seurat toimivat yhteistyössä yli lajirajojen, kertoo Etelä-Savon Liikunnan puheenjohtaja Mari Makkonen.
Hankkeen kautta rakennetaan matalan kynnyksen lajikokeilua, jossa jokaisella on mahdollisuus kokeilla uusia lajeja maksutta ilman lisenssiä ja seuran jäsenyyttä.
— Jokainen on ymmärtänyt, että seudulla on syntyvyys laskussa, eikä kannata kilpailla harrastajista, vaan tehdä asioita yhdessä, Makkonen sanoo.
Kaiken kaikkiaan toritapahtumiin oli ilmottautunut 28 seuraa maanantain myöhäisiltaan mennessä, mutta määrä saattaa vielä kasvaa. Makkonen on erittäin ilahtunut määrästä.

Ajatuksena olisi, että noin neljä seuraa seuraa esittäytyisi kerrallaan, ja torin alue jaettaisiin täten neljään osaan. Eri tapahtumapäivien ohjelma ja seurat tarkentuvat vielä viikon aikana.

Timo Seppäläinen

16957223.jpg

Unelmia liikutellaan torilla ensimmäisen kerran ensi maanantaina 19.6. kello 17—19. Silloin on kyseessä koko tapahtuman avajaiset, ja kaikki seurat ovat tervetulleita mukaan. Viimeiset seuraesittelyt ovat vuorossa 29.6.
Etelä-Savon maakuntaliitto myönsi ”Unelmat liikkelle — Savonlinna liikkuu” -hankkeelle 4500 euron tuen, jolla katetaan muun muassa toritapahtuman järjestelykulut. Näin ollen järjestelyt ovat itse seuroille maksuttomia.
Maakuntaliitolla oli kokonaisuudessaan jaettavana 90 000 euroa aluetukea eteläsavolaisille hankkeille, jotka on hyväksytty Suomi 100 -ohjelmaan ja täyttävät rahoituskriteerit.

Torilla on mahdollista kerätä myös rasteja seurojen itse ideoimaan kuntokorttiin. Vuoden alusta voimassa olleen kuntokorttikampanjan tavoitteena on kerätä 100 rastia eli 100 tuntia liikuntaa vuoden 2017 aikana muun kuin oman lajin parissa. Tunteja on päässyt keräämään savonlinnalaisen seurojen harjoituksissa ilmaiseksi. Kaikkien kuntokorttinsa 5.12. mennessä palauttaneiden kesken arvotaan palkintoja.
— Oman kouluni oppilaat ovat käyneet todella ahkerasti keräämässä rasteja, Anttolan koulun rehtorina toimiva Makkonen naurahtaa.
Hän painottaa, ettei seurojen yhteistoiminnan ole tarkoitus jäädä ainoastaan juhlavuoden mittaiseksi jutuksi, vaan siitä aiotaan luoda normaalia toimintakulttuuria.
— Olympiakomiteasta annettiin kehuja, että tämä on valtakunnallisestikin hieno esimerkki ja uraauurtavaa mallia seurojen välisestä yhteistyöstä.

Lisää tietoa sivulla juhlavuoden liikunnasta Savonlinnan seudulla: http://www.savonlinna.fi/suomi100liikunta

Osallistu keskusteluun

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.