Top Team oli jälleen tehokas hyökkäyspäässä, mutta osasi tällä kertaa myös puolustuspelin niksit – "Vastustajakin kehui meidän jalkaa avauserässä"

Sarjapisteet matkasivat Sysmästä Savonlinnaan maalein 6–9 (1–6, 2–2, 3–1).

Soila Puurtinen

Top Teamin Eetu Ahokas (10) oli tehokkaalla pelipäällä lauantaina Sysmässä.
Top Teamin Eetu Ahokas (10) oli tehokkaalla pelipäällä lauantaina Sysmässä.

6 BB-88

9 Top Team

Top Team oli jälleen maalintekotuulella salibandyn 2-divisioonan ottelussa lauantaina.

Savonlinnalaiset iskivät Sysmässä BB-88:n verkkoon yhdeksän osumaa ja kun oma pää ei kauden kahden aikaisemman pelin tapaan vuotanut, matkasivat sarjapisteet Savonlinnaan maalein 6–9 (1–6, 2–2, 3–1).

– Hyvä peli meiltä. Pystyimme puolittamaan omiin päästettyjen maalien määrän viime pelistä. Jos pystymme pitämään vastustajan 5–6 maalissa, niin kyllä me sen 8–10 pelissä teemme, Top Teamin valmentaja Marko Hirn sanoi.

Top Teamin avaus oli hurja, sillä se latoi ensimmäisessä erässä peräti kuusi maalia isäntien yhtä vastaan.

– Vastustajakin kehui meidän jalkaa siinä. Oltiin kyllä valmiina pelaamaan. Se olikin meiltä parasta peliä tänä iltana. Kaksi erää olikin tasaista vääntöä, niin kuin pelin pitää ollakin, Hirn sanaili.

Toisessa erässä tahti laantui, mutta päätöserään Toppi pääsi viiden maalin johtoasemassa.

Hankalia hetkiä vietettiin Topin kannalta kolmannen erän alkuminuuteilla kun BB-88 kuroi eroa umpeen ja pääsi jo kahden maalin päähän tilanteeseen 6–8. Top Teamin valmennus oli hereillä ja rauhoitteli tilannetta ottamalla aikalisän.

Parin minuutin kuluttua aikalisästä Kaapo Niemelä antoi illan kolmannella täysosumallaan Top Teamille enemmän tilaa hengittää.

Viimeisen kymmenen minuutin aikana ei maaleja enää nähty, vaikka kotijoukkue kavennusta ahnaasti ilman maalivahtia useaan otteeseen yrittikin.

– Maalivahti onnistui meiltä hyvin, kiitteli Hirn erikseen Juha Ahvenaista.

Top Teamin parhaat pistemiehet: Eetu Ahokas 1+3, Niemelä 3+0, Samuli Hirn 2+1, Jani Laakkonen 0+2, Timo Käck 0+2.