Nuoret pässipaidat odottavat jo irti pääsyä, kun SaPKo A kohtaa pudostuspeleissä sarjakärki-KooVeen — ”Vähän on poikia pitänyt rauhoitella”

Nuorten Mestiksen pudotuspelit alkavat torstaina Tampereen Hakametsässä. Lauantaina pelataan Talvisalossa.

Soila Puurtinen

Juho Nykänen valmensi SaPKon jälleen Nuorten Mestiksen pudotuspeleihin.
Juho Nykänen valmensi SaPKon jälleen Nuorten Mestiksen pudotuspeleihin.

Nuorten Mestiksessä kevään isoista peleistä päästään nauttimaan torstai-iltana.

Kahdeksanneksi sijoittunut ja viimeisenä joukkueena pudotuspeleihin päässyt SaPKo aloittaa urakkansa sarjan voittanutta KooVeeta vastaan Tampereen Hakametsässä. Talvisalossa joukkueet iskevät yhteen lauantaina klo 16.

Pyrimme keskittymään olennaiseen ja nauttimaan siitä mitä on yhdessä saatu aikaiseksi. — Juho Nykänen

Välieriin pääsee kahdella voitolla, joten mahdollinen kolmas ottelu pelataan sunnuntaina Tampereella iltakahdeksalta.

SaPKon pelaajat lupasivat Instagram-viestissään tarjota yleisölle varmasti viihdyttävää kiekkoa, jossa jokainen pelaaja laittaa itsensä likoon.

Tunteiden räiskymistäkin lupailtiin ja se juuri tekee kevään peleistä hienoja. Sapkolaiset toivovat kotiyleisöstä kuudetta kenttäpelaajaa tuekseen.

Sarjataulukko ei kerro koko totuutta joukkueiden voimasuhteista, sillä Pallokerho on ollut keskinäisissä kohtaamisissa niskan päällä.

Mestiksen alkusarjan avausottelussa SaPKo hävisi Tampereelle hämäläislukemin 8—1. Talvisalossa kotijoukkue väänsi kuitenkin 6—5-voiton rankkareiden jälkeen.

Mestiksessä SaPKo voitti molemmat kamppailut: Talvisalossa 6—3 ja Tampereella 5—2.

SaPKon valmentaja Juho Nykänen ei suostu ottamaan ennakkosuosikin viittaa.

— Torstaina on edessä aivan uusi peli, joissa vanhoilla tuloksilla ei ole mitään merkitystä. Ainahan sarjakärjellä on tietty etu kun se jumboa vastaan lähtee, Nykänen sysää paineet manselaisille.

Runkosarjan loppu sujui SaPKolta tappiollisesti.

— Viimeisissä peleissä kokeiltiin pelin kehittämiseksi uusia juttuja. Osa otetaan pudotuspeleihin mukaan ja osa siirretään tulevaisuuteen. Viime peleissä harjoiteltiin karvauspelaamista ja siinä tuli muutamia nukahduksia. Muuten peli oli ihan hyvää.

Nykäsen mukaan joukkue puhkuu intoa.

— Vähän on poikia pitänyt rauhoitella. Pyrimme keskittymään olennaiseen ja nauttimaan siitä mitä on yhdessä saatu aikaiseksi. Näissä peleissä mitataan se mitä on kauden aikana tehty ja mitä saadaan koneesta irti.

Muut puolivälieräparit ovat Jokipojat—Diskos, LeKi—Ketterä ja Blues Akatemia—KJT Haukat.