Juhlapäivä eli pelipäivä koittaa taas lentopalloilijoille – "Tällä tietoa ollaan lähdössä Tampereelle, mutta viimeiset kuukaudet ovat opettaneet, että kovin pitkälle meneviä suunnitelmia ei passaa tehdä"

East Volley ja Savonlinnan Ajo jatkavat pelejään viikonloppuna.

Timo Seppäläinen

East Volley ja Rantaperkiön Isku kohtasivat Savonlinnan liikuntahallissa 17.10. ja 120 katsojaa todisti tamperelaisten voittoa. Lauantaina Eastilla on mahdollisuus ottaa revanssi yleisöttömässä Pyyninkin palloiluhallissa.
East Volley ja Rantaperkiön Isku kohtasivat Savonlinnan liikuntahallissa 17.10. ja 120 katsojaa todisti tamperelaisten voittoa. Lauantaina Eastilla on mahdollisuus ottaa revanssi yleisöttömässä Pyyninkin palloiluhallissa.

Savonlinnalaiset lentopalloilijat pääsevät viikonloppuna koronapannasta tositoimiin.

Miesten 1-sarjassa pelaava East Volley matkustaa lauantaina Tampereelle, missä se kohtaa sarjassa kahdeksantena olevan Rantaperkiön Iskun.

– Tai ainakin tällä tietoa ollaan lähdössä ja bussi on tilattu. Viimeiset kuukaudet ovat opettaneet, että kovin pitkälle meneviä suunnitelmia ei näiden urheiluasioidenkaan kanssa passaa tehdä, naurahtaa East Volleyn GM Tero Kautonen.

Seitsemästä ottelustaan kolme pistettä kerännyt East Volley on sarjataulukon sijalla kymmenen. Edellisen pelinsä se pelasi kaksi kuukautta sitten 14.11., kun se laittoi kauden parhaalla esityksellään sarjakärki-TUTO Volleyn tiukoille häviten lopulta 1–3.

Sen jälkeen kalenterista siirrettiin tuonnemmaksi ottelut Lempo-Volleyta, Nurmon Jymyä ja kaksi matsia Pälkäneen Lukkoa vastaan.

– Onhan tuota taukoa ollut, joten siinäkin mielessä kiva päästä pelaamaan. Harjoitukset ovat pyörineet normaalisti ja pojat ovat tehneet hyvin töitä. Kenelläkään ei ole motivaatio loppunut, vaan kaikki ovat edelleen matkassa, Kautonen sanoo.

Kautonen ei anna kovin hyvää arvosanaa koronarajoituksista tiedottamisesta.

Aluehallintaviranomaisilta saadun tiedon mukaan 20 hengen kokoontumisrajoitukset koskevat myös joukkueita ja toimihenkilöitä jos kyse ei ole ammattilaissarjoista.

Lentopalloliitto puolestaan tiedottaa, ettei kenttätasolla olevia pelaajia ja toimihenkilöitä ei tähän lukuun lasketa.

– Luotamme nyt liiton ohjeistukseen. En olisi uskonut, että tiedottaminen ja yhteisen linjan löytäminen näin vaikeaa voi olla. Huonommin tätä ei oikeastaan olisi voinut hoitaa, Kautonen manailee, mutta ymmärtää tilanteen olevan uusi kaikille osapuolille

Kautonen on varautunut siihen, että pelituottojen varaan ei loppukaudella kannata paljon laskea.

Kenelläkään ei ole motivaatio loppunut, vaan kaikki ovat edelleen matkassa. — Tero Kautonen

– Jos katsomoon saa nykyrajoituksilla ottaa sen 19 henkeä, niin ei sinä ole mitään mieltä, vaan ottelut pelataan ilman yleisöä. En usko, että muutenkaan loppukaudesta pelataan isoille yleisömäärille, vaikka rajoituksia lievennettäisiin.

Kautonen kiittelee hyviä yhteistyökumppaneita ja ahkeraa talkooväkeä ja uskoo, että seura selviää poikkeuskaudesta taloudellisesti kuivin jaloin.

Soila Puurtinen

Savonlinnan Ajon nuori edustusjoukkue pääsee kevätkaudella pelaamaan syksyä kovatasoisempia pelejä.
Savonlinnan Ajon nuori edustusjoukkue pääsee kevätkaudella pelaamaan syksyä kovatasoisempia pelejä.

Savonlinnan Ajon naiset jatkavat 2-sarjaa sunnuntaina Ruokolahden Rajua vastaan.

– Se tieto on tällä hetkellä, mutta päivä kerrallaanhan tässä on mentävä ja seurattava hallituksen linjauksia, valmentaja Juha Karvinen sanoo.

Ajo aloitti kauden alemmassa 2-sarjassa, mutta pelit jatkuvat nyt noususarjassa. Vastustajina ovat alkukaudesta tuttujen Juju 2:n, Kontiolahden Iskun ja Puijo Wolleyn lisäksi ylemmästä sarjasta mukaan tulevat Leppävirran Viri, Mikkelin Passarit ja Ruokolahden Raju.

Seuraava ohjelmaan merkitty kotiottelu on 27.1. Passareita vastaan.

– Pienellä porukalla pelit pyritään järjestämään. Pelaajat, valmentajat ja erotuomari ovat kentän tasalla, mutta kirjurit ehkä jo katsomossa. Yleisö ei lehtereille pääse, Karvinen sanoo.

Junioripuolella ohjeistukset ovat Karvisen mukaan erilaiset.

– Meillä pitäisi olla B-tyttöjen alueturnaus parin viikon päästä, mutta vielä ei ole tietoa miten se järjestetään. Salit on varattu ja meillä on valmius järjestää turnaus.

Karvinen ymmärtää, että koronaviruksen kanssa ei ole leikkimistä, mutta tietyllä tavalla päivä kerrallaan -tilanne alkaa tympiä.

– Otteen ylläpitäminen on jo kovemman työn takana, mutta toisaalta on hyvä, että pääsemme kuitenkin harjoittelemaan ja elämään arkea yhdessä joukkueena. Totta kai sitä toivoisi, että se juhlapäivä eli pelipäivä saataisiin joukkueelle kerran viikossa.