SaPKo paransi yön aikana tapansa ja haki taisteluvoiton Joensuun Jokipojista

Kapteeni Joona Monto antaa pässipaidoille syyskaudesta arvosanan kahdeksan. Vuoden viimeisten pelien jälkeen SaPKo nousi sarjataulukossa kolmanneksi.

Jouni Turunen

Kasper Piitulainen (13) on tällä hetkellä SaPKon paras maalintekijä tusinalla täysosumallaan.
Kasper Piitulainen (13) on tällä hetkellä SaPKon paras maalintekijä tusinalla täysosumallaan.

Waltteri Ruuskanen lupasi perjantai-illan IPK-konttauksen jälkeen, että pässipaidat eivät kahta peliä peräkkäin häviä.

Jykevä puolustaja oli sanansa mittainen mies, sillä SaPKo päätti vuotensa voittoon kukistamalla Jokipojat tämän kotihallissa Joensuun Mehtimäellä maalein 2—3 (1—0, 0–2, 1—1).

— Kauden alussa asetettu tavoite oli, että tappion jälkeen voitetaan. Muutaman kerran siitä on lipsuttu, mutta nyt parannettiin hurjasti perjantaista ja otettiin taisteluvoitto, kommentoi tasaväkistä iltapuhdetta SaPKo-kapteeni Joona Monto.

Avauserässä SaPKon ryhtiliike näkyi tiiviimpänä puolustuspelaamisena, vaikka kotijoukkue menikin johtoon ylivoimaosumalla.

Kahdessa viimeisessä erässä mentiinkin hiukan selvemmin pässipaitojen komennossa. William Mäkinen kuittasi Jokipoikien ylivoimamaalin ja erän puolivälissä Kasper Piitulainen laukoi maalin edestä jo kauden kahdennentoista täysosumansa.

Voittomaalin teki kolmannessa erässä koko ajan peliään parantava Henri Keskilohko. Joel Olkkkonen toi millintarkalla rannelaukauksella isännät vielä maalin päähän, mutta ei enää kolmatta kertaa pystynyt hyvän pelin pelannutta Roope Urpolahtea ohittamaan.

Jouni Turunen

Roope Urpolahdella oli hyvä peli-ilta lauantaina Joensuussa.

— Lähdimme purkamaan perjantain peliä sillä, että meidän pitää pystyä puolustamaan paremmin. Sen joukkue teki. Nyt alkoi jo löytyä sellaista kiekon syömistä ja uhrautuvaa oman maalin varjelemista mitä voittaminen vaatii. Toisesta erästä eteenpäin myös hyökkäyspelaamisemme oli hyvää ja siksi voiton ansaitsimme, SaPKon vastuuvalmentaja Pasi Räsänen kommentoi vuoden viimeistä ottelua.

Vaikka emme vielä ole pelanneet hyvin kuin ajoittain, niin olemme sarjassa kolmantena ja tiukasti kiinni pudotuspelien kotiedussa. Se on mielestäni hyvän joukkueen merkki. - Joona Monto

Monto antaa joukkueelle syyskaudesta arvosanan kahdeksan.

— Alku oli vaikea, niin kuin kaikki muistavat. Katkerat tappiot kuitenkin kasvattivat meitä. Nyt joka jätkä alkaa jo ymmärtää miten meidän pitää pelata.

Petrattavaakin löytyy vielä rutkasti.

— Meille on tehty aivan liian paljon maaleja ja omissa maalipaikoissa meidän olisi pitänyt olla tehokkaampia. Vaikka emme vielä ole pelanneet hyvin kuin ajoittain, niin olemme sarjassa kolmantena ja tiukasti kiinni pudotuspelien kotiedussa. Se on mielestäni hyvän joukkueen merkki, Monto muistutti.

Kapteenin oma pelaaminen on noudattanut joukkueen linjaa.

— Alku oli hankala, mutta pikku hiljaa on lähtenyt kulkemaan paremmin. Ketjukaverit ovat loukkaantumisten vuoksi vaihdelleet aika paljon, joten se on vähän sotkenut.

Kun Montoa pyytää nimeämään yhden onnistujan omistaan, niin pienen miettimisen jälkeen esiin nousee Niklas Salon nimi.

— Itse ainakin tykkään hänen pelaamisestaan ja ilmeisesti pienen miehen kiemurat uppoavat aika hyvin yleisöönkin. Ei olisi kiva, jos Niklas olisi vastustajan riveissä.

— Ja tietenkin huolto on onnistunut erinomaisesti tälläkin kaudella, Monto heittää, kun ohi kävellyt huoltopäällikkö Jarmo Puustinen asiasta ystävällisesti vinkkasi.

Vuosi 2018 alkaa SaPKon osalta kovalla kolmen ottelun viikolla: keskiviikkona Vantaa Tikkurilassa, perjantaina Jokipojat Talvisalossa ja lauantaina vielä voittamaton Ketterä Imatralla.

— Ketterä on ollut meille paha, mutta eiköhän sekin jo kaadu, Monto vakuutti.

Jouni Turunen

Jos perjantaina IPK sai liikaa tilaa SaPKon puolustusalueella, niin Joensuussa pässipaidat puolustivat omaa maalia uhrautuvasti.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.