Savonlinnalaiskomento JYPissä vahvistuu — SaPKo-kasvatti Risto Korpela on jyväskyläläisseuran uusi toimitusjohtaja

Savonlinnassa syntyneellä ja SaPKossa sekä juniori- että edustustasolla pelanneella "Riivalla" on vahva jääkiekkotausta. Puolustaja pelasi SaPKossa ja HPK:sa 131 I-divisioonaottelua ja HPK:ssa 128 liigaottelua. Kiekkouran viimeiset pelinsä hän pelasi LaiPassa II-divisioonaa.

Soila Puurtinen

Risto Korpela on tehnyt pitkän uran suomalaisessa jääkiekossa ensin pelaajana ja sen jälkeen pukuosastolla.
Risto Korpela on tehnyt pitkän uran suomalaisessa jääkiekossa ensin pelaajana ja sen jälkeen pukuosastolla.

Risto Korpela, 56, on JYPin uusi toimitusjohtaja ja Mikko Viitanen, 37, uusi urheilutoimenjohtaja.

Savonlinnassa syntyneellä ja SaPKossa sekä juniori- että edustustasolla pelanneella "Riivalla" on vahva jääkiekkotausta.

Puolustaja pelasi SaPKossa ja HPK:sa 131 I-divisioonaottelua ja HPK:ssa 128 liigaottelua. Kiekkouran viimeiset pelinsä hän pelasi LaiPassa II-divisioonaa.

JYP on ensi kaudella vahvasti Savonlinnasta maailmalle lähteneiden miesten käsissä, sillä Pekka Tirkkonen nimitettiin hiljattain joukkueen päävalmentajaksi.

Korpela ja Tirkkonen pelasivat yhtä aikaa SaPKon edustusjoukkueessa 1980-luvun puolivälissä.

JYPin kapteenilla, rantasalmelaislähtöisellä Jarkko Immosella on myös SaPKo-taustaa pelaajana.

Korpelalla on Liigassa yli 11 vuoden toimitusjohtajakokemus HPK:ssa. Lisäksi hän toiminut viisi vuotta HPK:n markkinointipäällikkönä. JYP Jyväskylä Oy:n palvelukseen Korpela siirtyy TUL:n pääsihteerin paikalta. Hän toiminut myös Suomen Golfliiton toiminnanjohtajana.

— Olen erittäin kiitollinen ja innoissani, kun saan mahdollisuuden olla osa valtakunnallisesti ja kansainvälisestikin arvostettua JYPiä. Seura on yksi maakunnan kärkibrändeistä ja tärkeä keskisuomalaisen yhteisöllisyyden rakentaja, Korpela sanoo JYPIn tiedotteessa.

Tuija Pauhu

Risto Korpela (kesk.) pelasi SaPKon emigranttien joukkueessa Woutien ikämieskiekkoturnauksessa heinäkuun lopulla Talvisalon jäähallissa.
Risto Korpela (kesk.) pelasi SaPKon emigranttien joukkueessa Woutien ikämieskiekkoturnauksessa heinäkuun lopulla Talvisalon jäähallissa.

Korpelan sydän veti takaisin jääkiekkopuolelle ja JYP sytyttää kokeneen kiekkomiehen.

— Uudistuneella valmennuksella ja organisaatiolla lähdemme viemään JYPiä eteenpäin positiivisin mielin rakentaen sen vankan kivijalan päälle, joka täällä on saatu jo luotua, jatkaa Korpela.

JYP Jyväskylä Oy hallituksen jäsen Sari Riton mukaan JYP saa uudeksi toimitusjohtajakseen valmiin ja vahvan osaajan.

— Korpelalla on vahva kokemus talous- ja urheilujohtamisesta ja hän tuntee hyvin alan erityspiirteet, toteaa Rito.

Aiempi kokemus liigaseuran vetäjänä oli vahva valtti valinnassa.

— On tärkeää, että saamme toimitusjohtajan, joka tietää mihin ”leikkiin” lähtee eikä rooli tai sen reunaehdot tule yllätyksenä, korostaa Rito.

Korpela seuraa tehtävässään Kari Tyniä, joka toimii seuran vt. toimitusjohtajana huhtikuun loppuun asti.

JYPin uusi urheilutoimenjohtaja Mikko Viitanen on toiminut viimeiset kolme vuotta valmennuspäällikkönä JYP Juniorit ry:ssä. Hän on suorittanut sekä valmentajan ammattitutkinnon että valmentajan erikoisammattitutkinnon.

Viitasen edeltäjänä JYPin urheilutoimenjohtajana toimi pitkään Mikkelin Jukureiden palvelukseen siirtynyt Jukka Holtari.