Jylhä ja Tossavainen kankeita Suomen cupin sprintissä Taivalkoskella – "Tuntui, ettei osannut ollenkaan hiihtää ja sukset vain lipsahtelivat"

Kumpikaan Savonlinnan Hiihtoseuran hiihtäjistä ei saanut rytmikästä hiihtoa päälle sprinttipäivänä.

Sakari Kekki

SHS:n Vilma Jylhä pystyi huononakin päivänä etenemään erävaiheeseen asti.
SHS:n Vilma Jylhä pystyi huononakin päivänä etenemään erävaiheeseen asti.

Hiihdon Suomen cup jatkui lauantaina Taivalkoskella perinteisen tyylin sprinteillä. Kilpailu oli hiihtäjille samalla katsastus Rukan maailmancupiin.

Savonlinnan Hiihtoseuran Vilma Jylhälle ja Eevi-Inkeri Tossavaiselle sprinttipäivä oli vaikea. Kumpikaan ei saanut rytmikästä hiihtoa päälle.

Jylhä pystyi kuitenkin huononakin päivänä etenemään erävaiheeseen asti. Jylhä oli karsinnassa 18:s. Alkuerän neljännen sijan myötä sijoitus oli sama myös lopputuloksissa.

– Karsinta oli sijoitukseltaan yllättävän hyvä tuntemuksiin nähden. Tuntui, ettei osannut ollenkaan hiihtää ja sukset vain lipsahtelivat. Viimeiseen ylämäkeen hyydyin ihan totaalisesti.

– Alkuerässä jaksoin paremmin. Alussa tosin olin liian kiltti ja tilaa antaessani jäin jonon viimeiseksi. Lopussa pystyin kirimään ja ohittamaan kaksi naista, Jylhä kertoi.

Jylhä haikaili kadonnutta nopeuttaan.

– Jonnekin on nopeus kadonnut. Se pitäisi saada takaisin ennen kuukauden päästä Vuokatissa käytävää Skandinavia cupin kilpailua. Mutta ensin painetaan sunnuntaina täällä vapaan kymppi. Se voi mennä ihan hyvinkin, Jylhä pohti.

Tossavainen oli karsinnassa 35:s. Jatkopaikka jäi 1,38 sekunnin päähän.

– Ylävartalo toimi hyvin ja tasuri sujui, mutta vuorohiihdossa jalkoja en saanut liikkeelle. Koko ajan oli kankeaa. Viikko sitten pertsa kulki tosi hyvin ja odotin täällä paljon parempaa tulosta. Jospa tämä oli nyt sitten se vuoden huono päivä, Tossavainen tuumasi.

Naisten sprintin voitti yllättäen Vuokatti Ski Teamin Katri Lylynperä, joka loppukirissä kukisti Vieremän Koiton Kerttu Niskasen ja Kainuun Hiihtoseuran Anne Kyllösen.

Miesten sprintissä Pohti Ski Teamin Joni Mäki sujutteli voittoon ennen Hollolan Urheilijoiden Verneri Suhosta ja Vuokatin Juho Mikkosta.

Mäki sai voiton suhteellisen helposti, kun karsinnan nopein Lauri Vuorinen kaatui johdettuaan finaalia selvästi siihen saakka.

– Lauri karkasi, mutta antoi sitten kunnon lahjan kaaduttuaan tasaisella hyllyllä. Pääsin siinä kärkeen ja lopussa sain jo katsella taakse, missä muut tulevat. Tämä päivä oli hyvä harjoitus Rukan maailmancupiin, Mäki tuumasi.

Juvan Urheilijoiden Topi Huttunen hiihti karsinnassa 33:nneksi ja putosi jatkosta vajaalla sekunnilla.

– Jatkoon piti hiihtää, mutta harmittavasti se jäi. Ei ollut ollenkaan hyvä hiihto. Kylmässä kelissä kangistuin pahasti jo eka mäen päällä enkä saanut kunnon rytmiä ollenkaan, Huttunen sanoi.

Juvan Juha Hyyryläinen ja Jeremias lipsanen kaatuivat karsinnassa ja lopun löysästi hiihtäen sijoittuivat 93:nneksi ja 94:nneksi.

Uusimmat uutiset