STPS:n paketti on maalivahtia vaille valmis — Kenraaliharjoituksessa kaatui SC Riverball Joensuussa

FC LaPa päätti Kulennoisten Pallon matkan Regions cupissa.

Juha Pitkänen

Hiljattain STPS:n kanssa jatkosopimuksen tehnyt Miro-Ville Mäkinen (kesk.) pelasi kenraaliharjoituksessa sunnuntaina Joensuussa.
Hiljattain STPS:n kanssa jatkosopimuksen tehnyt Miro-Ville Mäkinen (kesk.) pelasi kenraaliharjoituksessa sunnuntaina Joensuussa.

STPS pelasi sunnuntaina viimeisen harjoitusottelunsa ennen ensi lauantaina alkavaa Kolmosen sarjakautta. Joensuussa pelatussa kenraaliharjoituksessa kaatui samalla sarjatasolla, mutta eri lohkossa pelaava SC Riverball maalein 3—1.

— Alkukankeuden jälkeen pelissämme oli paljon hyvää. Maltillisen hyvä kenraali, mutta pystymme vielä parantamaan sarja-avaukseen, valmentaja Tuomas Silvennoinen sanoi.

STPS:n avausmaalin teki Joona Nieminen. Uutena pelaajana keltamustiin liittynyt laituri on pelannut Kakkosta ja Kolmosta Tampereen seudulla.

Toisesta savonlinnalaisten osumasta vastasi Jere Malinen. Unelmaveto 30 metristä painui verkkoon yläriman kautta. Antti Pulkkinen viimeisteli kolmannen maalin rangaistuspilkulta.

Maalivahtiongelman kanssa painiskelevan STPS:n veräjää vartioi vuonna 2004 syntynyt Remu Koikkalainen. Nuorukainen sai debyytistään Silvennoiselta puhtaat paperit.

14-vuotias lupaus pelaa STPS:n junioreiden lisäksi kaksoisedustuksella MP:ssä, joten hän ei ole käytettävissä edustusjoukkueen sarjapeleissä.

— On tässä tämänkin viikonlopun aikana ollut monenlaista viritystä sillä osastolla, mutta vielä ei ole natsannut. Varmasti joku asiansa osaava kaveri sarja-avauksessa meidän tolppien välissä seisoo, STPS:n joukkuetta kasaava Juuso Kautonen uskoo.

Kenttäpelaajiston suhteen STPS:n kokoonpano on valmis. Viimeisimpänä nimensä sopimuspaperiin ovat Niemisen lisäksi laittaneet viime kauden joukkueesta tutut Miro-Ville Mäkinen, Jesse Jäppinen ja Miika Kuntonen.

STPS pelaa ensimmäisen sarjaottelunsa ensi lauantaina Talvisalon Kesämaa-areenalla Lappeenrannan Virkyä vastaan.

Kulennoisten Pallon taival jalkapallon Regions cupissa katkesi sunnuntaina Lappeenrannassa, kun samassa Nelosen lohkossa kesällä pelaava FC LaPa otti 3—0-voiton.

— Parempia olivat, mutta ehkä numerot olivat liian isot pelitapahtumiin nähden. Paikkamme oli meilläkin, mutta rautoja lähemmäs ei palloa maalin saatu, KuPin valmentaja Tuomas Loikkanen sanoi.

Loukkaantumisten vuoksi Loikkanen joutui järjestelemään alakertaa uusiksi ja istuttamaan pelaajia hieman tavallisesta poikkeaville pelipaikoille.

— Ei se kuitenkaan ole selitys tappiolle. Saatiin kuitenkin hyvä harjoituspeli alle ennen kuin sarja alkaa ensi lauantaina Kotkassa, Loikkanen sanoi.

Ensimmäisen kotiottelunsa KuP pelaa lauantaina 5.5. kun vastaan Talvisalon Kesämaa-areenalle tulee FC Atomit Loviisasta.