Pomppiihan se välillä SaPKollekin - Niklas Salo kiepautti voittomaalin vain seitsemän sekuntia ennen loppua

Mestiksen kärkijoukkue Kiekko-Vantaa kärsi Talvisalossa kauden ensimmäisen vierastappionsa. SaPKo kehitti päätöserässä hurjan loppukirin ja nousi kahden maalin takaa-ajoasemasta maalin voittoon.

Antti Varonen

Niklas Salo pääsi tällä viikolla tuulettamaan maalin merkiksi kolme kertaa.

SaPKo oli pyhäinpäivänä kovan haasteen edessä, kun Mestiksen kärkijoukkue ja viime kauden finaalivastustaja Kiekko-Vantaa tuli Talvisaloon.

Lohipaidat olivat voittaneet kaikki seitsemän vierasotteluaan hurjalla maalierolla 26-8. 

Kahdeksas merkintä jäi tulematta, kun SaPKo kiri hurjalla loppukirillään rinnalle ja lopulta ohi, voittaen kamppailun maalein 4-3 (1-1, 0-2, 3-0).

Ratkaisumaalin kiepautti loistovireeseen päässyt Niklas Salo, kun pelikellossa oli ainoastaan seitsemän sekuntia jäljellä.

Loistavan esityön Vantaan päädyssä tekivät myös laadukkaasti tällä hetkellä pelaava Mikko Lahtela ja Kalle Saramäki.

Vantaalaiset olivat pelanneet perjantaina Joensuussa Jokipoikia vastaan, kun SaPKo sai latailla akkujaan rauhassa.

Se ei kuitenkaan näkynyt kentällä, vaan vieraat tulivat puhurin lailla kaukaloon. SaPKo oli läpi ottelun vaikeuksissa hyvin liikkuneen vastustajan kanssa.

Avausmaalin laukoi puolustaja Juha Tarkkanen vain muutama sekunti sen jälkeen kun SaPKo oli onnistunut tappamaan oman alivoimansa.

SaPKon maalilla torjunut 20-vuotiaiden maajoukkueeseen valittu Niilo Halonen oli tilanteessa pahassa maskissa.

SaPKo tuli tasoihin ylivoimalla, kun Jaakko Lantta siivosi maalin edustalla pyörineen kiekon ohi tilanteesta ulkona olleen maalivahti Jani Kauton.

Toinen erä oli SaPKolle vaikea.

Ensin pässipaidat sössi vät ylivoimapelinsä täydellisesti ja vieraat pääsivät ylivoimahyökkäykseen. Tarkkanen onnistui pienen sählingin jälkeen tyrkkäämään illan toisen osumansa.

38 sekuntia myöhemmin kiekko oli jälleen Halosen selän takana, kun Janne Kivilahti päätti näyttävän kiekonsiirtelyn tuuletukseen.

SaPKollakin oli erässä oivalliset tilasuudet maalintekoon, mutta tehottomuus nosti jälleen päätään ja kiekko saatiin avopaikastakin vain tolppaan.

Päätöserässä SaPKo sai loistavan sauman tulla tasoihin, kun Vantaan Toni Leinonen otti viiden minuutin rangaistuksen potkaisemisesta runsaat seitsemän minuuttia ennen loppua.

Matias Lainio onnistui laukomaan kerran kiekon ohi Kauton, mutta pyörityksestä huolimatta lisäosumia ei ylivoiman aikana nähty.

Mutta kun joukkueet oli saatu täysilukuisiksi, yllätti Saramäki laidan läheltä lähteneellä roiskaisullaan Kauton täydellisesti ja peli olikin tasan 3-3.

SaPKo ei jäänyt odottelemaan jatkoaikaa, vaan painoi ahnaasti kiekon vastustajan päätyyn.

Hieno nousu huipentui Salon osumaan ja SaPKo pääsi maaottelutauolle täyden pistepotin kera.

Näin pelattiin

1. erä: 15.33 0-1 Juha Tarkkanen (Miro Mäkinen, Joona Harjama), 18.21 1-1 Jaakko Lantta (William Mäkinen, Juha Kiilholma) yv.

2. erä: 25.00 1-2 Tarkkanen (Tuomas Huhtanen) av, 25.38 1-3 Janne Kivilahti (Harjama, Sakari Turtiainen), 

3. erä: 54.03 2-3 Matias Lainio (Teemu Lämsä, Kiilholma) yv, 57.57 Kalle Saramäki (Mäkinen), 59.53 Niklas Salo (Saramäki, Mikko Lahtela).

Torjunnat: Niilo Halonen SaPKo 7+16+8=31, Jani Kautto K-Vantaa 11+9+10=30

Yleisöä: 779

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.

Lue kommentointiohjeet

Luetuimmat

Kommentoidut