East Volley aloitti ylemmän jatkosarjan tappiosta huolimatta lupauksia antavalla pelillä — ”Kun kaikki nostavat pelaamistaan yhdellä pykälällä, tällaiset pelit hoidetaan helposti”

Vieska Wolley voitti East Volleyn 3—1 ylemmän jatkosarjan ensimmäisessä ottelussa OKL-hallilla.

Soila Puurtinen

East Volleyn Jaakko Hakulinen sekä Joonas Oksala yrittivät kaikkensa, mutta eivät kyenneet estämään Vieska Wolleyta hakemasta 3—1-voittoa Savonlinnasta.
East Volleyn Jaakko Hakulinen sekä Joonas Oksala yrittivät kaikkensa, mutta eivät kyenneet estämään Vieska Wolleyta hakemasta 3—1-voittoa Savonlinnasta.

East Volleyn kausi lentopallon miesten 2-sarjan ylemmässä jatkosarjassa käynnistyi 3—1-kotitappiolla Vieska Wolleyta vastaan (28—30, 25—21, 21—25, 23—25) lauantaina OKL-hallilla.

Ottelu eteni tasaisesti, mutta kotijoukkue onnistui voittamaan vaan toisen erän, kun taas kokenut VieWo vei tiukemmat erät nimiinsä.

East Volleyn valmentaja Jaakko Hakulinen ei ollut tappiosta kuitenkaan huolissaan. Hän kuvailee peliä lupauksia antavaksi.

— Tiedän, että kaikki pystyvät pelaamaan paremmin. Kun kaikki nostavat pelaamistaan yhdellä pykälällä, tällaiset pelit hoidetaan helposti, hän totesi ottelun päätyttyä.

Soila Puurtinen

18770509.jpg

Ottelun alku myöhästyi puoli tuntia, kun vierailijat kokivat matkalla teknisiä ongelmia auton kanssa. Vastustajaa odottelemaan joutunut East Volley aloittikin ottelun pirteämmin ja johti erää jo parhaimmillaan kuudella pisteellä tilanteessa 9—3. Pelin edetessä VieWo sai kuitenkin juonesta kiinni, eikä aikaakaan, kun erä oli kääntynyt vieraille 15—17. Kotijoukkue kipusi vielä taisteluun erävoitosta, ja ero joukkueiden välille löytyi vasta jatkopalloilta. Siellä erä ratkesi VieWolle pistein 28—30, kun East Volley sortui virheisiin verkolla.

Soila Puurtinen, Soila Puurtinen

Joonas Oksala palkittiin Eastin parhaana lauantaina.
Joonas Oksala palkittiin Eastin parhaana lauantaina.

Toiseen erään kentälle asteli ryhdikkäämpi East Volley. Kotijoukkue teki pisteitä tasaiseen tahtiin ja onnistui jälleen repimään reilun eron vierailijoihin. Tällä kertaa kymmenen pisteen ero riitti erävoittoon, vaikka VieWo nousi vielä erän loppuhetkillä neljän pisteen päähän.

Soila Puurtinen

18770517.jpg

Pitkän erätauon jälkeen oli VieWon vuoro hallita. Helpolla East Volley ei erävoittoa antanut, vaan onnistui nousemaan neljän pisteen takaa-ajomatkalta tasoihin 18—18:aan. Savonlinnalaisten ote ei kuitenkaan pitänyt, vaan lopulta VieWo purjehti ottelun lopulta ratkaisseeseen erävoittoon.

Neljännessä erässä East Volley roikkui vieraiden kannoilla, mutta ei päässyt ohi. Jari Tuura iski VieWolle lopulta erä-ja otteluvoiton.

— Tämä oli meiltä 70-prosenttinen peli. Yksinkertaisesti olisimme voineet parantaa pelaamista huomattavasti enemmän. Mutta en nyt tätä huonoksikaan sano, Hakulinen pohtii.

Hän kehuu VieWoa erinomaisesti puolustavaksi joukkueeksi, jota vastaan pitäisi jaksaa jauhaa ja pelata jokaisesta pallosta loppuun saakka.

— Emme saaneet hurlumheitä päälle, vaan joka kerta kuin saimme hyviä hyökkäyksiä, ja sitä kautta peliä kulkemaan, kaveri puolusti meidät hyvin pois pisteiltä.

— Tänään meillä ei ollut ihan paras pelifiilis, emmekä jaksaneet jauhaa peliä niin paljon kuin olisi pitänyt, hän jatkaa.